Mit gondoltok az ún. "nemzeti érzelmű" emberekről?
Én nem értem, hogy miért maradnak Magyarországon a "nem nemzeti érzelmű" emberek...
A szuper fizetések és a nagy jólét miatt? Vagy netán azt hiszik, hogy egyszer csak sikerül hatalomra juttatni egy olyan kormányt, ami megpróbálja végleg behozni az "önzetlen" nyugat teljes befolyását az országba, mert ők mindent jobban tudnak? Az ilyen emberek inkább húzzanak el a fenébe külföldre és éljenek boldogan, nyugodtan tagadják le, hogy valaha is magyarok voltak...
Mert a nemzeti érzelműektől még elhiszem, hogy pusztán elvi alapokból nem akarnak lemondani a hazájukról, talán ezért is hívják őket "nemzeti érzelműeknek"...
Szerény véleményem szerint az lenne a normális, hogy egy ország minden polgára valamilyen szinten "nemzeti érzelmű" legyen, illetve csak ilyen választható pártok legyenek. Az, hogy ma van bal oldalon jó néhány olyan párt, ami bevallottan nem nemzeti érzelmű, ez egy aberráció, egy féreg az almában. Nem is értem, hogyan juthattunk el idáig....
Duenna
Neked nem teljesen mindegy a kérdező véleménye? Ő kérdezett.
6-os vagyok
Egyébként, hogy válaszoljak is a kérdésre én is annak tartom magam és fontos lenne, hogy mindenkibe legyen legalább egy picike "nemzeti érzelem". Nem szélsőségekre kell gondolni, csak egyszerűen olyan dolgokra, hogy egy kényes szituációban nyugodtan legyenek egy picit elfogultak és az ország érdekeit is nézzék.
Én komolyan meglepődöm és sírhatnékom támad, amikor itt olyan válaszokat olvasok, hogy "minek kéne büszkének lenni, hogy én magyar vagyok, nem az én érdemem, hogy ide születtem". Ez egyszerűen számomra felfoghatatlan, az ilyen eberek valóban nem értik az egészet. Hogy miről szól az, hogy nemzet, hogy közös kultúra, hogy közösség.
Nem tudom pontosan, hogy mit takar, hogy "nemzeti érzelmű".
Büszke arra, hogy magyar? Az csak azért furcsa, mert szerintem büszkének lenni elért eredményekre lehet. Pusztán az, hogy valaki itt született meg a Kárpát-medencében, nem az illető érdeme... legfeljebb szerencséje/szerencsétlensége. Mint az, hogy magas vagy alacsony lesz. Semmi köze nincs hozzá, ezért nem tett semmit. Erre kár felvágni.:)
Nem tudom, hogy még ide sorolhatók-e ezek a soviniszták/hungaristák, akik már odáig jutottak, hogy mások számára is meghatároznák a követendő életvitelt, és nagymagyarságukra hivatkozva jogot formálnak arra, hogy meghatározzák, kik tekinthetők magyarnak és kik az "idegenszívű" "ballib söpredékek" vagy neadjisten "hazaárulók". Na ezekről azt gondolom, hogy rájuk fér még némi művelődés, fejlődés, és hogy nagy szerencse hogy a sötétségükhöz nem társul hatalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!