Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hoffmann Rózsa, támogatja az...

Hoffmann Rózsa, támogatja az etikai kódexet. És te?

Figyelt kérdés

Elég átfogóan beszél Hoffmann Rózsa az etikai kódexről,minden lényeges életszerű elemet elmond. Ő támogatja. Az érdekel, hogy neked mennyir etetszik a kódex. Mik jók és mik nem? Mit gondolsz?

[link]

2015. aug. 28. 18:18
 1/10 anonim ***** válasza:
Hoffmann Rózsa eleve az etika kifejezés jelentésével sincs tisztában.
2015. aug. 28. 18:21
 2/10 A kérdező kommentje:
Mit gondolsz mik a jó elemek, miken lehetne változtatni, de jó elgondolás és mik rosszak ?
2015. aug. 28. 18:22
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Had legyek demagóg: Először a politikusoknak kéne etikai kódex, majd aztán beszélhetünk a többi szakmáról is!
2015. aug. 28. 18:27
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

IDEÁLIS esetben a tanári pálya egy hivatás és egész embert kíván, de azért lássuk be, nem az a jellemző, hogy valaki a szakmájának él. Emiatt pedig nem tartok jó ötletnek semmilyen etikai kódexet, hiszen adott ember magánélete nem befolyásolja szakmai tevékenységét.

De elég sok baromság van benne. Pl.:

"munkája során külső megjelenésével is kifejezi hivatása rangját, tiszteletét"

vagy

"küzd az elszürkülés, az üres, rutinból végzett munka és a kiégés ellen"

[link]

2015. aug. 28. 18:42
 5/10 A kérdező kommentje:

Miért? Sztem ez jó. Öltözzön fel tisztességesen. Ma a fiatalok úgyis arra adnak. Öltöny, nyakkendő

Ez direkt jó. Ne égjen ki. Mindíg találjon magának célokat. Ne rutinból adja le az órákat, hanem tartsa meg. Mi ezekkel a probléma ? -.-

2015. aug. 28. 18:46
 6/10 anonim ***** válasza:
53%

"Miért? Sztem ez jó. Öltözzön fel tisztességesen. Ma a fiatalok úgyis arra adnak. Öltöny, nyakkendő

Ez direkt jó. Ne égjen ki. Mindíg találjon magának célokat. Ne rutinból adja le az órákat, hanem tartsa meg. Mi ezekkel a probléma ? -.-"

Ezeket most ugye viccnek szánad? Mert nagyon sok tudatmódosító szer kellene ahhoz, hogy komolyan vegyem.

2015. aug. 28. 19:04
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha az átlag hozzáállást nézzük, hogy mennyire van rangja, tisztelete, megbecsülése manapság a pedagógus szakmának, akkor ezt nők esetén kb. minden nap tiszta otthonkával, férfiak esetén pedig melegítőnacival és pólóval lehetne kifejezni...

(És most ne kezdjünk vitát arról, hogy tényleg sajnálatosan sok a rossz pedagógus.)

Egyébként meg:

[link]

Továbbá: Csak elolvastam a cikket, a videót nem néztem meg. De már rosszul kezdődik az írás is: "Bár a Nemzeti Pedagógus Kar által készített tervezetet még nem olvasta, alapvetően támogatja a pedagógusok számára előírt etikai kódexet a volt oktatási államtitkár."

Ez már ugye nem az első eset, hogy olyasmiről nyilatkozik, amiről halvány fogalma sincs. :(

És végül: A tervezetben vannak pozitív dolgok is. De pl. a "feltétlen lojalitás a KLIK-hez" nagyon nem az a kategória. :(

2015. aug. 28. 19:34
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

"Ha az átlag hozzáállást nézzük, hogy mennyire van rangja, tisztelete, megbecsülése manapság a pedagógus szakmának, akkor ezt nők esetén kb. minden nap tiszta otthonkával, férfiak esetén pedig melegítőnacival és pólóval lehetne kifejezni..."

Ebből tök jó stand-up músort lehetne összehozni! :-D

Bár a macialsó-pólóval az csak középsuliban érdemlik ki, általánosban max sáfránycsíkos boxeralsó pecsétes izzadtságszagú atlétával. Na az nagyjából kifejezné egy tanítóbácsi "megbecsülését".

2015. aug. 28. 20:37
 9/10 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

Berta elmondta, amit én is akartam írni. Elmegy egy tv műsorba beszélni valamiről, ami össze-vissza 26 szellős oldal, tíz perc alatt figyelmesen át lehet olvasni, de ő nem vette a fáradságot rá. De azért "megszakérti".

Nekem amúgy a kedvencem, hogy a pedagógusnak legyen szilárd világnézetei meggyőződése. Anélkül nem lehet tisztességesen fizikát tanítani. Kíváncsi vagyok, hogy gondolják ellenőrizni.

2015. aug. 28. 21:04
 10/10 anonim ***** válasza:

"Ebből tök jó stand-up músort lehetne összehozni! :-D"

Jaja, vagy még inkább sitcom-ot. :D

<Na az nagyjából kifejezné egy tanítóbácsi "megbecsülését".>

Nem értek egyet, mivel én úgy tapasztalom, hogy a férfi tanárokat (és főleg a tanítókat!) azért jobban megbecsülik, tisztelik. Lehet, hogy csak azért, mert annyira ritkák. (Én speciel összesen 4 tanító bácsiról tudok, pedig elég sok pedagógus ismerősöm van, és megfordultam már jópár iskolában is.)

Szóval szerintem ők akár már a kínaiból is öltözködhetnek. Az igazgatók és helyetteseik meg a "csúcson" vannak, szóval nekik a legjobb second hand üzlet is kijár. :D

2015. aug. 30. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!