De akkor miért dolgozik ott 11 éve? Miért nem vált?
Szóval én megértem a helyzetét, nagyon kevés 93 ezer forint, 209 forintos bérpótlék pedig megalázó. Rossz életszinvonal, nyaralni ebből nem lehet, semmit se lehet.
De akkor mégis mi a fenének dolgoznak ápolóként? Ezt viszont már nem fogom fel.
Egészségügyis simán elmehet babyszitterkedni, de még egy pláza egyik ruhaboltjában is megvan a 100 ezer forint és messze nem kell ennyit dolgozni érte.
Bár feltételezem hálapénzt kapnak, de ezek szerint azt se eleget, ha ennyire panaszkodnak. Benzinkutasok is nagyon keveset keresnek, de azoknál állandó a csomó borravaló. Emiatt gondolom, hogy hálapénzt se nagyon kapnak. Átlag magyar fizetésből pedig képtelenség meglenni az biztos.
Sok ápoló ismerősöm van. Ők ezt tanulták, nem a bébiszitter foglalkozást. Becsülendő hogy vannak még mindig ilyen emberek akik másokon próbálnak segíteni. A lelküket kiteszik a rossz kórházi körülmények mellett is!
A legtöbb nővér nem kap hálapénzt, az orvosok kapnak! Az ápolók csak csokit és ilyeneket ha adnak nekik. Pedig inkább ők érdemelnék meg a hálapénzt mert ők törődnek igazán velük, az orvos csak ránéz a betegre de nem köt be még infúziót sem...
" az orvos csak ránéz a betegre de nem köt be még infúziót sem..."
egy szaros kanült meg sóoldatot azért még rá lehet bízni a drága nővérekre nem?
93 ezret egyébként középfokú végzettséggel kap valaki, a nővérkedés egyébként is olyan, hogy kb semmit nem tanultak egész életükben, és ez az ember minősíti
nekem is kb érettségiig azt sulykolták, hogy az ember az lesz ami kis túlzással
bankárnak (és gazdagnak) születni kell az orvosok tudása túlvilági és a mérnökök meg csak a mesében vannak
te meg ne is álmodj róla, hogy a kisember szerepénél többre viszed
csak amikor elmentem egyetemre akkor láttam, hogy tanárnak, óvodapedagógusnak, ápolónak meg ilyeneknek a legostobább emberek mennek akik csak léteznek (és szerintem ez mindig is így volt)
nem is tudom miért kellene nekik elugró fizetéseket adni... a tudományos felkészültségük meg sem közelíti azokét akik 200 ezres nettóval kezdik felnőtt éveiket
"De akkor mégis mi a fenének dolgoznak ápolóként? Ezt viszont már nem fogom fel. "
Kapitalista ésszel soha nem is fogod, ne is erőlködj!
"93 ezret egyébként középfokú végzettséggel kap valaki, a nővérkedés egyébként is olyan, hogy kb semmit nem tanultak egész életükben, és ez az ember minősíti
"nem is tudom miért kellene nekik elugró fizetéseket adni... a tudományos felkészültségük meg sem közelíti azokét akik 200 ezres nettóval kezdik felnőtt éveiket"
Summa: Aki legalább 200 ezret keres annak tudományos felkészültsége az eget veri.
A hozzászóló mérhetetlenül magas értelmi színvonalát, tudományos felkészültségét, és rendkívül csavaros eszét pedig hozzászólásának tartalma hűen tükrözi.
már bocsánat, de nem azért öntünk ezer milliárdokat minden évben az egészségügyben, hogy együtt érzően megsimogasson valaki, ha haldokolsz
szerintetek miért nincs nagyobb jogosítványa az okj-s ápolóknak? na pont azért...
ne ilyen demagóg marhaságok alapján dőljön már el, hogy ki mennyit keres, hogy "az ő munkája nem fontos?"
úgyis nagy a szája az összesnek, hogy simán tud már annyit mint orvos, hát tessék akkor ott az orvosi el lehet végezni
Az a bajom nekem ezzel, hogy ez az alacsony fizetés dolog ngyon flusztráltá is teszi a dolgozókat és volt egy jóbarátom, sajnos már meghalt, de bizony nagyon elhanyagolták a magyar kórházakban. És sajnos nem volt olyan anyagi helyzetben, hogy orvosoknak és ápolóknak is vagyonokat öntsön a markába.
Nagymamám 2009-ben került kórházba agyérgörccsel, na ott a gazdag keresztanyám aki nagyimnak a másik lánya, tömte bőséggel az ápolókat, ennek ellenére mégse foglalkoztak nagyon vele.... Ezt viszont már nem értem.
A fenti esetek pedig a jóbarátommal, Isten nyugasztalja, szintén nem arról árulkodnak, hogy annyira hivatásuk ez az egész. Kezdetben lehet az volt, de az évek alatt elegük lett az egészből a rossz fizetés meg egyéb rossz munkakörülmények miatt.
Meg ha annyira hivatás meg stb. lenne, amit írt az első válaszoló, akkor nem panaszkodnának, nem tüntetnének.
Nekem az a véleményem, hogy az egészségügyi dolgozók legtöbbjének nagyon tele a töke mindennel, múltkor is elsétáltam egy mentőautó mellett, hát a mentős úgy káromkodott, mint a kocsis, ideges volt.
Azelőtt pedig egy betegszállító káromkodott nagyokat, miközben ott volt az idős néni, akit épp vett ki, hogy felvigye a panellakásába.
Aki meghalt barátom, volt, hogy éjjel gyorsan bevittem a budapesti honvéd kórházba, mert rosszul lett, miközben vittem haza, saját lábán még tudott menni, bár lassan, nehezen, de elmentünk a kórházon belül a sűrgősségi részlegre. Színinfartusgyanús tüneteket produkált, odamentünk így ezzel és mondta is, hogy rosszul van a recepcióhoz, vagy mi volt az, valami pult, majd azt mondta a kedves hölgy, hogy üljön le. Voltak ott még jópáran. Ami durva, hogy odaadta a papírjait, amit szívbetegség miatt mindig magánál tart akárhova megy, nos odaadta, azokon a papirokon az égvilágon mindene rajta volt, erre a nő csak úgy félre tette ki a pultra azt kész. Pluszban egy órával később hallottuk ahogy ki is beszéli egy másik kedves egészségügyi dolgozóval.... Kicsivel több, mint másfél óra múlva meguntuk a várakozást, picivel jobban lett addigra szerencsére és hazavittem. Otthon aztán infúziónak megfelelő cuccot állított össze magának. Fel volt készülve nagyon sok dologra.
Úgyhogy sajnos a kórházakban az embert hagyják meghalni, leszarják. Hivatás ezekben abszolút nincs, valamikor lehet, hogy volt, de én esküszöm csak a flusztráltsággot, a meggyötörtséget látom rajtuk és sajnos a semmiről sem tehető betegeken verik le a bajukat, leszarják.
Én tavaly szórólapos állást töltöttem be nyári meló gyanánt, hát nem voltam elégedett az 500 forintos órabéremmel, ezért nagyon rosszul végeztem a munkámat, leszartam az egészet, egynek 10-eket adtam, meg sok jutott a kukába is. Le van szarva, ezek csak papírok. Viszont ezek a barom állatok emberi életekkel játszanak. Azért mondom, hogy elkéne menniük sűrgősen váltani bármi másra. Amellett, hogy szinte bármivel többet lehet keresni, más melót, mint pl. bolti eladó meg egyéb baromságot úgy tojnak le ahogy akarnak és kiélhetik a flusztrációjukat. De itt emberi életekről van szó és rohadtul nem szeretném az egyik szerettemet ilyenek miatt elveszíteni. Sajnos nagymamám is meghalt 2009 áprilisában és máig úgy gondolom jócskán sárosak a flusztrált kórházi dolgozók, hogy leszarták, nem foglalkoztak vele és hagyták meghalni. De ezt már sajnos soha nem fogom tudni biztosan, csak nagyon erős a gyanúm. Ami sajnos ebben az országban, ilyen emberek között egyáltalán nem alaptalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!