Nem kéne valamit tenni a szlovák és román kormány és szélsőséges csoportok ellen?
"Ennyire nem érdekli a kormány ez az egész?"
Mért érdekelné? Majd a választások előtt kifejezik együttérzésüket a határon túliaknak, és biztosítják őket, hogy ha még négy évre kormányra kerülnek mindent meg fognak tenni értük. Utána küldenek egy üveg pezsgőt Slotának.
"Felháborító hogy az iskoláikban hamis történelmet tanítanak, és hogy ezt a hamis történelmet próbálják más országokban is elterjeszteni."
Úgy gondolom nincs rálátásod, hogy eldöntsd mi a hamis vagy sem ebben a témakörben. Te sem voltál ott, a történelmet maximum tanulhattad. Akár az is lehet "hamis" amit neked tanítottak.
Pont ez a helyzet Romániában. Sokan úgy gondolják, hogy MI tanítunk hamis történelmet.
Erdély rengetegszer NEM a Magyar Királysághoz tartozott, pl. a Habsburgok is önálló tartományként kezelték.
Lehet itt ágálni, hogy mi hamis a történelemben, de nem hiszem, hogy az általad preferált kurucos mendemondát sokan elhinnék.
"Vagy esetleg ott keresztbe tenni nekik ahol tudunk?"
Nem lenne szánalmas egyáltalán....
Egyébként hogy képzeled el?
"Mellesleg nem értem hogy a szélsőséges románok mire föl gyűlölnek minket?"
Amíg az itthoni szélsőségesek egy darabot akarnak kihasítani az országukból, és ők is gyűlölik a románokat, ne számíts megértésre.
"Mit ártottunk mi nekik? Talán hogy elvették tőlünk Erdélyt az összes magyar többségű részével együtt és emiatt nem zengünk örömódákat?"
Nem megfogták a kis kezükkel és elvették, hanem egy világháborút lezáró békeszerződés ítélte nekik. Elárulom, hogy a románok az előzetes megállapodással szemben a Tiszáig ki akarták sajátítani az országot, de a franciák visszaküldték őket.
Ez egy olyan háború volt, amit elvesztettünk, persze, hogy nem hagyták megtorlatlanul. Mi voltunk az az ország, akin példát statuáltak.
"És mi van a szlovákokkal?"
Nem igazán tudom, hogy mire vonatkozik ez a kérdés.
De ha megnézed a régi Magyarország etnikai térképét, láthatod, hogy a ma Szlovákiához tartozó résznek csak a déli, pártíz km széles sávjában éltek magyarok, északon szinte 100%-os volt a szlovákajkúak aránya.
Ez persze áll a ma Romániához tartozó területre is, Székelyföld belsejében voltak (és vannak még ma is) számottevő többségben a magyarok.
ma 10:38
Hogy jönnek ide a kurucok?
Lehet hogy a történelem során nem mindig volt a királyság része Erdély, de ők azt tanítják hogy soha sem volt az. Mellesleg tudom hogy nem ők ,,vették el" elnézést a pontatlan megfogalmazásért. Én igazán csak a ma is magyar többségű területeket sajnálom trianonban. Például Szlovákia déli részén nem csak éltek hanem élNEK magyarok, ráadásul sok helyen többségben. Mellesleg, miért is lenne szánalmas keresztbe tenni nekik, miután az ő KORMÁNYUK keresztbe tesz a határon túli magyaroknak ok nélkül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!