Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Minden Kárpátaljai magyar...

Minden Kárpátaljai magyar megérdemli a magyar állampolgárságot?

Figyelt kérdés

Ezt Semjén Zsolti mondta a Kárpátaljai magyar gyerekeknek.

Akkor a Felvidéki, Vajdasági és a többi külföldön élő magyar nem érdemli a magyar állampolgárságát?

2015. aug. 5. 17:39
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:

#21: "Az utolsó választást a külhoniak szavazata döntötte el a Fidesz javára" Neked a 2/3-ad az nem a javára vált? Nem megtehet mindent 2/3-al? DE! IGEN!

Nem fogok linkelni mert kicsit használd az eszed (linkeltem egy adatot) hány főt jelent a 128 ezer voks! Megsúgom pár személyt és pont annyit amennyivel meglett nekik a 2/3!!!!!!!!!

2015. aug. 5. 19:15
 22/42 anonim ***** válasza:

Nem a határon túli magyarokkal van problémám, hanem a velük kapcsolatos törvényekkel.

Felőlem visszavehetik a szavazati jogot,engem nem érdekel,ahogy a többi dolog sem,mint írtam semmilyen kedvezményt nem kapok,persze biztos vannak akik akik kihasználjaák a rendszer előnyeit,ez miatt megy az általánositás.Ez van.Talán majd egyszer adózók nálatok:)szép álom.

2015. aug. 5. 19:17
 23/42 anonim ***** válasza:

"Választásról írtam,és amit kimásoltam az nem igaz("Az utolsó választást a külhoniak szavazata döntötte el a Fidesz javára").A Fidesz a külhoniak szavazata nélkül is nyert volna. "

Nem állítottam olyat, hogy a határon túli magyarok választották meg a Fideszt. Olyat viszont igen, hogy befolyásolhatják a választások eredményét. A 2/3-hoz hozzá is járult a külhoni magyarok választójoga. Nem csak a ti saratok, itthon is megették a sok hülyeséget, nem is célom rátok kenni az egészet.

"Felőlem visszavehetik a szavazati jogot,engem nem érdekel,ahogy a többi dolog sem,mint írtam semmilyen kedvezményt nem kapok,persze biztos vannak akik akik kihasználjaák a rendszer előnyeit,ez miatt megy az általánositás"

Sajnálom ha úgy jött le a dolog, hogy ellened, vagy mint ha a külhoni magyarok ellen beszélnék, nem ez volt a célom. Egyszerűen nem értek egyet a jelenlegi törvényekkel, intézkedésekkel, amelyek érintenek benneteket, és nem azért, hogy nektek rosszabb legyen, én meg akkor majd örülök mert másnak is szar, hanem mert szerintem úgy "igazságos" ez a dolog, ha az kap nyugdíjat aki itt adózik, és az szavaz, akit érint a kormány hülyesége. Tisztában vagyok azzal, hogy nem minden határon túli magyar használja ki a rendszert, viszont nyelvtanilag és stilisztikailag is hülyén nézne ki, ha ahányszor rájuk utalok azt írnám "A rendszert kijátszó, kedvezményt felvevő, külföldről szavazó külhoniak".

2015. aug. 5. 19:40
 24/42 anonim ***** válasza:

Maga a kérdés hülyeség. Minden magát magyarnak valló megérdemli a magyar állampolgárságot.

A szavazati jogot viszont meggondolandónak találnám. Az a szavazás, ékes példája volt annak, hogyan verjünk még nagyobb éket az anyaországiak és a külhoniak közé. A felől pedig kétségünk se legyen, hogy a Fidesz nem hazaszeretetből, hanem a szavazatokért döntötte ezt el önkényesen. Sajnos sok külhoni meg is hálálta ezt a szavazatával.

Fordított helyzetben (ha én kapnék szavazati jogot arra, hogy pl. romániai magyar pártokra szavazzak) nem tudom mit tennék, nagy dilemmában lennék az biztos. Nem hiszem, hogy szavaznék.

2015. aug. 5. 19:43
 25/42 anonim ***** válasza:
A szavazati jogot nem kellet volna megadni,lehetett volna valahogy úgy törvényt módositani hogy ez ne járjon az állampolgársággal,nyilván a Fidesznek nem ez volt a célja,tudtuk mire megy ki a játék.
2015. aug. 5. 20:12
 26/42 anonim ***** válasza:

Tudsz olvasni?

"Tisztában vagyok azzal, hogy nem minden határon túli magyar használja ki a rendszert, viszont nyelvtanilag és stilisztikailag is hülyén nézne ki, ha ahányszor rájuk utalok azt írnám "A rendszert kijátszó, kedvezményt felvevő, külföldről szavazó külhoniak."

Fuss neki még egyszer, de most ne siesd el.

Míg te helyesbítés, magyarázat nélkül becsméreltél egy teljes etnikumot, addig én egyértelművé tettem, hogy "fejben" nem általánosítok, nem veszem egy kalap alá az összes határon túli magyart. Azt is leírtam, hogy szerintem miért nem jó a jelenlegi helyzet: Azért, mert akár megszavaznak egy kormányt a külhoniak, akár nem, a lehetőség hogy beleszóljanak a magyar politikába ott van. Azt is leírtam, hogy a becslések szerint ez 10 millióba kerül, az hogy ki hogyan oszt és szoroz, és milyen agytornával jön ki neki az, hogy minden határon túli magyar kihasználja ezt a rendszert, nem az én dolgom.

"Egy hazafiassági kérdésből anyagi kérdést csinálsz. "

Azért, mert ennek van egy anyagi oldala is, és nem egy túrórudi áráról beszélünk. Amúgy: "Azt meg ne mondja senki, hogy a magyar kultúrát és nyelvet nem lehet ápolni állampolgárság nélkül. Eddig is sikerült nekik, ezután is fog." Ha valakinek papír kell ahhoz, hogy ápolja a nyelvet és a kultúrát, akkor el kell hogy keserítselek: Nem hazafi, akármit is jelentsen az a te torz világodban.

"Én soha nem ártottam a zsidóknak, mégis az én adómból, illetve az ÖSSZES adófizető magyar adójából kapnak holokárpótlást. Mi ez, ha nem kollektív bűnösség? "

"Na de a zsidókkal mi van?! Azok is kapnak pénzt, az ám!". Whataboutism. Egy szót sem szóltam róluk, nem állítottam, hogy tőlük nem sajnálom, vagy hogy egyetértek azzal, hogy ők kárpótlást kapnak.

"Hungarofób troll."

Idézek magamtól: "Nem vagyok se xenofób, se "öngyűlölő" magyar."

Volt itt minden, szalmabáb érvelés, whataboutism, ad-hominem, csak a szövegértés nem megy.

2015. aug. 5. 20:22
 27/42 anonim ***** válasza:

Ezt még leirom és befejezem.

Tudom nem olyan mint az adózás de...Magyarországon vásárolok,Magyarországon nyaralok(fürdőkbe járunk át rendszeresen mint a legtöbb környékbeli) és az üzleti partnerem Magyar,pluszban a "mellék"állásomhoz az alapanyagot M.országon szerzem be,szóval ebből kifolyólag nem kevés pénzt hagyok odaát aminek gondolom egy része megy az adóba hisz áfát fizetek minden után.Ezt csak azért irtam le hogy nem mindenki azt nézi hogyan lehet előnyt kovácsolni a kettős állampolgárságból,ezeket mind előtte is csináltam.

2015. aug. 5. 20:22
 28/42 anonim ***** válasza:

Ez tiszteletre méltó, nem is ellened, vagy a határon túli magyarok ellen írtam amit írtam. Még egyszer: Sajnálom ha így jött le. Távol áll tőlem az általánosítás.

2015. aug. 5. 20:36
 29/42 anonim ***** válasza:
48%
29.Rendben,fátylat rá,lehet bennem is van némi üldözési mánia és már olyasmit is felveszek ami nem is ellenem irányul.
2015. aug. 5. 20:53
 30/42 anonim ***** válasza:

Azoknak, akiknek azzal van problémájuk, hogy a határon túliak nem ide adóznak, ezért ne járjon az állampolgárság:

2004-ben egyes politikai erők azzal kampányoltak, hogy majd idejön 23 millió "román" és elveszi az itteni magyarok munkáját. Most az a baj, hogy a külhoniak nem itt dolgoznak... bocsánat, de fcuk logic, balliberálisok...

Egyébként meg a dolog elvi kérdés: én pl. nem gazdasági és politikai oldalról közelítem meg, hanem kulturális oldalról: magyar az, aki ebben a kultúrában nőtt fel, ezt a nyelvet beszéli és magyarnak vallja magát. Illetve, fontos az, hogy a határon túl, kisebbségben élő magyarok is a nemzet részeinek érezzék magukat. Nem fogok ebből se gazdasági, se politikai kérdést csinálni, mert mindkettőben vannak sokkal súlyosabb problémák és nem még a szavazás sem ezen múlik, mert egyfelől a határon túli magyarok közül sem mindenki kettős állampolgár (pl. Szlovákiából sokan nem igénylik a "drága szlovák" törvények miatt), másfelől meg azzal nincs baj, hogy az itteni szavazópolgárok több mint fele nem is szavazott? Ők nem felelősek?

2015. aug. 5. 20:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!