Szíved szerint mit tennél ezekkel a "magyarokkal" és a könyveikkel?
A videó nagyon ijesztő, pláne a lövéshang a végén.
Spiró verse igen is egy jó vers, és szerintem vonatkoztatható a Jobbikra is. A csendes többség nevében beszél a "divatmagyarokról", akiknek a magyarság a kárpátiás póló, a "vesszen Trianon" csatakiáltás, és a gyűlölet.
Eszterházy szövege nem a magyar nép tönkretételéről szól, hanem a rengeteg talált szöveg beemelésével arra céloz, hogy nem lehet megmondani, mi az a magyarság, és nincs recept arra, hogy hogyan kell bánni egy néppel. Persze ez nem esik jól azoknak, akik olyan félelmetesen egyszerűen képesek bonyolult kérdésekről gondolkodni, mint a radikáljobb.
Kertészt miért kell utálni? Ha az ő identitását nem határozza meg a magyarsága, akkor nem határozza meg. Szíve joga. Szabad akarat. Nagy találmány.
21:48: Posztmodernizmus? :) Magyarázzuk meg, hogy a sz.r igen is finom?
A sorstalanság olvasva és nézve is maróan fájdalmas alkotás. Nem az antiszemitizmus beszél belőlem, de 100 másik könyv van a magyar irodalomban, melyek kiemelkedőbbek, mint az. Ha az Ablak-Zsiráf kapott volna Nobel-díjat, jobban megérdemelte volna. Tekerj egy sálat a nyakadra és élvezd eme remekműveket, mint a modern kritikusok többsége.
Spiró verse egy középszerű aktuális vers volt, amikor született. Íróberkeken belüli csatározáshoz kapcsolódott, a népi-urbánus izéhez. Ez annyira jelentéktelen volt, hogy ma már a legtöbb ember nem is érti az egészet. Az a vers sok évig nem volt aktuális.
MA VISZONT AZ, hála jobbikos barátainknak :)))
"Posztmodernizmus? :) Magyarázzuk meg, hogy a sz.r igen is finom? "
A válasz nem nekem szólt, de:
Megkockáztatnám, hogy ez azért ennél egy kicsit bonyolultabb. A posztmodern létező irodalomtörténeti (irodalomelméleti) fogalom.
Erről kár lenne vitát nyitni. :)
Hogy te mit gondolsz róla, az a te dolgod, de nincs sok értelme belekötni.
Az meg egy másik dolog, hogy én pl. már oviban megtanultam, hogy ha nem ízlik a spenót, akkor nem azt mondom, hogy "ez szar", hanem azt, hogy nem ízlik. :)
"Tekerj egy sálat a nyakadra és élvezd eme remekműveket, mint a modern kritikusok többsége."
Tolmácsoltad a gondolataimat, nekem is egy ilyen "ultraalternatívposztmodernistadivatszakos" megmondóember jutott eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!