Jobbikosk, igyekeztek magyar terméket venni?
Mármint nem multikba járni (vagy ha oda akkor magyar terméket venni), ha pedig nincs, akkor kimenni a piacra.
Ezzel is segíthetnétek a magyar gazdaság fellendülését.
Tök jó, örülök, hogy ilyen sokan magyar terméket vesznek.
Igyekszem én is.
Viszont van olyan, mikor a külföldi termék jobb minőségű (és drágább), mint a magyar, ilyenkor viszont a külföldit veszem meg.
De ha egyforma minőségűek vannak, akkor értelemszerűen a magyart, még ha drágább is.
Ahogy a South Park Walmart-os részében mondták:
"Néha egy kicsit többet kell fizetnünk, hogy megmaradjunk ilyen szép nyugodt kisvárosnak."
Amiből van, abból csak magyar terméket veszek.
A gond, hogy alig lehet kapni.
Az, hogy a Tesco, Auchan tele van külföldi szeméttel, azt eddig is tudtuk. Meg azt is, hogy a Tesco lényegében ki akarja vonni az összes magyar terméket a kínálatából (ezzel kiérdemelte nálam a PERMBAN-t)
Másik gond, hogy a kisebb boltokban, mint Penny és Spar sem lehet magyar termékeket kapni. A múltkor végig röhögtem a boltot, hogy mindenhol kiírva hogy magyar termék, aztán a terméken meg ott a made in spain, meg kína
Sőt, magyar fokhagymát már nem is tudom mikor láttam ott, csak a kínai van, vöröshagymából meg a francia ...
Szóval igen ideje lenne a Vona Gábor által vizionált TURUL bolthálózat létrejöttének !
Bp, de úgy 3-4 km-es körzetben nincs piac, szóval ez kilőve. Csak azért nem fogok bemenni a Lehel térre.
Termelői bolt pedig 1 van ha jól emlékszem valahol kőbányán, na az sem a szomszédba.
Szóval kell az a magyar bolthálózat, de nagyon
én is a south park pélájára gondoltam^^ :D
de, ha egy ember bemegy a boltba, megveszi a legolcsóbb sz*rt, otthon meg nézi, milyen olcsón vásárolt, közben meg szörnyülködik a magyar helyzetről! 13éves vagyok, de azzal tisztában vagyok, hogy a magyarok csak sajnáltatják magukat! ahogy már elöttem is írták, más, tehetősebb országokban megveszik a hazai terméküket, a cégek nagyon gazagok a támogatás meg a sok eladott áruért. a magyarok meg lábadoznak, semmi támogatást nem kapnak csak adóztatják a cégeket. és még a magyar vásárlókban annyi magyarság sincs, hogy a 2× drágább magyar árut vegyék meg. jó-jó mi se vesszük meg a magyar mosóport... de próbáljuk támogatni a magyar cégeket.
mielőtt lepontoznál, gondolkozz el ezen.
Ez a lepontozás rész nekem szólt?
Én nem pontoztam se le, se fel senkit.
Nem szórakozok ilyen marhaságokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!