Mi a véleményetek a Nemzeti Kommunizmusról?
Nekem ez a kedvenc ideológiám, alkalmazása szerintem előbbre vihetné az országot.
Enyhébb formájában követője volt Kádár, szélsőséges formájában Ceausescu, a román diktátor. Jelenlegi kormányfőnk, Orbán Viktor is valamilyen szinten ezt alkalmazza, bár szerintem sok pontban hibásan, Vona Gábor is hasonló politikát folytat(na) ismét sok kivetni valóval az elgondolásában. A jelenlegi magyar politikusok közül szerintem Thürmer Gyula reprezentálja legjobban ezt az ideológiát.
Tömören ezen ideológia két alappillére a konzervatív társadalompolitika, és a szélsőbaloldali gazdaságpolitika. Egy nemzeti kommunista kormány támogatja a nemzet hagyományos, évszázadok alatt kialakult értékrendjét, pl. nem veti meg a konstruktív nacionalizmust, tiszteletben tartja az országban meghonosodott hagyományos egyházakat, Magyarország esetében nem ítéli el a cigarettázást és az alkoholivást, viszont illegálisan tartja a kábítószereket, a melegek felett szemet huny, nem diszkriminálja őket, de nem is támogatja a meleg kultúra olyan nyugati dekadens vadhajtásait, mint a melegfelvonulás, a melegházasság és a melegek örökbefogadási joga. Kompromisszumkész, néppárti, a széles néptömegek tetszését elnyerni készülő ideológia, melynek fő célja, hogy az országban béke, nyugalom és stabil alapszintű megélhetés legyen, a nép pedig fogadja el vezetőjének a kormányt.
Én csak huszonéves vagyok, mégis nemzeti kommunistának vallom magam, mert szerintem bizonyos értelemben a Kádár-rendszer volt Magyarország aranykora. A jelenlegi pártok közül a Munkáspártot támogatom, de a fent leírt dolgok miatt a Fidesszel és a Jobbikkal is inkább szimpatizálok, mint a balliberálisokkal pl. MSZP, DK.
Nektek mi a véleményetek ezen ideológiáról? Egyetértetek vele, vagy elítélitek, és miért?
nem hülyeség a kommunizmus, csak sajnos a kommuna akar a legkevésbé ilyet
olyan ez mint a baloldali szolidaritás
amíg nekünk jár addig természetes, majd ha nekünk kéne adni
Magyarországon gulyáskommunizmus volt, nyilván a Kádár-rendszernek is voltak pozitív oldalai.
De maga a kommunizmus, úgy ahogy van, megvalósíthatatlan. Hangyákkal kiválóan működne, emberekkel már kevésbé.
Az állam valutatartaléka úgy lenne fenntartva és gyarapítva, hogy aki szerez valutát, annak azt kötelező beszolgáltatni az államnak. Cserébe kap az államtól vásárlási utalványokat úgynevezett "magyar dollárt", ezekkel vásárolhat a dollárboltokban, de más értéke nem lenne az utalványoknak.
Így keményvalutát szerző elvtársunk élvezheti a valutája gyümölcsét, a dollárboltos vásárlást, viszont a valódi keményvalutát megszerzi az állam, hogy nemzetközi kereskedelmet folytathasson vele, közben meg nem árasztják el az országot a külföldi cégek és a multiboltok. Azaz megmarad a kecske és a káposzta is.
19:52
"A nemzeti kommunizmus nem ítéli el a maszek kisvállalkozásokat, a gazdákat, nem akar mindent kollektivizálni"
Csakhogy a kommunizmus alapeszménye a teljes egyenlőség, vagyis anyagi értelemben is mindenki egy szinten kell hogy legyen. Ezt csak úgy lehet megteremteni, ha abszolút megszünteted a magántulajdont: tehát senki sem birtokolhat semmit.
Ha meghagyod a magántulajdont, akkor egyes emberek elkezdenek gyarapodni, mások szegényedni. Miért? Mert az emberek nem egyformák. Hogy mondjak egy triviális példát: vannak lusta emberek és vannak szorgalmas emberek. Értelemszerűen a szorgalmas ember idővel nagyobb anyagi javakat fog teremteni magának, mint a lusta, vagyis kialakul az egyenlőtlenség.
Ezt csak a magántulajdon betiltásával tudod megakadályozni: rá kell kényszerítened a szorgalmas embert, h a javait egyenlően megossza a lustával...
Én nem a Marx és Engels által idealizált kommunista rendszert támogatom, az szerintem is megvalósíthatatlan, hanem inkább a kádári, ahogy ti neveztétek "gulyáskommunizmust", viszont egyes gazdasági módosításokkal, hogy fenntartható maradjon.
Az én rendszeremben inkább az lenne a fontos, hogy a népet ne dolgoztassák túl, az alapvető életkörülmények mindenki számára elérhetőek legyenek és az életstílus ne legyen rohanó és stresszes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!