Hoffmann Rózsa, támogatja az etikai kódexet. És te?
Elég átfogóan beszél Hoffmann Rózsa az etikai kódexről,minden lényeges életszerű elemet elmond. Ő támogatja. Az érdekel, hogy neked mennyir etetszik a kódex. Mik jók és mik nem? Mit gondolsz?
IDEÁLIS esetben a tanári pálya egy hivatás és egész embert kíván, de azért lássuk be, nem az a jellemző, hogy valaki a szakmájának él. Emiatt pedig nem tartok jó ötletnek semmilyen etikai kódexet, hiszen adott ember magánélete nem befolyásolja szakmai tevékenységét.
De elég sok baromság van benne. Pl.:
"munkája során külső megjelenésével is kifejezi hivatása rangját, tiszteletét"
vagy
"küzd az elszürkülés, az üres, rutinból végzett munka és a kiégés ellen"
Miért? Sztem ez jó. Öltözzön fel tisztességesen. Ma a fiatalok úgyis arra adnak. Öltöny, nyakkendő
Ez direkt jó. Ne égjen ki. Mindíg találjon magának célokat. Ne rutinból adja le az órákat, hanem tartsa meg. Mi ezekkel a probléma ? -.-
"Miért? Sztem ez jó. Öltözzön fel tisztességesen. Ma a fiatalok úgyis arra adnak. Öltöny, nyakkendő
Ez direkt jó. Ne égjen ki. Mindíg találjon magának célokat. Ne rutinból adja le az órákat, hanem tartsa meg. Mi ezekkel a probléma ? -.-"
Ezeket most ugye viccnek szánad? Mert nagyon sok tudatmódosító szer kellene ahhoz, hogy komolyan vegyem.
Ha az átlag hozzáállást nézzük, hogy mennyire van rangja, tisztelete, megbecsülése manapság a pedagógus szakmának, akkor ezt nők esetén kb. minden nap tiszta otthonkával, férfiak esetén pedig melegítőnacival és pólóval lehetne kifejezni...
(És most ne kezdjünk vitát arról, hogy tényleg sajnálatosan sok a rossz pedagógus.)
Egyébként meg:
Továbbá: Csak elolvastam a cikket, a videót nem néztem meg. De már rosszul kezdődik az írás is: "Bár a Nemzeti Pedagógus Kar által készített tervezetet még nem olvasta, alapvetően támogatja a pedagógusok számára előírt etikai kódexet a volt oktatási államtitkár."
Ez már ugye nem az első eset, hogy olyasmiről nyilatkozik, amiről halvány fogalma sincs. :(
És végül: A tervezetben vannak pozitív dolgok is. De pl. a "feltétlen lojalitás a KLIK-hez" nagyon nem az a kategória. :(
"Ha az átlag hozzáállást nézzük, hogy mennyire van rangja, tisztelete, megbecsülése manapság a pedagógus szakmának, akkor ezt nők esetén kb. minden nap tiszta otthonkával, férfiak esetén pedig melegítőnacival és pólóval lehetne kifejezni..."
Ebből tök jó stand-up músort lehetne összehozni! :-D
Bár a macialsó-pólóval az csak középsuliban érdemlik ki, általánosban max sáfránycsíkos boxeralsó pecsétes izzadtságszagú atlétával. Na az nagyjából kifejezné egy tanítóbácsi "megbecsülését".
Berta elmondta, amit én is akartam írni. Elmegy egy tv műsorba beszélni valamiről, ami össze-vissza 26 szellős oldal, tíz perc alatt figyelmesen át lehet olvasni, de ő nem vette a fáradságot rá. De azért "megszakérti".
Nekem amúgy a kedvencem, hogy a pedagógusnak legyen szilárd világnézetei meggyőződése. Anélkül nem lehet tisztességesen fizikát tanítani. Kíváncsi vagyok, hogy gondolják ellenőrizni.
"Ebből tök jó stand-up músort lehetne összehozni! :-D"
Jaja, vagy még inkább sitcom-ot. :D
<Na az nagyjából kifejezné egy tanítóbácsi "megbecsülését".>
Nem értek egyet, mivel én úgy tapasztalom, hogy a férfi tanárokat (és főleg a tanítókat!) azért jobban megbecsülik, tisztelik. Lehet, hogy csak azért, mert annyira ritkák. (Én speciel összesen 4 tanító bácsiról tudok, pedig elég sok pedagógus ismerősöm van, és megfordultam már jópár iskolában is.)
Szóval szerintem ők akár már a kínaiból is öltözködhetnek. Az igazgatók és helyetteseik meg a "csúcson" vannak, szóval nekik a legjobb second hand üzlet is kijár. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!