Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi ez a dolog az önkényuralmi...

Missi_Key kérdése:

Mi ez a dolog az önkényuralmi jelképekkel? Azt hittem szólás szabadság van.

Figyelt kérdés

fura hogy Mohamedről lehet kutyatestű képet közzétenni, de azt mondani hogy szeretem Hitlert már bűncselekmény..most akkor hogy is van ez?

mert ok hogy más csoportok érdekei,de pl a nők érdekeit meg a keresztények sértik, de nem kicsit, akkor tiltsuk be a keresztet is.

2015. aug. 10. 15:47
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%

A vélemény/szólás szabadsága meg nem egyenlő azzal, hogy minden erkölcsöt félretéve nyilatkozunk bele valamit a vakvilágba.

Nem tudom mi nektek a "nem polkorrekt hozzászólás", de például egy súlyos, alaptalan propagandaszöveg, vagy ezek a bele kéne őket lőni a Dunába típusú kommentek tényleg nem azok. A GYIK felelősséggel tartozik a rajta megjelenő tartalomért.

Ha a hülye emberek azt is bejelentik, amit nem kéne cenzúrázni, az már sajnos nagyobb baj.

2015. aug. 10. 17:21
 12/13 A kérdező kommentje:

nem szó szerint értettem..inkáb az olyanokra értem ha horogkeresztes kitűzőt hordanék és elnöke lennék egy nagyvállalatnak, lehet lemondatnának a kitűzőért..

amúgy meg..az iszlám hány millió nőt kövezett halálra, a kereszténység abortuszellenessége miatt hány nő halt bele a terhességbe..stb..soroljam?

2-es

stálinnak pont ugyan úgy voltak haláltáborai. gulágnak hívták, olvass utána...

10-es

igazad van..amég minden oldalon be kell X-elnem hogy elmúltam 18, és nem írhatom ki sehol a B betűs szót..meg van moderálás vagy tartalmat leszednek a netről, addig nincs szólásszabadság.

11-es

nem a gyikra értem. hanem pl hogy valami emberke hitlernek öltözött farsangkor és lemondatták. de a pápát azt nem mondatják le a boszorkányüldözésekért...

12-es

megintcsak beszélgessünk arról a katolicizmus mennyi kárt okozott a nőknek...

persze nyilván velünk lehet szemétnek lenni, csak a zsidókkal meg a fehér európaiakkal meg a férfiakkal nem.

13-as

nem a "lődd bele a dunába" szintről beszélünk.

2015. aug. 10. 17:40
 13/13 anonim ***** válasza:
0%

Hát nehéz ítélkezni, hogy az elmúlt 2000 évben mi róható a kereszténységre, mivel azt sem ismerjük, hogy mi lett volna Európával nélküle. Az inkvizíció, a háborúk és hasonló elvakult dolgokat én inkább annak a pápai egyháznak a számlájára írnám, akik a középkor környékén kvázi második állami szervként voltak jelen, és rengeteg a kereszténységgel nem összeegyeztethető dolgot műveltek.

Ezzel a többség egyet is ért (többek közt a modern pápaság is több rendben elismerte, bocsánatot kért), mint ahogy azzal is, hogy elítélendőek az iszlám erőszakos követői.

A kereszténységhez két dolog kell - a Biblia értelmezése, és hit. Hogy valaki egyetért-e a pápai rendszerrel, vagy az egyház múltbeli hülyeségeivel, az egy keresztből nem derül ki.

Akkor az elévülésről, és magának a két rezsim bűntetteinek jellegéről még nem is esett szó. Még ma is élnek emberek (és leszármazottaik), akik ezt a rendszert megismerték. Ez egy félig nyílt seb manapság.

Jellegében meg ezek tudatos tömeggyilkosságok elfajult, megbukott eszmék nevében. Annál, hogy egy-egy állam értelmetlen módon halálba küldi az állampolgárait (és ilyen nagy volumenekben).. ennél kevés elvetendőbb dolog van a világon.

(Gondoljunk csak az ukrán éhínségre, vagy a holokausztra)

Ezen rendszerek jelképei viszont szinte teljesen egybefonódtak az egész rendszerrel, és mindennel, amit tett. Ettől független érthet valaki egyet bizonyos nézetekkel, de tudnia kell, hogy az emberek szemében mondjuk egy horogkereszt jóval többet jelent.

Részre hajlás, meg kettős mérce az van, de a világ már csak így működik.

2015. aug. 10. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!