Akkor mégis hogy van ez?
Igen-igen:D
Már megjelentek a mémek is:D
"Egész évben nyígtatok, hogy nincs pénzetek, most meg mindenki tengerparton koktélozik":D
mert nem azok sirnak akik tengerpartra jarnak.
Nem ertem miert nehez ezt felfogni..
Van a szubjektív megélés és vannak hivatalos statisztikák. Ez utóbbit kéne nézegetni, nem a Facebookot :)
Ez csak annyit jelent, hogy a te ismerősi körödben többen vannak jómódúak, vagyis valószínűleg te is az vagy. Meg amúgy is, azok töltenek fel nyaralós fotókat, akik el tudnak menni nyaralni - akik nem tudnak, azok értelmszerűen nem raknak ki ilyen képeket. Ezért van az a benyomásod, hogy mndenki nyaralni jár, pedig szinte biztosra veszem, hogy az ismerőseid többsége nem rakott fel ilyen képeket.
U. i.: Linkeltem volna KSH-statisztikákat, de nem elérhető most az oldaluk...
# 1
Igen láttam a mémet... de amikor az egyik spanyolországi tengerparton nyaral a másik Mexikóban a harmadik most volt télen a svájci Alpoknál síel...ismerőseim ismerősei ugyan ez...
# 3
ne vagyok jómódú a határt nem hagytam még el...
Nem értem a logikátokat ha valakinek vannak jómódú ismerősei akkor ő is csak jómódú lehet???
Van pénzem van munkám de nem engedhetek meg magamnak egy külföldi nyaralást!
Pl. aki a külföldre ment síelni az egy olyan vidéki faluban él ahol munka majdnem hogy szó szerint 0 maximum a közeli városban találnak munkát ami autóval is másfél óra út és akkor kapnak havi 80-90 ezret...
Ahol én dolgozok ott is állandóan emberhiány van mégse jönnek pedig több helyen is meg van hirdetve!
Mi a probléma? Mindenki arra költi a félrerakott pénzét amire akarja, ha ő 3 év alatt összekuporgatta a barátnőjével azt a 150k HUFot/fő amiből 4-5 napra kimehetnek nyaralni, akkor nem látom miért kell irigykedni mert te másra tartod/adott esetben bszod el a pénzed.
Az ember általában a saját közösségi rétegében barátkozik, sosem lesznek hajléktalan, sem milliárdos barátaid, ebből következetetnek, hogy te is viszonyalag középosztálybeli lehetsz. A te logikád viszont ot hibás, hogy abból vonsz fejben statisztikát amit facebookon látsz, jó hogy az van fent amivel villantani lehet, tengerpartos koktélozás, részlet kérdés h fényképen kivül ez az egy koktél amit megengedtek maguknak és amugy parizeses zsemlén élnek nyaralás alatt, ilyen is van. Azt meg senki nem teszi fel facebookra amikor megkapj a kilakoltatási papirt mert csődbement a család... Aki meg rendesen tud nyaralni, az sosem sír, hogy nincs munka, nincs pénz :)
# 9
Ez egy baromság, van milliomos ismerősöm több ingatlana van a nevén van vagy 10 jól menő üzlete... és van hajléktalan ismerősöm is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!