Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyarok miért ugrálnak...

A magyarok miért ugrálnak annyit a menekült témával kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Elég közhelyes már az, hogy az adózások erre mennek el, én azt mondom ha már fillérb**zó egy állam amiben élünk, legalább a gyerekeknek legyen jó itt, és arra emlékezzenek ha egyszer sikerül tovább haladniuk, hogy voltak nálunk is.

Elég fájó olyanokat olvasni hogy pusztán csak a megélhetés miatt mennek feketén jobb helyekre. Mi nem tudjuk Európaiként hogy milyen egy szétlőtt ember látványa bombázás alatt, a hangok stb. Ezek nem gyereknek valók, és ha azt akarja az ember hogy többet ilyet ne kelljen átélnie, akkor bizony segíteni kell őket kifelé Nyugatnak, a munkahelyekért.

Az sem indok az ellenszenvre hogy nem tartanak rendet maguk után, én ezzel úgy vagyok hogy ott gyújtok tüzet ahol van rá módon, és ott próbálok pihenni ahol a hely ideális.

Ezek az emberek közel sem drogkereskedők, molesztálók, és elég baj az néhányuknak hogy orvos hivatalnok létére, utcán kell aludnia 35-40 akárhány évesen, ilyenkor egy külső szemlélő is ha belegondol, akkor bizony ez olyan mintha most kezdenél kilépni a tinikorból bele az életbe... Csak hogy ezek az emberek már egyszer hátrahagyták a szép házukat, pusztán a békés álomért, nem tartva attól hogy rájuk rontanak és megölik őket.

2015. aug. 7. 19:17
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
79%

Elég hülye kérdés ez a menekültprobléma, és egyik oldalnak sincs teljesen igaza. Nyilván nem sorozatgyilkosok, meg pedofilok mind, de az tény és való, hogy az iszlám (mert ugye a nagy részük az) elég messze van az itteni kulturális normáktól, és ez igenis adhat okot konfliktusokra, nem beszélve az esetleges közegészségügyi kockázatokról (amit viszont a jobber lapokban rendre eltúloznak, és pánikot keltenek).

Ennek ellenére nyilván nem túl humánus dolog hagyni, hogy az összes megdögöljön a határon, miután megtett x ezer kilómétert, aki ezzel a tudattal együtt tud élni, felvilágosult (jobb esetben humanista) emberként, annak csak gratulálni lehet.

2015. aug. 7. 19:25
 2/29 anonim ***** válasza:
72%
Volt egy, ha jól emlékszem BBC helyszíni (Líbia) dokumentumfilm a menekültekkel, a többség full békés helyekről jött, pusztán a jobb élet reményében indulnak el. 😉
2015. aug. 7. 19:26
 3/29 anonim ***** válasza:
48%
Líbia mióta full békés hely, már nem azért a húsz fillérért?
2015. aug. 7. 19:28
 4/29 anonim ***** válasza:
59%

Köszönjük Emese!

Menekültek helyett legyen tánc!

2015. aug. 7. 19:28
 5/29 anonim ***** válasza:
67%
Fogadok, hogy nemrég még Charlie voltál, most már szimpatikus minden iszlám :)
2015. aug. 7. 19:30
 6/29 anonim ***** válasza:
81%

"Az sem indok az ellenszenvre hogy nem tartanak rendet maguk után, én ezzel úgy vagyok hogy ott gyújtok tüzet ahol van rá módon, és ott próbálok pihenni ahol a hely ideális. "

Bár mindenki magából indul ki, attól még az, hogy te (is) szeretsz állat módjára élni, az nem jelenti azt, hogy ez lenne a követendő példa. Ha egy városban egy parkban vagy, ahol vannak kukák, és te mégis szétdobálod a szemetet, arra se bombázás, se más nem mentség, egyszerűen igénytelenség.

2015. aug. 7. 19:32
 7/29 Duenna ***** válasza:
45%
Ez nem "kedves, aranyos kis menekültek" kérdés, ez halálos veszély Európára és Magyarországra is! Sajnos, nem vagy tisztában a sem a helyzettel, sem politikával, és semmi mással sem, ha ennyire idealizálod a menekekültkérdést!
2015. aug. 7. 20:09
 8/29 A kérdező kommentje:

Szerintem meg, pont az gondolkodik erről bután, aki Európa veszélyének állítja be hogy pár tehetősebb eljött idáig, hogy nyugodtan dolgozhassanak/éljenek.

Az a baj a magyar észjárással, hogy ha valamit fenyegetésnek állítanak be, akkor elhiszi és innentől fogva jön a rettegés. Bezzeg ha becsődölt Horvátokat/Belgákat kéne megvendégelni, az nem lenne probléma ugye?

2015. aug. 7. 20:23
 9/29 Duenna ***** válasza:
39%

8-as kérdező!

Nagyon ostoba vagy, már megbocsáss! A tehetős bevándorló nem illegálisan szökik át a határon, nem embercsempészek viszik kamionokban százszámra! Előbb tájékozódj a témáról, mielőtt ostobaságokat beszélsz!

2015. aug. 7. 20:28
 10/29 anonim ***** válasza:
70%

Adjunk helyt a nacionalista álláspontnak, és tételezzük fel, hogy sokan vannak a bevándorlók között olyanok, akik tényleg csak viccből, jobb megélhetés reményéből jönnek ide. tegyük fel hogy ezek aránya 50%. A maradék még így is jelentős embermennyiség.

Kérdés: Ti mit csinálnátok, ha naponta bombáznák a lakóhelyetek környékét, illetve ha egyszer csak bevonulna hatvan fegyveres a falutokba, hogy két napotok van eltakarodni, vagy lefejeznek? Maradnátok, vagy arrébb mennétek két falut, ahol talán béke lesz még egy hétig? Erre igazán kíváncsi vagyok. A "meghalnék a hazáért" jellegű válasz nem ér.

2015. aug. 7. 20:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!