Támogatnátok minden drog legalizálását?
Radikális ötletnek hangzik, elsőre talán sok embernek sokkoló, pedig valójában nem az.
A drogfogyasztók száma, valószínűleg ettől nem emelkedne, ellenben a feketepiac (ezen része) kiszorulna országunkból, és a bevétel a miénk lehetne.
Ráadásul sokkal normálisabb álláspont az, hogy mindenki fogyasszon azt amit akar, mint a jelenlegi, hogy namajdazállammegvédadrogrólésbebörtönöz, ha fogyasztani mersz. Szerintem ezt mindenki maga döntse el.
A prevencióra, az ártalomcsökkentésre kell helyezni a hangsúlyt.
"A hagyományos értelemben vett drogpiac már így is eléggé visszahúzódott a herbálok miatt"
"Én inkább a nagyobb szigort támogatnám."
Leküzdhetetlen addikció nincs, viszont igaz amit mondasz, miszerint is, azért ez ebből a szempontból veszélyes. Ezért gondolom úgy, hogy ezt a megfelelő prevencióval kell orvosolni. Én pl. bármikor juthatnék heroinhoz, crackhez, de nem fogok soha ilyet fogyasztani, mert tudom, hogy durván ártanék ezzel magamnak.
Nem értelek, pont a tiltás miatt szorult vissza a hagyományos drogpiac, akkor miért akarsz még szigorúbb törvényeket :D?
Nem különbek a részegeknél sőt, ellentétben a részegekkel, a legtöbb drognál, az illető a tudatánál van.
"ellenben drogból a kevés is megárt"
Jóbarátom, a koffein is drog. Attól még, hogy valami legális, nem jelenti azt, hogy ne lenne drog. Pl. LSA is legális emlékeim szerint, de ha nem is, a salvinorin-a nagyon hosszú ideig az volt.
"ha az ember belassul, hallucinál vagy eszméletét veszti tőle, nem beszélve arról a több ezernyi fajtáról, aminek még nem is ismerjük a hatását."
Nem is kell olyat fogyasztani. 15-20 ismertebb drog van, ezek lefedik a drogfogyasztók 95<%-át (feltéve, hogy nem számoljuk a designer sz*rokat). És ez nem véletlenül alakult ki így.
"Az bennünk van, csak nem fogom kiszedetni magamból, hogy neked jó legyen."
Csak fel akartam hívni a figyelmet arra, hogy a kormány politikája akkora hülyeség, hogy egy olyan szert tilt be, ami bennünk is megtalálható.
"Ha belehalnak, így jártak, a drogozásba is belehaltak volna"
Te se halsz bele pár pohár kávéba, pedig akkor is drogozol :)
Sőt, mondok valamit, pár slukk fűbe se fogsz belehalni.
"elmehet a büdös pi
csába, ha más a véleménye, mint neked."
Nem tudom miért tűnik neked ez így, mikor semmi ilyet nem mondtam. Ha fáj, hogy leírtam az igazságot, mert beléd azt nevelték, hogy utáld a drogokat, az ellen úgy se tudok semmit tenni. Én csupán megosztom a véleményem.
"Ha nem esett volna le, a drog egy halálos méreg."
Halálos méreg, amit nap, mint nap fogyasztasz, és a szervezetünkben is megtalálható...
Csak azért írtam a koffeint és az alkoholt példának, mert sok embernek nem esett le, hogy ezek nem különbek az illegális szereknél, ugyanúgy drogok.
Mint már írtam, aki akart, eddig is hozzájutott. És valóban sokan nem ismerik a határokat, ezért van szükség a megfelelő prevencióra, megfelelő nevelésre (utóbbit sajnos nem lehet államilag biztosítani).
Japánban nem egyszer haltak meg egyetemisták koffeintúladagolásban, végkimerülésben. Természetesen a legtöbb drog hatása alatt nem lehetne gépjárműt vezetni, ezt azért nem írtam, mert azt hittem egyértelmű.
Pontosan, így néz ki egy jól működő rendszer.
Ha hiszed, ha nem, nem vagyok drogos.
Feketepiac lenne, de jelentősen visszaszorulna.
"Nem értelek, pont a tiltás miatt szorult vissza a hagyományos drogpiac, akkor miért akarsz még szigorúbb törvényeket :D? "
Bocsánat 12-es, ez még a 11-es válaszolónak szólt.
12-es vagyok.
Nem ismerem pontosan a hatásukat, még sosem próbáltam semmit, de amennyire hallani lehet, a heroin és a kokain nagyon durván fizikai függőséget okoz (Wiki szerint a dohány nemkevésbé: [link]
Szóval a keménydrogoktól ódzkodok, de pl. a függőséget nem vagy alig okozó drogokkal nincs bajom. Sőt, nagyon szeretném kipróbálni egyszer a pszilocibént mondjuk gomba formájában egy kis tudattágítás végett.
A 13-as válaszoló vagyok, röviden a nekem szóló válaszaidra:
Igen, kórházi önkéntesként nagyon sok tudatánál lévő drogost
láttam már. (Még mielőtt félreértenéd, irónia volt.)
Nem vagyok a jóbarátod, és nem a koffeinről írtam. Tudom, hogy drog, de én arról nem írtam, csak nem tettem zárójelbe minden egyes alkalommal, hogy "kivéve a koffein".
Nem kell olyat fogyasztani, ha minden drogot legalizálnának, a designer szarokat is legalizálnák, és nem véletlenül alakult így, hanem mert ezek a könnyebben, olcsóbban hozzáférhetőek.
(A kormány politikája sok pontban hülyeség, de ez most nem ehhez a témához tartozik.) Ami igen, az az, hogy nyilván nem fogják kiszívni az ezután születendő kisgyerekekből, csak mert drognak minősül, okkal van bennünk, de ez nem jelenti azt, hogy pluszban is kell bevinni.
(Nem iszok kávét. Sem alkoholt, sem energiaitalt és nem is cigizek, füvezek, ilyen unalmas ember vagyok.)
Egyébként a kávé messze nem olyan drog, mint az lsd vagy a heroin. Jó, elismerem, a fű sem. Ezt az egyet ugyan még lehetne is (normálisan mértékben) legalizálni, valószínűleg a turizmust is fellendítené, de másként nem tenne jót az országgal. Amszterdamba sem a gyönyörű épületek, a csatornák, de még csak nem is a qrvák miatt járnak már a legtöbben...
Az állam bevételébe pedig nem ebből kéne betenni, hanem kevesebbet kéne kivenni, de ez megint más téma.
Belém egyáltalán nem nevelték, hogy utáljam a drogokat, azt sem bánom, ha megosztod a véleményedet, én is ezt teszem. És azért tűnik így, mert erőszakosan ragaszkodsz a saját véleményedhez, felcsapva a szemellenzőt és nem törődve azzal, hogy másnak is lehet igaza, véleménye. Lehet, hogy nem így van, de az írásmódodból nekem ez jön le.
A szar is benned van, még se eszed meg, elég idióta érv.
Az meg kit érdekel, hogy japánban pár fanatikus túladagolja magát kávéval...Nem is értem, hogy lehet egy lapon emlegetni a kávét a drogokkal.
Az összes drogos egy jellemtelen senki, büntetni kell őket, nem még a bizonytalanoknak is legálissá tenni.
#25/#13
Szalem Alejkum! Nekem mindenki jóbarátom.
Kórházi önkéntesként nem csoda, ha torz kép alakul ki benned. Olyan ez, mint a rendőröknél a cigányokról alkotott kép. Néhányan csodálkoznak vajon miért van annyi JOBBIK-os a jagellók között, inkább nem is mondom, mert gondolom egyértelmű.
"könnyebben, olcsóbban hozzáférhetőek."
Könnyebben lehet hozzáférni, de a legalizálás után, mindkettőhöz ugyan olyan könnyen hozzá lehet jutni majd. Az, hogy annyival olcsóbb lenne, eléggé megkérdőjelezném. Vegyük például a legelterjedtebbet, a herbált.
Egy gramm kender ára Indiában 22 Ft. Ennél olcsóbb nehezen hiszem, hogy lehetne. Persze lehet, hogy igazad van, de a 22 Ft, még így is baromi alacsony ár, és szerintem megfelelő prevencióval ki lehet szorítani a designer drogokat országunkból.
"(Nem iszok kávét. Sem alkoholt, sem energiaitalt és nem is cigizek, füvezek, ilyen unalmas ember vagyok.)"
Én se teszem egyiket se.
Bizonyára ismersz annyi drogost, hogy ezt te így magadtól eldönthesd.
Azért ez így elég meredek kijelentés. Maradjunk annyiban, hogy a drogfogyasztók nagy része nem függő, és csak a függők szenvedélybetegek.
A kölyköt, amelyik túl sok nyalókát zabál, javítóintézetbe zárjátok, szadista p*csök?!
Nem, de az anyját, apját szívesen bezáratnám, ha nem tudnak vigyázni szegény gyerekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!