Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az LMP miért nem népszerűbb,...

Az LMP miért nem népszerűbb, mint az MSZP?

Figyelt kérdés

Pedig az LMP 1000x normálisabb baloldali párt.

Méghozzá igazi baloldali.

Az MSZP neoliberális és globalista.Olyanok közé tartozik, akik miatt a világválság is kialakult.

Amiből lehetséges, abból a helyit kell támogatni.

A liberális piacgazdaság tönkreteszi a bolygót, világ másik feléből ideutaztatni sárgarépát meg hagymát, meglehetősen környezetszennyező és teljesen felesleges, amikor helyben is előállítható gazdaságosan, megterem.

Hiszen nem szibériai éghajlatnál akarunk narancsot ültetni.

Másrészt, jót tesz a hazai termelőknek, ezzel is hozzájárulnak a magyar GDP-hez.

Az MSZP , DK nem baloldal, inkább az igazi baloldal ellentétei.

2015. júl. 26. 14:39
 1/5 anonim ***** válasza:
59%

Feltehetően azért, mert Magyarországon az emberek többsége érzelemből és nem értelemből politizál, mert fogalma sincs, mi a liberalizmus, azon belül a neoliberalizmus. Azért, mert olyan logikai okfejtést alkalmaz, ami egyszerűen szólva hamis, és mert egyes pártokat, ideológiákat - jó esetben holmi formális jegyekre építve - olyan tulajdonságokkal ruház fel, amellyel nem rendelkeznek.

És leginkább azért, mert a magyar választó a populizmust és üres ígérgetést jobban kedveli a realitásnál.

2015. júl. 26. 14:53
 2/5 anonim ***** válasza:
26%

Ha megnézzük a magyar társadalmat, akkor a vezetők között vannak bizonyos beállítottságú emberek, és van egy hozzájuk fűzött emocionális szavazóbázisuk. Az LMP-sek gyakorlatilag senkik, míg a fideszes, mszps arcok már jól ismertek a helyi közéletekben. A jobbik egy divatpárt, és ezért nem is lesz soha kormánypárt. Nem is nagyon van meg a szakmai támogatottságuk.

Mondjuk most bekerül a NAV a miniszterelnökség alá. Hogy tehetné meg ezt az LMP vagy a Jobbik? Nincs egy darab szakemberük... Olyan szabad rablás lenne, hogy csak néznétek.

Amúgy felejtsük már el ezt a "normális" jelzőt. Ez is csak egy érzelmi, mint ahogy a baloldali is. Van szakemberünk a felelős kormányzáshoz vagy nincs?! Ha van, akkor annak társadalmi hatásai meg fognak látszani a szavazatokon is.

Ott van pl Széll Bernadett aki már nem is tudom mióta veri a nyálát a hhh-s gyerekek étkeztetéséért, hogy TERJESSZÉK KI. Aztán kiderült, hogy az egész rendszer olcsóbb, ha kihagyjuk a bürokráciát, és mindenkinek ingyenes az óvodai étkeztetés.

Ez miért nem jutott eddig az eszébe? Miért csak a pénzköltés? Racionalizálni kellene a szociális rendszert, nem még jobban összekutyulni. Na itt válik el a szakértelem meg a csupán tenni akarás.

Pénzköltéssel Gyurcsány is tudott volna konzisztens lenni :).

2015. júl. 26. 15:25
 3/5 anonim ***** válasza:

Ez elég összetett dolog. A fiatalok körében sokkal népszerűbb az LMP, mint az MSZP, az időseknél meg éppen fordítva. Valószínűleg ebben szerepe van a médiafogyasztási szokásoknak és a régi, megmaradt szokásoknak, kapcsolatoknak is.

Az LMP sem egy tipikus baloldali párt, inkább egy liberális-baloldali-zöld párt. A liberalizmus Magyarországon válságban van, ezért ebben az irányban nehezen tud bővíteni az LMP és a zöld dolgok (pl. megújuló energiaforrások, bioételek) sem annyira fontosak a magyaroknál, mint a gazdagabb németeknél, osztrákoknál. A magyarok jellemzően nagyon árérzékékenyek, inkább az a fontos, hogy olcsó legyen.

2015. júl. 26. 19:33
 4/5 anonim ***** válasza:

LMP szavazó vagyok. Előttem szóóknak is igaza van.

Sajnos nem tudnak úgy kommunikálni, hogy az egyszerű emberek is megértsék. Kérdeztem, hogy hogyan javítanák a foglalkoztatottságot, hogyan teremtenének munkahelyet.

Erre elémtoltak egy 100 oldalas doksit, hogy olvassam el. Egyszerű ember vagyok, nem fogom végigböngészni.

További ok pedig, hogy nincs mögötte igazán korrupt anyagi és médiatámogató réteg.

További ok pedig, hogy rásütötték, hogy volt SZDSZ, csak mert itt-ott emberi jogokkal foglalkozott, romákkal foglalkozott, ami nem menő, mert egyre inkább elegünk van belőlük.

2015. aug. 5. 17:37
 5/5 anonim ***** válasza:

Talán mert az LMP egy rétegpárt, míg az MSZP (még mindig) tömegpárt.

A "normális" valóban nem egy szakmai kifejezés, szintén csak a szimpátiát jelző szó, vagy épp átlagosat jelent.

Amúgy én nagyon sokáig LMP-s voltam, de egyre több visszás dolgot csinálnak. Valóban kevés szakemberük van. Ellenzékben jó lenne, ha bekerülnének, mint ahogy a PM is, de kormányon... Ahogy előttem írták, a jobbikkal együtt tönkretennék az országot szakértelem hiányában. (és ezekben a pártokban sem szentek vannak... igaz a Fidesz meg szakértelemmel rablással teszi tönkre az országot.)

2015. aug. 9. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!