Hol van a 4 millió éhező?
Ugye a plakátokon szerepel.
Ezt az egész kontinensen számolták vagy hol?
Esetleg egy afrikai országról van szó?
Nem értem.
400Mrd a szja egykulcsosítás miatt kiesett, most kiesik még 100Mrd. Párhuzamosan kivezették az adójóváírás rendszerét.
Lenne itt pénz, ha bárki szerezni akarna, továbbá az államadósság kamata 1500Mrd.
"Azért, nézd meg, hogy a költségvetés hogyan épül fel. :-)"
Látom, hogy hogyan épül fel.
Valamelyik retardált kitalálja, hogy ezen a héten szórjunk el 200-300 milliárdot erre-arra, aztán másnap már meg is lépik.
Nagyon is jól látom, hogy mennek Magyarországon a dolgok. Teljes mértékben tisztában vagyok vele. Ezermilliárdok úsznak el, amiből a szegények jobban élhetnének és akkor talán nem menekülne innen mindenki hanyatt-homlok, mert különben éhen döglik, ha itt marad.
"de gondolom pl. az Alföldön sem gyakran jársz. Attól hogy Pesten plázáznak, nem biztos, hogy vidéken is."
Így-így.
De hát addig jár a burzsuj szája, amíg el nem törik.
Mondom, nézd meg, mennyi stadion épülhetne abból, amennyi jóléti kiadása van máig a magyar államnak.
Nem gondoltam volna, hogy egy platformra kerülök valaha libsikkel, de akár ezt is idemásolhattad volna:
"400Mrd a szja egykulcsosítás miatt kiesett, most kiesik még 100Mrd. Párhuzamosan kivezették az adójóváírás rendszerét.
Lenne itt pénz, ha bárki szerezni akarna, továbbá az államadósság kamata 1500Mrd."
Igen, és a magyarok olyan összetartóak, közösségi szerveződésűek, hangyaboly társadalom, mint a skandinávok, hogy bíznak az államban, és csak úgy örömmel adóznak bizonyos vám fölött.
Továbbá - úgy mint a svédek - nem arról híresek, hogy ott b**szák át az államot, törvényeket, ahol tudják, hanem az egész életüket az adózási, munka- és egyéb morál determinálja.
"Én nyitott szemmel járok, de Facebookon a legtöbb ismerősöm külföldön nyaral, de az utak is tele kocsikkal. "
Ezen ne csodálkozz, már azért is túlórákat kell vállalnom, hogy ne dögöljek éhen.
42/F Gépkocsivezető.
Alacsony lesz az adózási morálja az embereknek, ha alulfinanszírozott állami rendszereket látnak, továbbá kormánykommunikáció a "csórókat nehogy már a gazdagabbak tartsák el" Angliában is most terjesztik be a költségvetést, lényegében a "ha beteg vagy nem vagy hasznos nem tartunk el" címszóval fut a hivatalos! kommunikációja.
Amúgy, ha valaki a 16%-os szja-t nem fizeti be, következő évben 15%-nál nem lesz az, hogy :"Most már jó útra térek és bejelentem magam".
Továbbá nyugaton sem divat az önként adózás és az adóelkerülés ott is létezik, ahogy az Off-Shore övezetek fenntartásában is jelentős szerepet vállalnak az ottani "adófizetők" is.
Valaki írta, hogy duma a "nincs pénz".
És jól írta, mert tényleg az van, hogy valamit kitalálnak, másnap már megy is, holott 100 miliárdba kerül.
Akkor miről beszélünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!