A magyarok miért ugrálnak annyit a menekült témával kapcsolatban?
Elég közhelyes már az, hogy az adózások erre mennek el, én azt mondom ha már fillérb**zó egy állam amiben élünk, legalább a gyerekeknek legyen jó itt, és arra emlékezzenek ha egyszer sikerül tovább haladniuk, hogy voltak nálunk is.
Elég fájó olyanokat olvasni hogy pusztán csak a megélhetés miatt mennek feketén jobb helyekre. Mi nem tudjuk Európaiként hogy milyen egy szétlőtt ember látványa bombázás alatt, a hangok stb. Ezek nem gyereknek valók, és ha azt akarja az ember hogy többet ilyet ne kelljen átélnie, akkor bizony segíteni kell őket kifelé Nyugatnak, a munkahelyekért.
Az sem indok az ellenszenvre hogy nem tartanak rendet maguk után, én ezzel úgy vagyok hogy ott gyújtok tüzet ahol van rá módon, és ott próbálok pihenni ahol a hely ideális.
Ezek az emberek közel sem drogkereskedők, molesztálók, és elég baj az néhányuknak hogy orvos hivatalnok létére, utcán kell aludnia 35-40 akárhány évesen, ilyenkor egy külső szemlélő is ha belegondol, akkor bizony ez olyan mintha most kezdenél kilépni a tinikorból bele az életbe... Csak hogy ezek az emberek már egyszer hátrahagyták a szép házukat, pusztán a békés álomért, nem tartva attól hogy rájuk rontanak és megölik őket.
Elég hülye kérdés ez a menekültprobléma, és egyik oldalnak sincs teljesen igaza. Nyilván nem sorozatgyilkosok, meg pedofilok mind, de az tény és való, hogy az iszlám (mert ugye a nagy részük az) elég messze van az itteni kulturális normáktól, és ez igenis adhat okot konfliktusokra, nem beszélve az esetleges közegészségügyi kockázatokról (amit viszont a jobber lapokban rendre eltúloznak, és pánikot keltenek).
Ennek ellenére nyilván nem túl humánus dolog hagyni, hogy az összes megdögöljön a határon, miután megtett x ezer kilómétert, aki ezzel a tudattal együtt tud élni, felvilágosult (jobb esetben humanista) emberként, annak csak gratulálni lehet.
Köszönjük Emese!
Menekültek helyett legyen tánc!
"Az sem indok az ellenszenvre hogy nem tartanak rendet maguk után, én ezzel úgy vagyok hogy ott gyújtok tüzet ahol van rá módon, és ott próbálok pihenni ahol a hely ideális. "
Bár mindenki magából indul ki, attól még az, hogy te (is) szeretsz állat módjára élni, az nem jelenti azt, hogy ez lenne a követendő példa. Ha egy városban egy parkban vagy, ahol vannak kukák, és te mégis szétdobálod a szemetet, arra se bombázás, se más nem mentség, egyszerűen igénytelenség.
Szerintem meg, pont az gondolkodik erről bután, aki Európa veszélyének állítja be hogy pár tehetősebb eljött idáig, hogy nyugodtan dolgozhassanak/éljenek.
Az a baj a magyar észjárással, hogy ha valamit fenyegetésnek állítanak be, akkor elhiszi és innentől fogva jön a rettegés. Bezzeg ha becsődölt Horvátokat/Belgákat kéne megvendégelni, az nem lenne probléma ugye?
8-as kérdező!
Nagyon ostoba vagy, már megbocsáss! A tehetős bevándorló nem illegálisan szökik át a határon, nem embercsempészek viszik kamionokban százszámra! Előbb tájékozódj a témáról, mielőtt ostobaságokat beszélsz!
Adjunk helyt a nacionalista álláspontnak, és tételezzük fel, hogy sokan vannak a bevándorlók között olyanok, akik tényleg csak viccből, jobb megélhetés reményéből jönnek ide. tegyük fel hogy ezek aránya 50%. A maradék még így is jelentős embermennyiség.
Kérdés: Ti mit csinálnátok, ha naponta bombáznák a lakóhelyetek környékét, illetve ha egyszer csak bevonulna hatvan fegyveres a falutokba, hogy két napotok van eltakarodni, vagy lefejeznek? Maradnátok, vagy arrébb mennétek két falut, ahol talán béke lesz még egy hétig? Erre igazán kíváncsi vagyok. A "meghalnék a hazáért" jellegű válasz nem ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!