Mi a véleményetek a Nemzeti Kommunizmusról?
Nekem ez a kedvenc ideológiám, alkalmazása szerintem előbbre vihetné az országot.
Enyhébb formájában követője volt Kádár, szélsőséges formájában Ceausescu, a román diktátor. Jelenlegi kormányfőnk, Orbán Viktor is valamilyen szinten ezt alkalmazza, bár szerintem sok pontban hibásan, Vona Gábor is hasonló politikát folytat(na) ismét sok kivetni valóval az elgondolásában. A jelenlegi magyar politikusok közül szerintem Thürmer Gyula reprezentálja legjobban ezt az ideológiát.
Tömören ezen ideológia két alappillére a konzervatív társadalompolitika, és a szélsőbaloldali gazdaságpolitika. Egy nemzeti kommunista kormány támogatja a nemzet hagyományos, évszázadok alatt kialakult értékrendjét, pl. nem veti meg a konstruktív nacionalizmust, tiszteletben tartja az országban meghonosodott hagyományos egyházakat, Magyarország esetében nem ítéli el a cigarettázást és az alkoholivást, viszont illegálisan tartja a kábítószereket, a melegek felett szemet huny, nem diszkriminálja őket, de nem is támogatja a meleg kultúra olyan nyugati dekadens vadhajtásait, mint a melegfelvonulás, a melegházasság és a melegek örökbefogadási joga. Kompromisszumkész, néppárti, a széles néptömegek tetszését elnyerni készülő ideológia, melynek fő célja, hogy az országban béke, nyugalom és stabil alapszintű megélhetés legyen, a nép pedig fogadja el vezetőjének a kormányt.
Én csak huszonéves vagyok, mégis nemzeti kommunistának vallom magam, mert szerintem bizonyos értelemben a Kádár-rendszer volt Magyarország aranykora. A jelenlegi pártok közül a Munkáspártot támogatom, de a fent leírt dolgok miatt a Fidesszel és a Jobbikkal is inkább szimpatizálok, mint a balliberálisokkal pl. MSZP, DK.
Nektek mi a véleményetek ezen ideológiáról? Egyetértetek vele, vagy elítélitek, és miért?
Ordenáré baromság :D
Ezzel a két szóval mindent elmondtam.
Baromság.
A jelenlegi rendszer jó lenne, csak xarok a fizetések. Kicsit szociálisabbnak kéne lennie az országnak és kevesebb korrupció kéne, akkor minden faxa lenne.
A "nemzeti kommunisták" - balrad.wordpress.com, Thürmer - a zsíros kulákok, a nemzeti burzsoázia, és az értelmiség oldalán állnak. Ahogy Vona, vagy a FIDESZ is. Demagógok és a nácikkal nyomulnak.
Az igazi kommunisták a nép, a proletariátus oldalán állnak. Harcolnak a kizsákmányolás (a termelőeszközök magántulajdonlása) ellen és internacionalisták.
A Kádár igazi kommunista volt, a rendszere pedig proletárdiktatúra. Azt nem lehet békés úton restaurálni: sem népszavazással, sem tüntetéssel, de még sztrájkokkal sem. Csakis vörösterrorral. Ez a szomorú valóság. Ne áltasd magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!