Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Engem rohadtul irritálnak a...

Engem rohadtul irritálnak a román, meg szlovák magyarok, hogy beleszólnak az itteni helyzetbe, meg a fideszre szavaznak, amikor semmi közük ahhoz, hogy a Magyarországon élő magyarok hogyan éljenek. Titeket nem idegesít ez?

Figyelt kérdés
Ha annyira bele akarnak szólni az itteni dolgokba, akkor adózzanak, meg költsék a pénzüket itt, ne külföldről legyen nagy a szájuk.

2015. aug. 22. 23:39
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
76%
Nagyon sok szabadidőd lehet, ha megteheted, hogy velük foglalkozz. Olvastál este mesét a gyereknek, vagy megint a tévé előtt ült egész nap?
2015. aug. 22. 23:53
 2/17 Koplárovics Béci ***** válasza:
76%
A szavazataik nélkül ugyanúgy meglett volna a 2/3 (ami azóta elveszett). Szóval gyakorlatilag egyáltalán nem szóltak bele semmibe. Plusz nem csak a Fideszre szavaztak, nem volt kötelező nekik arra szavazni. Csak ha egyszer szembeköpöd őket, akkor ne csodálkozz, ha visszaköpnek.
2015. aug. 23. 00:03
 3/17 anonim ***** válasza:
0%
Én egyetértek, de érdekelnek mások ész érvei is mellette vagy ellene.
2015. aug. 23. 00:15
 4/17 anonim ***** válasza:
67%

Ne általánosítsunk (mármint olyan értelemben, hogy nem mind mentek el szavazni), illetve ne hívd őket román/szlovák magyaroknak... Felvidékiek és erdélyiek.

De igazad van, én sem szólók bele, hogy őket milyen párt kormányozza. Nincs ellenemre az állampolgárság, de ez k_rvára felidegesített, főleg azt tekinve, hogy 97 (!!!!) %-uk a Fideszre szavazott, mintegy köszönetképpen (gondolom).

2015. aug. 23. 00:22
 5/17 anonim ***** válasza:
59%

Nem értem, hogy egyesek miért gondolják Magyarországon, hogy ott a székely és felvidéki magyarok másik univerzumban élnek...

Ők is ugyanúgy néznek magyar tévécsatornákat, olvasnak magyar cikkeket, weboldalakat, pártok programjait és tanulnak magyar történelmet tehát ha szavazni kell az nem olyan mintha egy hottentottától megkérdeznék, hogy I. András vagy III. Béla uralkodott-e előbb.

És szerinted ők tehetnek arról, hogy Szlovákiába/Romániába születtek?

Nem ők akarták, ezt az állampolgárságot erőszakkal kapták.

Te örülnél ha egyszer felébrednél és kijelentik, hogy ahol élsz az már nem Magyarország?

És az nem ittitál, hogy ők is beleszólnak ki legyen hatalmon:

https://www.youtube.com/watch?v=TPhSEsGuXYA

https://www.youtube.com/watch?v=GqX94CZykZo

https://www.youtube.com/watch?v=P9imOnQr7Ho

Az is marhaság, hogy mind a fideszre szavaz. Sokan szavaznak a jobbikra is.

Én inkább hagynám, hogy ők döntsenek:

[link]

Minstem ők:

[link]

2015. aug. 23. 00:26
 6/17 anonim ***** válasza:
55%

Senki sem mondta, hogy nem magyarok, attól még nem itt élnek, nem itt adóznak. A kormány pedig elsősorban az itt élőkre vonatkozó törvényeket hozza és az adóforintok elköltéséről dönt. Látod a kapcsolatot?

Nagyon sokan, elsöprő 2% szavazott a Jobbikra, ebben legalább több eszük van, mint azoknak a magyarországi lúzer proliknak, akik a Jobbik mellé tették az x-et.

2015. aug. 23. 00:32
 7/17 anonim ***** válasza:
78%
Ja igen, és ha a képen látható melegek itt laknak és ide adóznak, minden joguk meg van rá, hogy megválasszák, ezekben a kérdésekben ki döntsön.
2015. aug. 23. 00:33
 8/17 anonim ***** válasza:
71%

"Nem értem, hogy egyesek miért gondolják Magyarországon, hogy ott a székely és felvidéki magyarok másik univerzumban élnek... "

Nem másik univerzum, csak másik országba, egy olyan országba, ahol jelenleg nem a mindenkori Magyar Kormány dönt az adókról, segélyekről(gondolok itt a munkanélküli), a nyugdíjról, a magyar állam által foglalkoztatottak fizetéséről, a teljes oktatásról, sőt mi minden nap az általuk hozott törvények szerint élünk.

Amúgy én egyetértek Rasztás Dzsimi és ezért fel vagyok háborodva, hiszen magyar tévécsatornát nézek, magyar cikkeket, weboldalak olvasok, mégsem szavazhatok, a szegedi-, szolnoki-, budapesti-, celldömölki önkormányzati választáson csak azért, mert egri vagyok.

Másik fontos dolog, hogy nem az állampolgárságukat kérdőjelezzük meg, hiszen ahhoz minden magyarnak joga van szerte a nagyvilágba, hanem a szavazati jogukat.

2015. aug. 23. 00:56
 9/17 anonim ***** válasza:
34%

Kb. 150 000 szavaztak. Ami a külhoni magyarok kb. 4%-át teszi ki. Úgyhogy tényleg nagyon beleszólnak!

Ráadásul még évi ötször 90%-al utazhatnak! Ez már mekkora piszok gané utálatosság! Ki nem álhatom őket, erről csakis ők tehetnek, ez miatt legszívesebben kitiltanám őket Magyarországról!

(irónia)

2015. aug. 23. 01:34
 10/17 anonim ***** válasza:
Igazából itt elvekről van szó, de ennyi erővel, miért magyarországi pártra kell szavazniuk, miért nem küldenek saját területi képviselőt a parlamentbe, aki pártoktól függetlenül, az ő választási körzetébe elő magyarokat képviselné, pont úgy, mint itthon a területi képviselő. Természetesen ugyanazok a szabályok vonatkoznának rá, hogy lenne irodája és kötelező lenne fogadó órát tartani. Ez azért szerintem mindenkivel szembe sokkal igazságosabb lenne.
2015. aug. 23. 01:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!