Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A legtöbb magyar miért nem...

A legtöbb magyar miért nem szereti a szlávokat és nem tud róluk szinte semmit?

Figyelt kérdés
Mindenki Észak-Amerikai és Nyugat-Európai országokkal foglalkozik, a körülöttünk lévő országok meg mintha nem is lennének. Több magyar ismeri a hamburgert, mint a Kofolát vagy az Eurocrem-et. Odamondom egy random embernek Budapesten, hogy "Jó napot szlovákul?" és nem tudja, bezzeg angolul vagy németül biztos, pedig ezek sokkal távolabbi országok mind földrajzilag, mind kulturálisan.

2015. júl. 20. 15:36
 1/6 anonim ***** válasza:
62%

Világ nyelvek az angol, német, francia, spanyol. A szlovák meg a magyar nem.

Apropó szlovák: ha Szlovákiában magyarul beszélsz megbüntetnek érte. Csak mert tilos. És ha nem büntetnek meg akkor sem válaszolnak mert utálnak. Romániában dettó csak ott nem megbírságolnak ( kivéve Erdélyt, pontosabban a Székelyföldet ). Hurrá.

Horvátországban már kicsit más a helyzet, ott nem utálnak de nem is beszélnek magyarul.

Tehát ezt bárhol eljátszhatod, nem mi vagyunk a sz*rok. Avagy nem csak mi.

2015. júl. 20. 15:51
 2/6 anonim ***** válasza:
88%

Már a kérdésfeltevés is hibás.

Polak, Węgier, dwa bratanki

I do szabli, i do szklanki

Oba zuchy, oba żwawi

Niech im Pan Bóg błogosławi

Lengyel-magyar két jó barát

Együtt harcol s issza borát

Vitéz s bátor mindkettője

Áldás szálljon mindkettőre

2015. júl. 20. 15:54
 3/6 anonim ***** válasza:
93%

Nekem nincs velük bajom. Meg szerintem válasszuk is ketté a kérdésedet. Hogy egyesek nem szeretik, annak sok oka lehet. Pl. az elmúlt rendszerben a kötelező orosz oktatás miatt sokan nem szeretik a szláv nyelveket. A környező népekkel meg történelmi okokból nem felhőtlen a viszonyunk.

A legtöbben szerintem csak nem ismerik, de attól még nincs szó arról, hogy bajuk lenne vele. Magyarországon nem igazán találkozni szláv nyelvet beszélőkkel, így nagyon szükség sincs a szláv nyelvek használatára. A turisták általában angolul vagy németül beszélnek. A kisebbségek általában magyarul beszélnek, nem a saját nyelvükön (ha mégis a saját nyelvükön, akkor is csak egymás közt). Ráadásul Trianon után alig maradt nálunk szláv kisebbség, mivel ahol akár csak kis számban is éltek szlávok, azokat a területeket elcsatolták. Aztán a lakosságcseréről se feledkezzünk meg. A határ mentén élnek talán nagyobb számban szlávok, de ott meg általában a magyarok is tudják az alapvető szláv kifejezéseket. A szláv ételeket szintén nem nagyon lehet kapni, hamburgert meg már szinte minden utcasarkon. A médiából is az amerikai kultúra folyik. Azzal vitatkoznék, hogy a német vagy az angol kulturálisan távolabb áll tőlünk, mint a szláv, mert a globalizáció miatt szinte már alig vannak különbségek.

2015. júl. 20. 15:55
 4/6 anonim ***** válasza:
92%

Az első komolyabb lopást ellenem egy szlovák gyerek követte el. Ezért sokáig utáltam őket. Majd rájöttem, egy nem határozza meg az átlagot. Aztán találkoztam olyan szlovák gyerekekkel, akik kulturális szinten neveltek voltak, és velük nagyon jó volt együtt dolgozni.

Megint mások azért utalják őket, mert a magyar kisebbség náluk és kirekesztés folyik ott is. Ebből sok indulat született, amin sokat kotlottak majd a kölcsönös gyűlölet kelt ki az egészből.

Szóval megértem azokat, akik nem kedvelik egyik oldalról a másikat, bár szerintem egy kölcsönös tisztelet adás útján sok közös barátság is születhetne.

A nyelv meg olyan, hogy a világnyelveket többen ismerik a kis nyelveket, mint szlovák, magyar kevesen. Ezért ne rágjon be senki, ha nem értik meg mit mond az anyanyelvén, ha külföldön jár.

Áhoj!

2015. júl. 20. 16:29
 5/6 anonim ***** válasza:
34%

Magyarok mindig is útálták a szlávokat, sose szövetkeztünk velük, lenéztük őket.

Pánszlávok mindig összefognak ellenünk, lásd Trianon!

A horvátok és a lengyelek normálisak csak.

2015. júl. 20. 17:36
 6/6 anonim ***** válasza:
63%
mert a legtöbb szláv ország egy porfészek..
2015. júl. 20. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!