A magyarok miért ugrálnak annyit a menekült témával kapcsolatban?
Elég közhelyes már az, hogy az adózások erre mennek el, én azt mondom ha már fillérb**zó egy állam amiben élünk, legalább a gyerekeknek legyen jó itt, és arra emlékezzenek ha egyszer sikerül tovább haladniuk, hogy voltak nálunk is.
Elég fájó olyanokat olvasni hogy pusztán csak a megélhetés miatt mennek feketén jobb helyekre. Mi nem tudjuk Európaiként hogy milyen egy szétlőtt ember látványa bombázás alatt, a hangok stb. Ezek nem gyereknek valók, és ha azt akarja az ember hogy többet ilyet ne kelljen átélnie, akkor bizony segíteni kell őket kifelé Nyugatnak, a munkahelyekért.
Az sem indok az ellenszenvre hogy nem tartanak rendet maguk után, én ezzel úgy vagyok hogy ott gyújtok tüzet ahol van rá módon, és ott próbálok pihenni ahol a hely ideális.
Ezek az emberek közel sem drogkereskedők, molesztálók, és elég baj az néhányuknak hogy orvos hivatalnok létére, utcán kell aludnia 35-40 akárhány évesen, ilyenkor egy külső szemlélő is ha belegondol, akkor bizony ez olyan mintha most kezdenél kilépni a tinikorból bele az életbe... Csak hogy ezek az emberek már egyszer hátrahagyták a szép házukat, pusztán a békés álomért, nem tartva attól hogy rájuk rontanak és megölik őket.
kétféle menekült van:
1: az, aki idejön és fekszik, lábat lógat és él a segílyen itthon és külföldön egyaránt (ezeket rühellem és feőlem meg is dögölhetnek a határon)
2: és van az, aki dolgozni jön ide. ezekkel nekem az égvilágon semmi bajom, csak ne követeljenek mecseteket meg mindenféle halálfszát
"Szerintem meg, pont az gondolkodik erről bután, aki Európa veszélyének állítja be hogy pár tehetősebb eljött idáig, hogy nyugodtan dolgozhassanak/éljenek."
Persze, "néhány"(ezer) tehetős orvos és mérnök szökik át a határokon. Csak úgy, mert szeretik a kihívást.
De persze. De én inkább újra írnám a jó kis mondókát
"Minden menekült orvos, de nem minden orvos menekült"-re
Tippelek: Kérdez Te nem Ásotthalmon laksz. ÉS nem is a VIII. János Pál pápa téren.
Az idén már 100ezren jöttek, aki szerint ez nem probléma, az ország-világ pusztulását akarja. Anarchiát, zavarosban halászni. Az osztrákok és a szlovákok is visszaküldték a bevándorlókat - hozzánk.
Az hogy mi van egy budapesti téren az a kormányunk rosszakaratán múlik. Már évek óta mondják a civil szervezetek, hogy túl kevés a táborkapacitás. De még most is észbe kaphatnának. Ha akarnának. Pár ezer embert egy katasztrófa idején is el kellene tudni látni gond nélkül. Ennyien vannak Budapesten. A Fidesz kormány órákon belül tud akár visszamenőleg is intézkedni, ha az az érdeke. De most pont az a céljuk, hogy konfliktus legyen.
Kérdésre válaszolva: azért ugrálnak, mert buták. Minimális utánjárás helyett hőzöngenek. Az emberek egy 5 másodperces Google keresésre is lusták. Akkora marhaságokat hallok mind a menekültekről, mind menekülteket segítőkről vagy az EU-ról hogy elképesztő. Ennyit tudunk.
Az igazi baj, hogy ez nemcsak a menekültekkel kapcsolatban van így, hanem minden mással is a mindennapokban. Azért tartunk ott ahol tartunk, már Románia és Bulgária csoportjába süllyedt az ország az EU-n belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!