Támogatnátok az alábbi törvényváltoztatásokat a kerékpáros és motorkerékpáros közlekedésben?
-Felnőtt szállíthat másik felnőttet a kerékpáron
-Gyerek szállíthat másik gyereket a kerékpáron
-Segédmotoros kerékpár jogosítvány megszerzéséhez elég egy elméleti vizsga és a 12 éves életkor
-Segédmotoros kerékpár vezetéséhez nem szükséges bukósisak
-Segédmotoros kerékpáron szállítható utas
-Kerékpár és segédmotoros kerékpár éjszakai vezetéséhez nem szükséges fényvisszaverő mellény
-Segédmotoros kerékpároknak nem szükségesek papírok, nincs rájuk kivetve adó, pont mint a kerékpároknál is
1. Igen
2. 14 éves kor felett legyen a szállító személy
3. Nem, mert veszélyes lehet.
4. Nem, mert veszélyes lehet.
5. Igen
6. Nem
7. Nem
- létezik;
- nem;
- nem;
- nem;
- nem;
- esetleg;
- nem.
1-2, ha a kerékpáron ki van alakítva utasülés, esetleg felszerelt csomagtartón.
3, szerintem bőven jó a 14 éves határ. Középiskolába is akkor kerül fel a gyerek.
4, határozottan nem. Egy segédmotoros kerékpárral szabályszerű 45km/h sebességgel közlekedni, de ennél még gyorsabbak is lehetnek. Olyan sebességnél pedig már nagyon veszélyeseket lehet esni.
5, szerintem belefér.
6, aztán a figyelmetlenebb autósok meg üssék el őket sorban. Még lakott területen oké, de azon kívül egyértelműen viselni kell, a saját biztonságuk érdekében.
7, miért?
Mindenben egyetértek az utolsóval, de segédmotoroskerékpár max. 40km/h-val mehet. (Gyakran 45-öt írnak, de ez téves. Autós- Motoros Iskola oktatójától tudom. :) )
Szerintem a korhatár rendben van.. 2015 év elején olyat nehezítettek a kresszen, hogy egyáltalán vagy csak nagyon kevés 12 éves menne át... A másik meg, hogy nem érne le a lábuk az újabb robogókról, a hibridekrő meg ne is beszéljünk. :D A bukósisak egy nagyon jó dolog, nem értem miért jó az, ha egy esetleges balesetben nagyobbak a sérülések... Az adó (kötelező biztosítás), azért van, hogy ki tudd fizetni, ha kárt okozol. ;) Ezzel sincs semmi gond. Szerintem jobb, hogy nem lehet utast szállítani. :) Tehát nem, nem támogatnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!