Ha létrejön egy pánszláv birodalom Szlávia néven, a magyaroknak lenne benne helyük?
Ez jó vicc, hogy kulturálisan szlávok vagyunk!
Nyelvileg meg finnugorok.
A Jolán meg görög eredetű név -jelentése jó lány. :))
Te szerencsétlen ! hol voltak a szlávok és milyen szinten amikor mi magyarok pár ezer éven át meghatároztuk Eurázsia történéseit, kultúráját.
Különben meg Sztálin már egyszer létrehozta.
Nehogy már a sötétséghez zárkózzunk fel mindig. Semmi közünk a szlávokhoz.
Európa nem ismerte a kanalat és a villát, vagy az alsónadrágot sem, nem hogy a szlávok. De órákig lehet ne sorolni.
Különben meg már így is elvették a 2/3-ad országunkat. Inkább vissza kellene szerezni. Rablóbandához csatlakozz csak te.
De jó kérdés. Emlős létedre neked a rovarokhoz kellene felzárkózni ilyen alapon.
kösz, ceri, jó, mint mindig
ideje összeszedni magunkat
József Attila
Hazám
...
Ezernyi fajta népbetegség,
szapora csecsemőhalál,
árvaság, korai öregség,
elmebaj, egyke és sivár
bűn, öngyilkosság, lelki restség,
mely, hitetlen, csodára vár,
nem elegendő, hogy kitessék:
föl kéne szabadulni már!
S a hozzáértő dolgozó
nép gyülekezetében
hányni-vetni meg száz bajunk.
Az erőszak bűvöletében
mint bánja sor törvényhozó,
hogy mint pusztul el szép fajunk!
...
S mégis, magyarnak számkivetve,
lelkem sikoltva megriad -
édes Hazám, fogadj szivedbe,
hadd legyek hűséges fiad!
Totyogjon, aki buksi medve
láncon - nekem ezt nem szabad!
Költő vagyok - szólj ügyészedre,
ki ne tépje a tollamat!
Adtál földmívest a tengernek,
adj emberséget az embernek.
Adj magyarságot a magyarnak,
hogy mi ne legyünk német gyarmat.
Hadd írjak szépet, jót - nekem
add meg boldogabb énekem!
"Ha létrejön egy pánszláv birodalom Szlávia néven"
Viccelsz?
Szlovének, horvátok és szerbek, ukránok és oroszok, csehek és szlovákok, lengyelek és fehéroroszok egy országban?
Gyerekek, ezek a népek úgy utálják egymást, hogy ihaj.
Jugoszláviát is csak erővel lehetett együtt tartani, amikor Tito meghalt rögtön széthullott és százezrével mészárolták le egymást a pánszlávizmus jegyében.
Egyébként a Kárpát-medence amúgy is kimaradna a szórásból, mert a terület nagy részét magyarok, románok, németek, cigányok alkotják és csak kisebbséget képeznek a szlávok (kb. 20%).
Csak kívülről, erőszakkal lehet létrehozni és szétrobbanna az első adandó alkalommal.
Rengeteg vért ontottak azért, hogy független országok legyenek a Balkánon és Kelet-Európában. Nem adnák fel.
Szláv birodalom? Ha!
Néhány szláv nép úgy utálja a másikat, mint pl. Észak és Dél Korea. A szerbek és a horvátok háborúztak egymással nem is olyan rég, az ukránok és az orosz szeparatisták jelenleg is nyomják a harcot a szomszédságban. A lengyelek nem csípik az oroszokat, és én azt hallottam hogy a csehek és a szlovákok között sem rózsás a viszony, ezért is váltak szét. (Mondjuk lehet az utolsó baromság, nem néztem utána). Az apám horvát, ő mesélt sztorikat hogy a régi Jugoszláviában is mennyi ellentét volt a különböző népek között, pláne a katonaságnál volt klikkesedés. Szóval ez a pánszláv birodalom ez a pánszláv birodalom eléggé esélytelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!