Jobbikosk, igyekeztek magyar terméket venni?
Mármint nem multikba járni (vagy ha oda akkor magyar terméket venni), ha pedig nincs, akkor kimenni a piacra.
Ezzel is segíthetnétek a magyar gazdaság fellendülését.
Csak azért, mert magyar vagyok, és húzok a jobbik felé, nem veszek kizárólag magyar terméket, sőt..!
A magyar termék irreálisan drága, és általában ugyanazt a minőséget megkapom egy külföldi termékkel lényegesen olcsóbban.
Példa:
Nagyon szeretem a Pilóta piskóta tallért, ami 250Ft körül mozog. Nemrég megláttam egy külföldi változatot 130Ft-ért, hát ezek után hülye lennék a magyart venni!!
és miért drágább????
mert szétverik a magyar gazdaságot!
ausztriában, németorszgában... a származási helyet nézik meg, magyarországon az árat. :S
Én nem szimpatizálok se a Jobbikkal, sem semmilyen jobboldali párttal. Sőt a mostani parlamenti pártok közül egyikkel sem.
De igyekszem magyar terméket venni, mert azt nem kell importálni és ezzel óvom a bolygónkat.
"jobbik.hu szervere is kanadai..."
Ez a köcsög még mindig itt tart?
Én minden téren próbálok magyar terméeket vásárolni. Én sem vagyok jobbikos. Fideszes vagyok. Ez a tudatos vásárlás nálunk is jellemző, talán még jobban, mint a jobbikosoknál (legalábbis az én ismertségi körömben). Az mszp-sek nem figyelnek általában az ilyesmikre, csak arra, hogy a gordonka ad-e 150ft nyugdíjemelést a választások előtt, vagy nem...
Informatikusként is elzárkózom a multiktól. Gyűlölöm a világ talán legnagyobb multiját, a microsoft-os, és a windowsnak hívott trágyadombját. Főleg, hogy van ingyen linux. Na ez az alternatíva... minél tömmen használják, annál jobban fog fejlődni. Így van ez a magyar gazdasággal is. Minél többen vesznek magyar termékeket a multik helyett, annál jobban be fog indulni a magyar gazdaság, és annál jobban háttérbe szorulnak a multik.
A kanadai szerverről: [link] Server stats-nál tényleg kanada van, de a jobbikosokat ismerve talán a fél világot is megjárja az oldaluk, mire ideér.
Én csak kizárólag akkor veszek magyar terméket, ha jobb az árt/értékaránya, mint a külföldi terméknek.
Egyébként nehéz megállapítani, hogy mi magyar termék, mi nem. Egyrészt a háttértulajdon miatt -kiknek a kezében van az adott vállalat-, másrészt az import miatt -a legkirívóbb a magyar füge, datolya, narancs....-.
A másik fontos dolog, emlékszem még a "régi szép" időkre, amikor az extraprofittal dolgozó zöldséges és kisboltos 10-20-szor annyit keresett, mint egy kétdiplomás mérnök.
Először is, tisztességes kiskereskedelmi árak kellenek a magyar kiskereskedőknél, tisztességes kiszolgálás, jó minőségű, versenyképes magyar termékek.
Egyébként az előbb dolgok kifizetődnek -lásd például Nagy-Britannia-, csak bunkó és tuskó az átlagos magyar kiskereskedő.
Kissé olyanok, mint a szemetet áruló balatoni "vendéglátósok", rohadt hús, rohadt zöldség, iszonyatosan drágán, hogy 2-3 hónap alatt az egész család keressen annyit, hoyg kitűnően megéljenek a következő szezonig.
Őszinte leszek, én külföldre járok nyaralni. Nem szeretem, ha átbaszarintanak!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!