Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A liberálisok miért támogatják...

A liberálisok miért támogatják a bevándorlókat? Magyarország nem azért Magyarország hogy többségében magyarok lakják?

Figyelt kérdés
Egy magyar politikusnak nem a saját állampolgárai érdekeit kellene nézniük? Vagy az Európai uniónak nem az európai lakosok érdekeit kellene képviselniük? A menekültek közbiztonsági, közegészségügyi veszélyt is jelentenek a társadalomra. Bezzeg ha én mennék egy arab országba engem megköveznének, ha én nem tartanám be a törvényeiket. Nem vagyok jobbikos, de engem felháborít ez a menekültáradat.
2015. aug. 28. 18:24
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Amikor ilyen híreket hallani hogy egy menekült megkéselt, megölt egy európai embert, vagy egy menekült robbantani készül, persze ez egyáltalán nem közbiztonsági kockázat.
2015. aug. 28. 19:02
 12/36 tetro ***** válasza:
19%

19.02

" egy menekült robbantani készül,"

mutass egy ilyen hírt.

2015. aug. 28. 19:04
 13/36 anonim ***** válasza:
40%

"Igen pont ilyen beszédeket intézett Lenin is a leningrádi oroszokhoz. Papíron a kommunizmusnál szabadabb társadalom nem létezik, aztán még ez meg nem valósul diktatúra és szocializmus van."

A liberalizmus és a kommunizmus két teljesen ellentétes eszme. A liberalizmus a szabadságról szól, a kommunizmus meg az egyenlőségről. A tökéletes szabadság és tökéletes egyenlőség pedig tökéletes ellentétek. Azért mosod össze a kettőt, mert

a) nem tudod miről beszélsz

b) rosszindulatúan igyekszel besározni az oldalt amivel nem értesz egyet

c) ezek valamilyen kombinációja

"Svédországban ugye liberalizmus van, ahogy te mondtad "maximális szabadság"."

Svédországban liberális szocializmus van. A liberális eszméhez az USA van közelebb. Kis adók, kevés juttatás, kis államszervezet, nagy személyes szabadság. De mondjuk Magyarországnál liberálisabb Svédország, az tény.

+1 az én véleményem nem minden liberális véleménye. Sok liberális szerint a skandináv modell az igazi liberlizmus

+2 ne menjünk bele abba, hogy az USA-ban mennyi probléma van a szabadsággal. Igen, van sok probléma, ezt elismerem mielőtt valaki három oldalt írna róla. De nagyobb szabadság van ott mint itt. Nem tökéletes, csak valamivel nagyobb.

+3 SEHOL nincs maximális szabadság. A liberális államokban nagyobb mértékű, mint a nem liberális államokban. De ez csak egy elv, a valóságban nincs és nem is lehet ilyen.

Az ezt követő állításaidról szeretnék forrásokat látni.

"A maximális szólásszabadság ugye?"

Én állítottam olyat, hogy Svédország a liberalizmus tökéletes megvalósítása? Nem? Akkor meg ki állította? Ja te találtad ki hogy én ezt gondolom, és aztán veszekszel azzal, amit te kitaláltál. Vagyis ha minden igaz amit leírtál, akkor legyőztél egy pozíciót, amit senki nem támogat, csak te találtad ki hogy legyőzhesd.

[link]

@Kérdező

"Amikor ilyen híreket hallani hogy egy menekült megkéselt, megölt egy európai embert"

A tegnapi hírre gondolsz, hogy menekültek késeltek meg egy rendőrt Budapesten? Hoax volt, a cikk írója találta ki az esetet, soha nem történt meg. Ja, olyan sok hasonló eset történik, hogy még ki is kell találni pluszban...

"vagy egy menekült robbantani készül"

pl?

"persze ez egyáltalán nem közbiztonsági kockázat."

Tegyük fel, hogy mégis igazad van, és ezek mindennapos események. Ebből mi következik? Hát szerintem az, hogy meg kell akadályozni a hasonló eseteket, nem az hogy a pár eset miatt jól ki kell cseszni több millió emberrel, akik tökéletesen ártatlanok.

Mondok egy példát. Ha a te mondjuk kb 100 ismerősöd közül egy gyilkosságot követ el, és a rendőrök bosszúból lecsuknak téged és az összes ismerősödet, akkor 100-szoros a büntetés a bűnhöz képest. Szerinted ez igazságos lenne? Nyilván nem.

Ha te mondjuk 1.000.000 embert büntetnél 100 eset miatt, az 10000-szeres. Vagyis te százszor olyan igazságtalan vagy, mint az amit te is igazságtalannak gondolsz. Csak mivel neked "a migránsok" egy homogén csoport, mivel nem egyéniségekként gondolsz rájuk, ezért a legeslegvadabbnál is durvább általánosításokon is simán átsiklasz.

2015. aug. 28. 19:14
 14/36 anonim ***** válasza:
71%

14# Értem, tehát ami titokban a háttérben működik az nem is létezik mi? Teljesen egyértelmű hogy a liberálisok akarva/akaratlanul az ISIS és a terroristák kezére játszik a menekültek pátyolgatásában. Maga az a tény hogy a merényeletek 95%-át a több generációs Európában élő muszlimok követik el a liberális "illesszük be a bevándorlókat" program teljes csődjét jelenti. Maga Sántha Hanga egy volt svéd biztonságpolitikai szakértő mondta hogy a liberális svéd kormány olyan svéd mecseteket és svéd muszlim szervezeteket finanszírozott ahol terroristákat képeztek ki:

[link]

" Ők voltak a legradikálisabbak és ők hajlottak a legkevésbé bármiféle párbeszédre. Nem akartak velem kezet se fogni, mert nő vagyok. Ez a szervezet például arra kapott komoly állami támogatást, hogy „a svéd társadalomban elharapózó, súlyos iszlamofóbia” ellen felléphessen."

"Igen. Sok pénzt kaptak, több hatóságtól is. Később pedig kiderült, hogy a pénz egy részéből radikális imámokat hívtak meg Szaúd-Arábiából vagy Tunéziából, hogy „nemileg szegregált” közösségnek előadásokat tartsanak az „elfajzott Nyugatról”. Előfordult olyan is, hogy az al-Shabaab egy stockholmi, külvárosi fiatalok számára fenntartott közösségi házban toborzást végzett."

2015. aug. 28. 19:20
 15/36 anonim ***** válasza:
76%

"A liberalizmus és a kommunizmus két teljesen ellentétes eszme. A liberalizmus a szabadságról szól, a kommunizmus meg az egyenlőségről. "

Egyáltalán nem. Nem véletlenül neveik a kommunisták magukat népi demokratáknak. A kommunista utópiában a nép teljesen szabadon és minden állami kontroll nélkül él, egyenlő módon ahol nincs faji megkülönböztetés, nincs hátrányban senki a vallása és származása miatt. Pont mint a liberalizmusban. Szerinted miért hívják nyugaton a liberalizmust kulturális marxizmusnak?

2015. aug. 28. 19:24
 16/36 A kérdező kommentje:
A régi nagyjaink próbálták megvédeni az országot a betolakodóktól pl. a törököktől. Most meg nézik ahogy a sok betolakodó harc nélkül bejut Európába. Ők biztosan nem egy ilyen Magyarországért harcoltak.
2015. aug. 28. 19:28
 17/36 tetro ***** válasza:
32%

19.24

légyszi linkeld be az ISIS nyilatkozatot, nagyon érdekelne engem mikor beszéltek arról amit említettél.

2015. aug. 28. 19:29
 18/36 anonim ***** válasza:
67%
19# Azt keresem, még régen olvastam valahol. Addig nyugodtan reagálj arra hogy a svéd liberálisok miért pénzelik a terrorista kiképző mecseteket!
2015. aug. 28. 19:32
 19/36 anonim ***** válasza:
87%

19:32

Tehát szerinted a svéd kormány azért ad pénzt muszlim szervezeteknek, mert az ISIS lefizeti őket, h adjanak pénzt a muszlimoknak? ...

Megtalálod magadtól a logikai hibát, vagy még egyértelműbben rámutassak?

2015. aug. 28. 19:52
 20/36 anonim ***** válasza:
43%

"Magyarország nem azért Magyarország hogy többségében magyarok lakják?"

Tehát akkor támogatod, hogy befogadjunk nyugodtan 9 millió menekültet, hiszen még mindig többségben leszünk, igaz?

:p

2015. aug. 28. 20:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!