Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem lenne jó, ha csak azok...

Nem lenne jó, ha csak azok szavazhatnának, akik az adót fizetik?

Figyelt kérdés

A képviselők az adófizetőktől kapják a fizetésüket, így ez igazságosabb lenne.

Másik dolog, hogy így csak azok az emberek szavazhatnának, akik közvetlenül érdekeltek egy gyors ütemben fejlődő normálisan működő gazdaság kialakításában. A lázadó fiatalok és a kádárista nyugdíjasok szavazatai nem számítanának.

2015. júl. 20. 11:20
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
23%

"3. Egyébként meg adót mindenki "fizet". Nagyvonalúan elfelejtkezel "

Nem felejtkezik el, de aki nem munkával keresett pénzből adózik, az valszeg a segélyből.

De úgy látom ehhez ész kell, hogy ezt átlásd.

2015. júl. 20. 12:13
 12/24 anonim ***** válasza:

Szerintem úgy értette a kérdező, hogy az szavazzon, aki pozitívan hozzájárul az ország sorsához. Egyébként a nyugdíjas korábban hozzájárult, a fiatal meg később fog, emiatt nincs értelme kizárni őket.

Nem kifejezetten értem, hogy a fiatalokat miért bántod, amúgy is ott a legnagyobb az apátia. A legtöbbjüket egyszerűen nem érdekli a politika, mások inkább szívják a spanglit meg a detoxikálóban töltik a nyarat, töredékük pedig lelkiismeretesen tanul politizálás helyett. Aztán marad egy csekély 20%, akinek a véleménye nem az ő véleménye, hanem a szüleié.

Nem kifejezetten értem, hogy a nyugdíjasokat miért bántod, ők foglalkoznak a legtöbbet a politikával, mivel ráérnek.

Ha azt hiszed, hogy csak a nyugdíjasok befolyásolhatóak, akkor tévedsz; a többi réteg is ugyanolyan birka, csak mint mondtam, a nyugdíjasok ráérnek, és emiatt egy kicsit hangosabbak is a kelleténél.

2015. júl. 20. 12:23
 13/24 hollófernyiges ***** válasza:
84%

"ki nem munkával keresett pénzből adózik, az valszeg a segélyből"

A nyugdíj az segély? vagy a szülők pénze is állami segély?

2015. júl. 20. 12:41
 14/24 anonim ***** válasza:
25%

Persze, mert minden fiatal Kádárista, lázadó, rasszista, szélső jobboldali. Most 17 vagyok és találják ki hogy 2-3 év múlva ne szavazhassak mert a fiatalok többsége jobbikos. Na persze. Ez lenne az utolsó dolog az országban. Nincs munkám, nincs normális fizetésem és még szavazati jogom sem.

A nyugdíjasok dettó. Leéli itt az életét, adót fizet, stb, aztán elmegy nyugdíjba és ha mázlija van lesz nyugdíja, ha a többiek nem szavazzák meg akkor nem.

Ez nem lenne normális.

Én úgy csinálnám, hogy 18-85 / 90 között, ha szellemileg nem sérült. Tehát így is nagyon sok embert könnyű befolyásolni. Nem kell még a cselekvő képtelen embereket is szavaztatni.

Vagy ha nagyon a saját ötletednél akarsz maradni, akkor 18-85/90 között, diákok, adó fizetők és nyugdíjasok.

2015. júl. 20. 14:04
 15/24 anonim ***** válasza:

nem lenne jó

viszont az aktívaknak adnék +1 szavazatot

2015. júl. 20. 14:09
 16/24 anonim ***** válasza:
54%

Nem lenne jobb, ha csak azok szavazhatnának akik befizetnek mondjuk 100.000Ft-ot? És mondjuk az adójukból leírhatnák 4 év alatt.

Na?

2015. júl. 20. 14:20
 17/24 anonim ***** válasza:

Nézzük máshonnan a dolgot.

Az átlagszavazó nem ért a politikához, csak arra reagál amit ígérnek neki. Nem a szavazók körét kell szűkíteni, hanem a politikusokat kell rábírni hogy olyat ígérjenek csak amit be is tartanak. Ezt megerősítendő teljes vagyoni és büntetőjogi felelősséggel rendelkezzenek, a fizetésük plafonja pedig legyen a mindenkori minimálbér kétszerese. Független bizottságok vizsgálják meg az ígéretek beteljesülését a teljes nyilvánosság előtt, a politikusok, családjaik, rokonaik és hozzátartozóik ne vehessenek részt pályázatokon. Minden kiadás legyen nyilvános.

Amíg ehhez hasonló intézkedésekkel nem kényszerítik a politikusokat az igazmondásra, addig tök mindegy ki és kire szavaz.

2015. júl. 20. 14:34
 18/24 anonim ***** válasza:
Még nagyobb arányú fidesz győzelmet akarsz?
2015. júl. 20. 15:44
 19/24 anonim ***** válasza:

SZERINTEM csak mégnagyobb lenne a bizonytalanság.

jelenleg azért ennyire "stabil" a helyzet, mert vannak megkent, lekenyerezett emberek. a másik legmeghatározóbb szavazóréteg az a bizonytalan, és ezeken kívül csak elenyésző az, akik meggyőződésből szavaznak, azért, mert őszintén elégedettek.

ha a nem aktívakat kivennénk, beleértve a nyugdíjasokat, akkor az menne ciklusról ciklusra, hogy megszavazzák az egyiket, az nem jön be, legközelebb másikat fogják...és ez így menne a végtelenségig.

én az egész szavazást beszüntetném, semmit nem old meg, csak arra jó, hogy az, aki lusta tenni a saját életéért, annak mindig van kire mutogatnia.

2015. júl. 20. 21:21
 20/24 anonim ***** válasza:

hát igen szerinted...

egy politológust megkérdezel megmondja, hogy a "jólétben" a jobb és baloldal egy-két ciklusonként váltja egymást és ehhez még hozzájöhet egy jobbikféle harmadik erő, ami hol erősebb hol gyengébb

mo. ebből a szempontból ott speciális, hogy nálunk a baloldal nem igazán képvisel semmi, csak a jobboldal gyűlöletét, és erre nem igazán van már mozgó tábor, és ezen az anyapárt felosztása sem segített meg az összefosás sem

2015. júl. 20. 22:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!