Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok a melegekről,...

Mit gondoltok a melegekről, hogy mostmár a csapból is szivárvány folyik?

Figyelt kérdés
Idáig nem érdekelt egyáltalán a téma, tőlem azt csináltak amit akartak csak ne adják tudomásomra. Erre nem rég látom hogy képesek voltak óvodásokkal felvonulni. Én ezt elítélem mert eddig se volt divat ráeröltetni ezt az ártatlan gyerekekre. Kíváncsi vagyok a véleményekre, szerintem átléptek egy határt.

2015. júl. 16. 02:30
1 2 3
 11/21 Rubicon87 ***** válasza:
96%
megnéztem, nálam víz jön.
2015. júl. 16. 10:33
 12/21 anonim ***** válasza:
51%
A helyzet az, hogy rosszul közelítik meg a dolgot. Normális ember tudja, hogy nem lehet őket azért elítléni, mert melegek, hiszen - bár nem ez a normális- nem tehetnek róla. Még azt is mgértem, hogy akarnak házasodni, hiszen az egy olyan kötelék, mely előbbre viheti, megerősítheti a kapcsolatukat. VISZONT! Ezek a felvonulások, meg hogy mindenhol a toleranciát hirdetik nagyon kezd elfajulni. Átesnek a ló túl oldalára, ahol már annyira túlzásba viszik a toleranciát, hogy az már ép embereknek idegesítő. Például a felvonulásoktól senki nem lesz elfogadóbb velük szemben, annyit látnak, hogy tangákban ugrándoznak az utcán.Ha igazán elfogadásra vágynak, hirdesség Alan Turing történetét.Érdemes utánanézni.
2015. júl. 16. 11:20
 13/21 anonim ***** válasza:
9%

Eddig nem nagyon foglalkoztam vele ki meleg és ki nem, nem is érdekelt. De ezt már nem elhet tűrni, hogy ilyen szélsőséges szervezetek gyerekeket próbálnak megmérgezni a betegségükkel, tangákat vesznek fel, és azzal provokálják az embereket és ott smárol két fiú, miért? Hogy kamerázzák le őket és az ATv tudja mutogatni, és kapjunk tőle szemrákot.

Eddig nem érdekelt ki meleg és ki nem, de mostantól aki ebbe a provokáló felvouló közösségbe tartozott azt elítélem, és különbséget fogok tenni rendes ember és a között. Én ezeket az embereket inkább állatoknak képzelem el.

2015. júl. 16. 12:33
 14/21 anonim ***** válasza:
96%

Érdekes, az senkit nem érdekel, hogy pl a vallásosok is lelkesen verbuválnak a kisgyerekek között, sőt, sok gyereket már alapból bevonnak a szektájukba kapásból születés után, aztán megy végig az agymosás hittan és egyéb témában. Az teljesen normálisan elfogadott, pedig az sem ad éppen egy egészséges világképet... És a vallástól sokkal többen haltak meg eddig, mint ahány embert a melegek megöltek azért, mert valaki nem volt meleg.

Ez nem veri ki a biztosítékot, hogy ártatlan gyerekeket szerveznek szektába (sőt, állami szinte emelt szektába, egyház néven!). Az miért nem zavar? Pedig aki nem meleg, az egy felvonulástól sem lesz az (pláne nem gyerekkorban, amikor a szexualitás még messze áll tőlük), de a vallás agymosása képes sok "érdekességet" előcsalni...

2015. júl. 16. 13:04
 15/21 A kérdező kommentje:
Először is köszönöm mindenkinek aki ebben a témában hozzá szólt a dologhoz. Másodszor nem értem mire fel ez a sok leszavazás annak ellenére hogy ellenérv alig született de hát "haters gonna hate". Harmadszor a vallásról annyit hogy szerintem is hülyeség a gyerek tudatán kívül eldönteni hogy miben higyjen mert az magától kéne hogy kialakuljon idővel. Engem is próbáltak istenhívőnek nevelni nagyszüleim de én ebben sose hittem. Na de visszatérve a lényegre azért más a vallás és a sexuális hovatartozás. Amit pedig nem tudok megérteni (érthetően) hogy mi az hogy nem tehetnek róla hogy melegek? Nem tudom elképzelni hogy erre születni kell...
2015. júl. 17. 02:27
 16/21 anonim válasza:
100%

Ne legyen ítélkezés,ne legyen harc.

Egyszerűen csak együtt kellene élnünk a Földön.

Úgy gondolom,kicsit "mindkét" oldalnak vissza kellene vennie magából,így jobban elfogadná egymást.

2015. júl. 17. 03:46
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Hát pedig, a szexuális orientációt nem választják, mint ahogy te sem választod az ízlést, hogy milyen kaját vagy zenét szeretsz. Ez része a lényednek. Meg lehet erőszakolni, mint ahogy te is ehetsz minden nap valamit, amit utálsz, de annak ez egyetlen eredménye egy baromi boldogtalan élet lesz.

És azért lassan az emberiségnek el kéne jutnia oda, hogy amíg két felnőtt szabad akaratából csinál valamit, azért ne vessük ki őket, csak azért, mert nem tetszik... Ilyen volt a női egyenjogúság, a négerek egyenjogúsága, a szegények egyenjogúsága. Ez is meg lesz emésztve majd, mert egyszerűen az a normális, ha nem akarom a másikat azért tönkretenni, mert nekem nem tetszik.

Tudod, ahogy jönnek a példával: nem szereti a spenótot. Na, most képzeld el, ha tőled elvennék jogokat a kajálással kapcsolatban - pl, nem ehetsz étteremben soha többet - pusztán azért, mert olyan íz ízlésed, amilyen.

2015. júl. 17. 06:31
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Részben érthető a felháborodás, részben nem.

Első nagy probléma az oka, amit érdemes tisztázni.

Rengeteg meleg nem vállalja fel, hogy meleg, épp ezért nem is lehet megbízható statisztikát készíteni arról, hogy pontosan mi a melegség oka. Emiatt biztosan állítani, hogy a genetika dönt mindenről, az butaság. Habár az ellenkezőjét állítani is butaság, hogy semmi köze hozzá. Egy szóval a vitát korlátozni és lezárni pedig a legnagyobb butaság, mivel akkor a liberalizmus az ellenkezőjét érné el annak, amire valójában született.

Felfedeztek többek közt (korai környezeti, családi problémák stb) egy csekély genetikai eltérést, amely >hajlamosabbá< teszi az embert, hogy meleg legyen. Így aztán itt le is lett zárva a téma, mivel egyébként további megbízható kutatás borzasztóan nehéz és drága lenne. Körülbelül ugyanaz az effektus, mint amivel bizonyos kövérek takaróznak.

[link]

Van olyan genetika, amivel menthetetlenül kövér vagy, de emiatt a lakosság 20-30%-át lebeszélni arról, hogy egészséges életmódot folytasson, azt akár emberiségellenes bűncselekményhez is lehet hasonlítani. Habár a melegségből feltételezhetően nincs gyógyulás és valószínűleg van genetikai hajlandóság, de félrevezetni százmilliónyi meleget (vagy 7 milliárd embert?) azzal kapcsolatban, hogy miért vannak melegek az minden, csak nem liberális. A liberális az lenne, ha lehetne nyitottan beszélni a melegekről és korlátozás nélkül lehetne kutatni mindent róluk vagy akármilyen más csoportról (volt téma itt nemrég, hogy az ezzel folytatott vitát is úgy kéne büntetni, mint a holokauszttagadást. Erre lehet azt mondani, hogy liberális?).

Ha valamiről nem tudjuk, hogy miért van, akkor nem inkvizítor eszközökhöz kell nyúlni és nem kéne semmi megalapozatlan dolgot lenyomni a torkunkon, akkor sem, ha a legegyszerűbb megoldás: "lapos a föld és kész!"

Részben érthető, hogy miért van szükség felvonulásra.

Szükség van azért, mert majdnem mindenki "nincs baj a melegekkel, csak én ne lássam" önellentmondó gondolkodást követi, ahogy a kérdező is. Ez egyébként nem feltétlenül baj, csak nincs jól kezelve. Lentebb kifejtem, hogy miért. Szükség van azokért a dolgok miatt, amiket előttem már sokan leírtak. Szükség van azért, mert a családok rengeteg anyagi és jogi előnyt élveznek, legyen szó örökbefogadásról, vagy kedvezőbb hitelekről. Ezt jelenleg kétféleképpen lehet orvosolni: vagy eltöröljük a családi kedvezményeket (amely habár az érdekházasság problémáját is megszüntetné, de sok-százalék szavazatveszteséget okozna szülőktől, keresztényektől és álkeresztény szavazóktól) és így majdnem indokolatlanná válna a felvonulás, vagy házasodjanak a melegek is (ami szintén inkább vallásos embereket sért), ami a felvonulás célja lenne. Ezek csak elméletben oldják meg a problémát, de ez mindenképpen nagy ugrás a jogegyenlőség felé.

Részben érthető, hogy mi a baj az agresszív politikával.

Én heteroszexuális vagyok és tizenévesen, amikor csókolóztam egy parkban a barátnőmmel, akkor ránk kiabált egy konzervatív öregasszony, hogy ezt nem illik. Elfogadtam az erős "érvet" és azóta sem csináltam semmi ilyesmit utcán. Ha egymás kezét fogjuk, akkor az senkit nem zavar - de még így is összenéznek a hátunk mögött, hogy én ronda hogyan szedhettem össze egy ilyen jó csajt. Most hasonló feszültség van, csak éppen a homoszexuálisok ellen. Azt szükséges megérteni, hogy ez a "kordonokkal elkerített pride" (megint ellentmondás) a melegek jogairól szólna. Holott az ellenzőkben elsősorban a szeméremsértés miatt jajveszékelnek. Ugye, ha kordonon belül szaladgálhatok tangában, akkor kívül is szaladgálhatnának. Ha kívül nem, akkor belül sem lehet. Ilyen egyszerű. Ha kettő, átlagosan öltözködő férfi fogná egymás kezét, akkor a kérdező sem szólna semmit, akkor sem, ha óvoda előtt csinálnák (az óvodások is fogják egymás kezét az utcán :)).

Akik kiakadnának ezen, az a kevesebb, mint 1% radikális, de hát olyan minden csoportban van. Ezt pedig csak párbeszéddel lehet orvosolni, nem provokációval. Akkor lenne pride, ha nem lenne kordon és nem engednének radikális meleget vonulni, ahogy más radikális szervezetet sem engednek.

Az biztos, hogy minkét félnél a radikálisak a leghangosabbak, nem kéne egész társadalmi csoportokat ilyenek miatt elítélni. Emiatt szükség van arra, hogy legyen szó a melegekről mondjuk havi szinten, csak nem így, mert így többet árt, mint használ.

2015. júl. 17. 09:23
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Volt valamelyikőtök az edei pride-on? Egy tangás vagy mesztelen ember nem volt, egy kultúrált felvonulás volt, nem olyan mint amit a gárda vagy az ultrák csinálnak.
2015. júl. 17. 11:48
 20/21 anonim ***** válasza:
6%
Nos ha a csapból folyik akkor az előbb-utóbb a lefolyóba is eljut. :D
2015. júl. 18. 05:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!