Aki átjön Szerbiánál az mért is menekült?
És ez mégis mitől kormány propaganda?
Amit a Fidesz mond az csak sátáni lehet?
Nem kellene ennyire szűk látókörűnek lenni!Minden pártnak lehetnek jó ötletei mind jobb oldalon mind baloldalon!
Az én esetemben inkább a kormány nyomja azt, amire én már 2008 -ban is felhívtam a figyelmet. Akkor még persze senkit nem érdekelt.
A 0.7 millió egyébként elég kevésnek tűnik.
És szerintem is igaza van kérdezőnek. Amíg valaki azért menekül, mert nincs biztonságban, menekültnek számít. Hogyha viszont már az ellátás vagy segély miatt megy, az gazdasági bevándorló.
"60 millió menekült van összesen a világon, ebből 0,7 millió van az EU-ban."
Az, hogy összesen mennyien vannak nem releváns, szerintem a mi és a kérdés szempontjából is a közel keleti és kisebb részben az észak afrikai menekültek a lényegesek, közülük 1-1,5 millió nem ki rész.
"Anglia, Németország, Svédország azért cél, mert a töbi országban töredékük (10-20%) kap menekülstsátuszt, az előbbi országokban pedig jóval nagyobb arányban."
Ne mond nekem, hogy csak azért nem maradnak Kelet -Európában mert nem kapnak menekültstátuszt. Egyébként kapnak, csak az a helyzet, hogy a 90-80% elmegy mielőtt megkapja.
"Törökországban 2 millió menekült van (hármoszor annyi mint az egész EU-ban). A táborok túlzsúfoltak, nő az idegenellenesség, munkát nem kapnak. Nem egy szép perspektíva. Ettől függetlenül a többség saját országában vagy egy szomszédosban marad, a szíreknek pl. mindössze 2%-a jön az EU-ba, a maradék 98% nem."
Egyetértek veled ebben az egyben, hogy Törökországban nem olyan ó a helyzet. De én Törökországot példaként említettem, van még bőven stabil ország a környéken.
"Az, hogy összesen mennyien vannak nem releváns",
Azért releváns, mert az a tévhit, hogy a menekültek mind idejönnek, miközben egy nagyon kis töredékükről van szó, mégha ez sok embert is jelent még így is. Mindig azt kérdezik, hogy miért nem mennek szomszédos országokba inkább, miközben de, alapvetően oda mennek, csak kevesen jönnek az EU-ba.
"Ne mond nekem, hogy csak azért nem maradnak Kelet -Európában mert nem kapnak menekültstátuszt. Egyébként kapnak, csak az a helyzet, hogy a 90-80% elmegy mielőtt megkapja."
Eleve Svédországba és a többi említett helyre indulnak, mert annyit tudnak róluk, hogy ott fogadják be őket a legjobb eséllyel. Persze nyilván szerepet játszik az is, hogy minél jobb körülmények közé kerüljenek, mi se tennénk másként.
"van még bőven stabil ország a környéken"
És oda is mennek elsősorban. Maradjunk Szíriánál, és nézzük meg a térképet:
- Törökország: 1,7 millió
- Libanon: 1,2 millió
- Jordánia: 0,6 millió
- Irak (!): 0,2 millió
- Egyiptom: 0,1 millió
- az egész EU: 0,3 millió
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!