Miért nem oktatnak EU-ról iskolában?
Figyelt kérdés
Már több, mint 10 éve tagja Magyarország az EU-nak, de az átlag állampolgár nagyjából semmit sem tud a működéséről, szervezeti berendezkedéséről, döntési folyamatáról, regionális politikáról, piaci mechanizmusáról, stb.
Miért jó ez így? Miért nem teszik szükségessé, hogy legalább egy tanévig oktassanak róla gimnáziumban?
2015. aug. 20. 18:30
1/11 anonim válasza:
A saját országunk működéséről, parlamentjéről sem tanítanak.
Az ilyen dolgok egyszerűen nem férnek bele.
Meg amúgy is, ott az internet.Mindenki számára elérhető, aki akar utánanéz.
Én rengeteg dolgot az interneten tanultam meg.
2/11 anonim válasza:
Mert fáj az igazság amit elsumákolnak inkább, különben balhé törne ki. Majd pont tanítani fogják :D
3/11 anonim válasza:
Nálunk főiskolán tanítanak. Ha annyira érdekel akkor jelentkezz oda.
4/11 anonim válasza:
Nekünk töri érettségin tételünk volt tavaly.
6/11 anonim válasza:
12.-ben tanítják... Csak a rend kedvéért. De akit meg érdekel annak ott az internet nyugodtan rákereshet. Ha meg valakit nem érdekel, az azt is el fogja felejteni amit a suliban tanítottak róla.
7/11 anonim válasza:
Mert akkor az emberek már fiatal korukban megértenék mekkora rablás ez, milyen rabiga és mindenki ki akarna lépni. Valószínűleg kitörne egy össznépi lázadás.
9/11 anonim válasza:
Mi is, pedig 2007-ben érettségiztem, tizenkettedikes tananyag volt. De a magyar államformát, parlament működését is tanultuk, az is része volt az anyagnak. 2 óra volt róla talán?
10/11 anonim válasza:
Tanítják, csak az átlag magyar előbb járt gimnáziumba, mint hogy tananyag lett volna az EU... Mind a magyar államiság, mind az európai integrációs folyamat érettségi tétel töriből, az utóbbi föciből is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!