Az európaiak már megint Orbánt sztárolják?
Igen sok ilyen van. Az a baj hogy itt is a nép lehúzása megy, csak más szinten. Jobb az átlagkereset. Kb 800 eur / pénztáros. 400 eur a diákmunka. A tartós munkan´lküli 385 eur-t kap, plusz lakást, plusz fizetik a szükségleteit (elromlott mosógép stb.) Ha van gyereke, még kap rá kb 300-at gyerekenként.
8000 EUR-ig (éves) nem kell bevallani Sem, és nincs jövedelemadó rá.
A dolgozót viszont jól lenyúlják. Egy átlag házra / félházra 3-400 eur adó évente.
Rundfunkgebühr, ami a TV-Radio adó, amit egy nem állmi szervezet szed, 200 eur / év, ami nem válsztható, hanem kötelezö. Ez régebben TV-re, Rádióra Volt fizetendö, most lakóegységenként, függetlenül attól hogy van-e az embernek szüksége arra a pár adóra amit finanszíroznak, vagy nem. (ARD ZDF, NDR..).
Ha nincs otthon semmi, se TV se rádió se Internet, akkor is fizetendö. Miért? Csak.
Be akarják vezetni az údíjat, csak külföldieknek. Persze ez nem felel meg az eu-nak. Akkor próbálták hogy mindenkinek, csak a német autóadóból le lehet írni. (ez is 200-600 eur/év, motorfüggö). Persze az EU-ezt is vissza fogja dobi, ök valszeg tudják is ezt, ne olyan hülyék mint tettetik, csak ha ez is visszajön, mert diszkrimináció, akkor lehet mondani hogy pfui, csúnya eu miatt mindnkinek be kell vezessük.
Hozzátenném, hogy érdekes módon, útdíj nélkül képesek voltak minöségi autópályákat, építeni. Most meg a minöség néhány helyen a régi M7-es üti, meg sajnos a fuomüvet is.
Sok helyen évnte nyitják újra ugyanazon a helyen a 10-30km-es baustelléiket. Sokszor 4-5öt egymásután.
És ezért kellene még pénz fizetni.
Ezután nem csodálom, hogy csak annyit látnak hogy jön valaki és beint ezeknek a málészájaknak, mert maguk a németek nem mernek. Nem erre lettek nevelve.
Már kezd a tökük telelenni, hogy neki kell eltartani fél európát, menekülteket, meg még a sajatjaik között is sokat.
Ja, egyébként te biztos jobban tudod, mert a mesében sok mindent hallani. Hogy itt Wurstbul van a kerítés. Meg hasonlók.
Sok juttatás mi? Hagyjuk már. A csomó bolt keres kisegítöt 400eur-os Minijob alapon. Nekik semmi Sem jár.
Juttatásokat csak a nagycégek csinálnak mint Siemens, VW stb. De a legtöbb dolgozó külsös, akiknek semmi nem jár a béren kívül. Velük gyakran a napi 10 óra munkaidöt Sem tartatják be.
Itt van egy átlag, mit kapnak a pénztárosok. Nem sokkal van a minimál felett ha leosztod, 1-2 tartománytt kivéve, és azok Sem a leggazdagabb tartományok.
A 8,5 az brutto, csak más adókategóriába gondoltam, de így Sem több a netto 1200nál. Na hurrá, az semmire nem elég itt.
Magam is dolgoztam kis cégnél is, nagynál is. A kicsinél 40 óra munkahét, plusz hétvége, a nagyoknál, 35 vagy 37 óra. Meg olyan juttatások, mint egészség vagy magánnyugdíjpénztár, esetleg lakáskasszának megfelelö valami. (VL).
Hirtelen ezt találtam. Nem pont a romániai dolgokhoz kapcsolódik, de a 4 kommentár nem igazán a magyarok ellen szól. Azért meg néznem a fent belinkeltet eredetiben is, fordítás nélkül.
9-es: nem csak a kelet rosszabb. Ami belinkeltem, kicsit engem is meglepett, mert pont Mecklenbug-Vorpommern a legjobb, holott az keményen ddr-volt. Én Baden-Württembergre és Bajorokra tippelten volna hogy a legjobb, de ebban a táblázatban nem.
Sachsen anhalt az halál, onnan mindenki elvándorol, hogy hallom a rádióban.
Magam a nyugati részen vagyok, de itt is megtapasztaltam milyen amikor az ember beszállíó és kihasználják, meg milyen amikor bent van a nagy cégnél. A beszállítónál az volt a max juttatás, hogy a cég fizette a kávét. Meeg kifizett minden túlórát. A nagyoknál be van limitálva hogy csak 8-at, vagy 20-at (cége válogatja) fizetnek havona, a többi lecsúszható. De hozzá kell tenni hogy a kicsiknél a kifizetett sok túlórával annyit keres az ember mint a nagynál túlóra nélkül.
Nekem az itteni terhek gondot nem jelentenek, de mérgesítenek, és nyoasztó látni, hogy ha egyszer mondjuk gépkezelöként vagy akár targoncásként kell megélni, akkor alig marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!