Minden gyerek énekeljen?
Kötelezővé akarják tenni az éneket minden iskolában, ez Balogh Zoltán fejéből pattant ki.
Azt a világot éljük, mint amikor a Rákosi-rendszerben kötelezővé tették, hogy ének szóval éltessék Rákosit, vagy a II. világháború idején a náci Németországban Hitlert dicsőítő énekeket kellett zengeniük a gyerekeknek.
Az lesz, hogy majd Orbánt fogják dicsőíteni minden ének órán.
Az ének-zene oktatás egy kalap szar ma. Ennek köszönhetjük, hogy fiatalok tömegei hallgatnak SP-t, Fluor Tomit, Barbee-t, Anti Fitness Clubot meg hasonló retekségeket.
Ha le is tolják a torkukon Haydnmozartbeethoven életrajzát, teljesen mindegy, mert az óra nem adja át, hogy miért nagyszerű muzsika Mozart Requiemje, és csak utálni fogják, mert kötelező...
Szóval ilyen okádék órából egy is sok egy héten, nem hogy öt... inkább azt az egyet kéne gatyába rázni, megreformálni, hogy ne az legyen a célja, hogy minden gyerek ismerje Sztravinszkíj nevét, de utálja őt is, a munkásságát is, meg minden zenét, csak azt a zajt nem, amit a VIVA sugároz.
Kodály országában hogy lehet ilyen primitív kérdést kiírni???
Az egész világon a Kodály-módszer csodájára járt és jár ma is. Kodály-műveket játszanak mindenhol.
Kodály forog a sírjában, hogy ide juttatták ezt az országot. Ő nem ezért élt.
Én anno zenei tagozatos osztályba jártam, nekünk heti 5-6 énekóránk volt. Az ért valamit, a heti egy nem sokat.
Kiváló tanáraink voltak, akik megszerettették velünk a zenét. Az ének mellett kötelező volt legalább egy hangszeren tanulni.
Rengeteget kaptam a zenétől (önbizalmat és műveltséget), és sokkal, de sokkal szegényebb lennék, ha kimarad az életemből. Nem is beszélve arról, hogy a hazám kultúráját is mélyebben megismerhettem.
Én pl. a matematikát, fizikát és kémiát sokallom.
Az emberek 90%-a egyáltalán nem használja a tananyag döntő többségét.
"Minden gyerek énekeljen?"
Kodály Zoltán személyesen adja meg a kérdésre a választ:
khm... én zenélésből élek idestova 15 éve már. ez a szakmám és elvégeztem a zeneakadémiát is.
viszont az általános iskolában gyűlöltem az ének órát, mert szar volt. nem tanította meg, hogy MIÉRT JÓ a muzsika. ha ebből a szarból nem egy lenne hetente, hanem 5, az csak ötször szarabb lenne, és még több ember gyűlölné meg a zenét...
khm... én zenélésből élek idestova 15 éve már. ez a szakmám és elvégeztem a zeneakadémiát is.
"viszont az általános iskolában gyűlöltem az ének órát, mert szar volt. nem tanította meg, hogy MIÉRT JÓ a muzsika. ha ebből a szarból nem egy lenne hetente, hanem 5, az csak ötször szarabb lenne, és még több ember gyűlölné meg a zenét..."
Én ugyanezt mondhatom a matematikáról.
Akkor most az lenne a megoldás, hogy senki ne tanuljon matematikát?
Nem lehet, hogy fordítva ülsz a lovon?
Nem lehet, hogy a tanárt kéne leváltani, nem a tantárgyat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!