Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az emberek "leginkább magyarok...

Az emberek "leginkább magyarok" miért nem gondolnak kicsit a menekültek helyzetébe?

Figyelt kérdés

Azt ugye nem kéne elfelejteni hogy a forradalom idején, amikor nekünk is szét volt lőve a főváros meg sok helyütt bizonytalanság merült fel, rögtön húztak kifelé Argentínába, Brazíliába sőt még az Államokba! Meg olyan helyekre ahol nem nagyon találták meg őket, elbeszélésekből lehetett tudni hogy nem üldözték őket, mert tudták hogy honnét valók, mint ahogy mi is tudjuk azon országokról ahol probléma van.

Volt ám aki papírok nélkül, ismerős segítségével ment később dél-amerikába.

2015. aug. 8. 19:48
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
Azért mert les..rom őket van nekem elég bajom. Akik ki járnak pátyolgatni őket azoknak valószínű semmi gondjuk az életben mert akkor azzal foglalkoznának. Vagy politikusok.
2015. aug. 9. 10:28
 32/35 anonim ***** válasza:
70%

Nekem voltak rokonaim, akik 56 után Németországba menekültek és kikérem magamnak az ő nevükben, hogy együtt emlegessék őket a Keletiben lébecoló csürhével..

A rokonaim kint Németországban soha nem éltek az utcán, nem koldultak, nem dobálták el a szemetet, nem csináltak az utcára és vittek be betegségeket, hogy minden nap utánuk kellett volna takarítani. A maradék pénzükből megpróbáltak kint új életet kezdeni. Dolgoztak, igyekeztek hamar megtanulni a nyelvet, a gyerek járt iskolába, és a nagynéném orvos lett. Arról nem is beszélve, hogy a család egy része a rendszerváltás után hazajött.

Én belegondolok a menekültek helyzetébe: még kb. 4 éve zenéltünk karácsonykor Fóton menekülteknek. Teljesen normális, tiszta, inkább félő emberek voltak, akik egyébként próbáltak beilleszkedni: iskolába jártak, tanulták a nyelvet, stb. Mi megmutattuk a karácsonyi énekekkel, hogy milyen itt nálunk a karácsony, ők meg megvendégeltek vacsorára az általuk főzött tradicionális afgán ételekből. Azért teljesen más kép ez, mint mikor az utcán élnek életvitelszerűen és üvöltöznek, randalíroznak..

2015. aug. 9. 12:17
 33/35 anonim ***** válasza:

Belegondolok en, ahogy az utcai keregeto hajlektalan sorsaba is, es sajnalom is szegenyt. Meg adok is neki valami aprot ha megtehetem. De ha ugyanez a hajlektalan odajon es be akar a lakasomba koltozni, kovetelozik, azt elhajtom a nathasba.

Erzed a kulonbseget akozott hogy valaki jon es udvariasan, alazatosan KER, meg akozott hogy nyakadrajon, es KOVETEL?

2015. aug. 11. 17:14
 34/35 anonim ***** válasza:

"Magyarokat összehasonlítani akármilyen jött-ment arab nemzettel elég durva sértés nem gondolod?"

Erre így reagáltam:

"Valóban, a magyarok rosszabbak"

Erre törölték a válaszom, de a választ amire reagáltam azt nem. Szép kis gyakoris kettős mérce.

2015. aug. 11. 17:18
 35/35 anonim ***** válasza:
Az iszlám nem kompatibilis az európai civilizációval, nagy tömegű muzulmán bevándorlókra semmi szükség nincs Európában. Ha annyira szerencsétlen sorsú menekültek, akkor menjenek Katarba vagy Szaúd-Arábiába a dúsgazdag arab tesóikhoz.
2015. aug. 11. 21:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!