Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Minden Kárpátaljai magyar...

Minden Kárpátaljai magyar megérdemli a magyar állampolgárságot?

Figyelt kérdés

Ezt Semjén Zsolti mondta a Kárpátaljai magyar gyerekeknek.

Akkor a Felvidéki, Vajdasági és a többi külföldön élő magyar nem érdemli a magyar állampolgárságát?

2015. aug. 5. 17:39
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:

2004-ben teljesen más volt a politikai helyzet. Változik a világ. Liberális létemre ma sem szívesen azonosulok a magyar bal-libbel, de 2004-ben még ennyire se szerettem volna. Ezért nem érdemes ekkora távlatokban "na de a jobb, na de a bal" alapon gondolkodni. Anno Orbán a Liberális internacionálé alelnöke volt, ma már "illiberális" például.

Nem kérdőjelezem meg a külhoniak magyarságát, és egyetértek veled: Aki a magyar kultúrában nőtt fel, magyarul beszél, és magyarnak vallja magát, az magyar. Ezért nem értem miért olyan fontos az állampolgárság. Ha állampolgárság nincs is, a kultúra, a nyelv, az identitás marad. Lehet könnyen beszélek, de én akárhová utaztam, akárhol éltem, mindig magyar maradtam, és az anyanyelvem is magyar maradt, annak ellenére, hogy sokan megfosztottak volna ettől, mert az ő definíciójuk szerint az magyar aki utálja X népet, vagy Y-ra szavaz. Mondom ezt úgy, hogy egyébként hiszek az európai összefogásban, és az európai identitásban. Én úgy döntöttem hogy magyar vagyok, és az is maradok akármilyenek is legyenek a körülmények, és ehhez szerintem nem kell papír.

De igazából nem is az állampolgársággal van bajom, hanem a szavazati joggal, illetve a kiskapukkal, amik segítségével kihasználhatják a magyar nyugdíjrendszert. Ha ezeket különválaszthatnánk, teljes szívvel támogatnám a külhoni magyarok állampolgárságát.

2015. aug. 5. 21:16
 32/42 anonim ***** válasza:
38%
Természetesen megérdemli minden magyar
2015. aug. 5. 23:40
 33/42 anonim ***** válasza:
25%
majd ha ottragadnak nálatok a szíriai meg az afgán menekültem, akkor majd röhöghettek, kommunusta kádár fattyak.
2015. aug. 6. 16:15
 34/42 anonim ***** válasza:
0%
Inkább ők jöjjenek, mint a vérszopó kinti magyarok :))
2015. aug. 6. 17:27
 35/42 anonim ***** válasza:
#34: Idióta
2015. aug. 6. 17:31
 36/42 anonim ***** válasza:
#35: Nem idióta. Mindenkinek a véleményét tartsuk tiszteletben.
2015. aug. 6. 17:33
 37/42 anonim ***** válasza:
100%

Elképesztő mennyi irigy, korlátolt válaszoló van itt.

És még azt mondják, költözzünk Magyarországra. Én éltem ott. De az a helyzet, hogy a románok, szerbek, ukránok kevésbé utálnak minket, mint a saját népünk. A magyar a külföldön rekedt magyart, kb annyira szereti, mint a szlovákok. A másik meg, ha odaköltözik egy székely vagy kárpátaljai, akkor meg az a baj, hogy "elveszi a magyarok elől a munkát". Ha oda költözik az a baj, ha nem költözik, az a baj. Ez, ez ilyen érdekes filozófia.

Na, de hogy nyugodt legyen a lelketek, hogy az az évi pár száz forint támogatás többszörösen visszatérül, leírom a helyzetet.

Egy évben 4x utazhatsz magyar igazolvánnyal (legtöbbünknek nincs) kedvezményesen. Tehát vegyünk egy Budapest-Nyíregyháza utat. 18000ft kedvezmény.

Nos, Kárpátalján több ezren járnak magyar autóval, magyar rendszám szerint adózva. Kezdetnek vagyonszerzési illeték, átlag 35000 forint. Tehát két évre megvan a kedvezmény váltva (már ha ki is használják, de elárulom, nagyon ritka). Aztán súlyadó, évente átlag 15000 forint. Megint csak meg van. Legtöbben fizetik a tb-t is, 6660 forint, sőt most már több is.

Tehát a "ti" pénzetek többszörösen vissza van térítve. De azért szívesen megnézném, ti hogyan boldogulnátok a külhoni magyarok helyébe. Mert a más helyzetébe bele gondolás sajna nem megy, csak a "nehogy a magyar adóból elvegyen 500 forintot, ha már saját országába nem tartozhat, a politika miatt".

Most már muszáj leszek én is magyar igazolványt igényelni, nem tudom miért hagytam ki eddig az ilyen lehetőségeket...

2015. aug. 23. 08:55
 38/42 anonim ***** válasza:
Ti akik valami véletlen folytán anyaországban születtetek és a szüleitek kemény komcsi seggnyalók voltak,ha láttak egy lenin képet leborultak és reszkető szájjal éltették a "Világ proletárjai egyesüljetek!" Ti ne oktassatok,hogy ki lehet magyar állampolgár!
2015. aug. 23. 11:05
 39/42 anonim ***** válasza:

Igaz hogy véletlenül születtem ide, de ugyanakkor te is véletlenül születtél oda, a sokat utált menekültek pedig pl. Szíriába. Ezen hülyeség rugózni. Ide lehet költözni ha akarsz.

Kommunizmust pedig sosem éltettem.

2015. aug. 23. 11:10
 40/42 anonim ***** válasza:
#37 Sajnos a liberális agymosás azt sulykolja az emberekbe, hogy gyűlöljük a saját nemzetünket, meg hogy mindenki olyan nemzetiségű, amilyen országban él. (Ez utóbbi már csak azért sem igaz, mert a 34-eshez hasonlók Magyarországon élnek, mégse magyarok.) Szerencsére azért vagyunk még egy páran, akik büszkén vállaljuk a magyarságunkat, és vállaljuk az összetartozást minden magyarral.
2015. aug. 23. 11:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!