Minden Kárpátaljai magyar megérdemli a magyar állampolgárságot?
Ezt Semjén Zsolti mondta a Kárpátaljai magyar gyerekeknek.
Akkor a Felvidéki, Vajdasági és a többi külföldön élő magyar nem érdemli a magyar állampolgárságát?
Nem. Majd ha itt adóznak, és rájuk is hatással lesz a magyar kormány, akkor lehet róla szó.
Jelenleg "ingyen" felveszik a magyar nyugdíjat, nem adóztak érte, és még szavazójoguk is van, annak ellenére, hogy őket nem érinti a magyar kormány legtöbb intézkedése. A Fidesz beígér ezt meg azt, a Jobbik mélymagyarkodik egyet, tolják át a magyar adófizetők pénzét, itthon meg szopjuk miattuk a pélót. Jelenleg ennyi a határontúli magyarok állampolgársága.
Azt meg ne mondja senki, hogy a magyar kultúrát és nyelvet nem lehet ápolni állampolgárság nélkül. Eddig is sikerült nekik, ezután is fog.
Kollektív bűnösség elve, rasszizmus, még nyögd be hogy a Jobbikra szavazol, és teljes a tuskó-náci képe.
Az utolsóval értek egyet. Már boldog-boldogtalan megkapja a magyar állampolgárságot, az is, aki egy szót nem tud magyarul. Sajnos élőben láttam ezekre példát. A bátyám kalaúz, szóval biztos forrásból tudom, hogy 90%-os kedvezménnyel utaznak. Nemsokára kórház épül nekik, ösztöndíjat és iskolakezdési támogatást kapnak. De a nyugdíj sem ritka. Ha akkora nagy magyar valaki, hogy még szavazással is belemagyaráz az itteniek életébe, akkor a minimum az, hogy ideköltözik és a saját bőrén viseli a következményeket.
Aki pedig ápolja a nyelvet és kultúrát, az még nem érdemel állampolgárságot. Ennyi erővel az egyik ismerősöm is lehetne japán, mert felsőfokon beszéli a nyelvet és átvette a legtöbb szokásukat.
12. milyen nyugdíjat?nyugdíjat az kap aki Magyarország területén dolgozik.
Azt mondod menjek oda és dolgozzak?Ha odamegyek és dolgozom akkor meg az lenne a bajod hogy elveszem a munkádat....van kalapja nincs kalapja dolog..egyszerűen nem bírod a külhoni magyarokat és kész,nem kell ezt túlragozni többre becsülöm azt az embert aki megmondja a frankót(hozzászoktam már)mint aki hülye indokokkal jön itt amiből persze semmi nem igaz.
Igen kaptunk szavazati jogot...és?egyrészt valamire való ember nem szavaz egy olyan ország választásán ahol nem él,másrészt hiába is szavaznánk mint az az utolsó választáson bebizonyosodott az eredményt nem befolyásolta a külhoniak szavazatai.Szóval a Fideszt a Magyarországon élő és szavazó állampolgárok szavazták meg,ezt nem lehet ránk huzni.
Az utolsó választást a külhoniak szavazata döntötte el a Fidesz javára.
De elég példa van arra, hogy átköltöznek papíron Magyarországra, és itt kapják a nyugdíjat. Vagy a kórházakban a kezelésüket a TB fizeti.
A legtöbbnek CSAK az anyagi előnyök miatt kell a kettős állampolgárság.
14.
A magyar állampolgársági kérelmeket a magyar állam ellenőrzi,a konzulátusom magyar munkatársak ellenőrzik a magyar nyelv tudását,ha valaki megkapja nyelv tudás nélkül akkor megkent a konzulátusom valakit,ez kinek a hibája?
Igen 90%os kedvezmény létezik,évi 4szer lehet igy utazni ha jól tudom,MAGYAR igazolvánnyal(nem magyarországi személyigazolvánnyal mert az nekünk nincs)megjegyzem nekem amolyan sincs így én például nem utazok.
Nyugdíjat nem kap senki csak azért mert magyar állampolgár,ez már vicc kategória.
"Az utolsó választást a külhoniak szavazata döntötte el a Fidesz javára."
Ezt te is tudod hogy nem igaz.
#18: Nem védem de igaza van ellenben veled!
"Ezt te is tudod hogy nem igaz." Mi nem igaz? Emlékszel mennyin múlt a 2/3-ad? Na ha nem szavazhattak volna kintről nincs meg a 2/3-ad megint a Fidesznek!
"Összesen 128 378 érvényes szavazólapot összesítettek, a voksok döntő többségét a Fidesz-KDNP kapta."
Csupán egy magyarországi lakcímbejelentés kell, valamint le kell mondani az ukrán nyugdíjról, ami nem nagy kunszt. Tavalyi becslések szerint ez 10 milliárd forintjába kerül Magyarországnak.
Nem az a fajta ember vagyok, aki leragad az "elveszik a munkát" hőbörgésnél. Szerintem ha valaki "elveszi a munkám", akkor én csinálok valamit szarul. Az zavar, hogy olyan emberekhez megy az adóm, akik vissza semmit sem adnak, valamint az, hogy ezek az emberek beleszólhatnak az itthoni politikába.
"egyrészt valamire való ember nem szavaz egy olyan ország választásán ahol nem él"
Erre nem lehet építeni. Vagy van szavazati joguk, vagy nincs. Amíg van, de őket nem érintik a magyar kormány intézkedései, addig egy pár üres ígérettel meg tudják venni a szavazatukat. Ezt persze "itthoni" magyarokkal is eljátssza a Fidesz, a lényeg az, hogy ezt nem kéne a határon túli magyarok választójogával súlyosbítani.
"másrészt hiába is szavaznánk mint az az utolsó választáson bebizonyosodott az eredményt nem befolyásolta a külhoniak szavazatai."
Lehet, hogy az utolsó választáson nem befolyásolta az eredményeket, de később még befolyásolhatja. A necces 2/3 is 2/3, akár határon túliak szavazzák meg, akár nem. Amíg számukra nincs következménye a választásoknak, addig ne szavazzanak.
Nem tudom miért hiszed azt, hogy utálom a határon túli magyarokat. Nem vagyok se xenofób, se "öngyűlölő" magyar. Az tény, hogy a határon túli magyarok többsége teljesen máshogy vélekedik a politikáról mint én, de ez nálam nem lehet utálat alapja. Nem a határon túli magyarokkal van problémám, hanem a velük kapcsolatos törvényekkel.
Utolsó,egy szót sem írtam 2/3ról.
Választásról írtam,és amit kimásoltam az nem igaz("Az utolsó választást a külhoniak szavazata döntötte el a Fidesz javára").A Fidesz a külhoniak szavazata nélkül is nyert volna.
A 2/3 ot nem vitatom,de hogy azt állitani hogy azért nyert a Fidesz mert a kettős állampolgárok rá szavaztak nem igaz,de ha tudsz linkelni valami eredményt ami bizonyítja hogy ezen múlott a győzelem akkor bocsánatot kérek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!