Én sajnálom a menekülteket, de miért nekünk kell még őket is eltartani? Nincs elég bajunk?
A fizetések a béka segge alatt vannak, 27%-kal a világ legmagasabb adójával "büszkélkedhet" Magyarország.
Katasztrofális állapotok uralkodnak kórházakban, kevés a rendőr, a mentőautó, stb.
Fel nem fogom miért a dolgozó magyar embernek kell még ezeket az embereket is eltartani. Kötelessége az országnak ez, vagy mi?
"Örülök, hogy megerősítetted a feltételezésemet, miszerint a leghangosabbak nem tudják, hogy mi ez a rendelet"
A rendeletnek az a lényege és a célja, amit leírtam. A többi, mondva csinált apróbetűs rész (bár biztosan létezik, nem hiszem, hogy Te is elolvastad az egészet) senkit nem érdekel. Persze, ahol beléptek az EU-ba, ott kell lefojtatni az eljárást. Az Afrikából és a közel keletről érkezők a déli országokban és a balkánon lépnek az EU-ba, nem az Atlanti Óceánon át... És pont ez a lényeg. Egyszerű rendelet, ami mentesíti a nagyhatalmakat a problémák alól.
"háborús övezetekben nemigazán fognak neked nemzetközi okmányokat kiadni"
Töredékül érkezik háborús övezetből, viszont legtöbbjüknek nincs semmilyen papírja... Hogy is van ez?
"Az áradat akkor fog megállni, ha megszűnik az oka, ez esetekben a töménytelen vérrontás, ami elöl menekülnek. "
Nincs mindenhol vérontás....nem háborús övezetből érkeznek, csak töredékük. Megélhetési bevándorlás (népvándorlás?) ez, aminek ha nem szabunk korlátot, és bízunk abban, hogy ez csak ideiglenes, és mindenki szépen hazamegy békében 1-2-X hónap múlva, az utópia...szerintem..
Oké...nem érvelek tovább, tiszteletben tartom azok véleményét, akik korlátlan létszámú menekültet (mindegy, honnan jön) be szeretnének fogadni az országba. Én nem szeretném.
"A rendeletnek az a lényege és a célja, amit leírtam" - Nem, a rendeletnek az a lényege, hogy ne 5 helyen legyen egyszerre eljárás ugyanarról.
"Persze, ahol beléptek az EU-ba, ott kell lefojtatni az eljárást. " - Mert hol kéne lefolytatni? A határmenti országoknak vannak olyan közösségi feladatai, amik más országoknak nincsenek, ez teljesen természetes, épp ezért adnak az ilyen feladattal nem megbízott tagállamok pénzt a határmentieknek erre a feladatra.
"Töredékül érkezik háborús övezetből" - S ezt honnan is szedted? Látod, megint azt csinálod mint az előzőben. Egy nem bizonyított, légbőlkapott vádat tényként kezelsz és ezt használod az érvelésed alapjaként...
"nem érvelek tovább, tiszteletben tartom azok véleményét, akik korlátlan létszámú menekültet (mindegy, honnan jön) be szeretnének fogadni az országba." - És ismét megcsinálod, tényleg ennyire szánalmasan buta vagy vagy szándékosan használod ezt a szalmabábérvelést? Olyan álláspontot adsz a számba, amit nem képviselek, sosem képviseltem és ezt már az előzőben is elmondtam. Ez nem érvelés amit csinálsz, ez hazudozás.
"És ismét megcsinálod"
Meg...mert látok...:) nem csak nézek.... ennyi az egész. ;) Vak az,aki szerint ez teljesen normális és kezelhető helyzet,mindenféle gond nélkül
Elhiszem én neked, hogy van sok EU-s szabály, meg apró betűs rendelet meg kötelesség. De lássuk már be, az EU csak kapkod, egymásra tologatja a felelősséget ha baj van. Ugye az Olaszok is addig feszültek,míg azt mondták,ha nem segít az EU, akkor schengeni vízumot ad minden menekültnek aztán lesz ami lesz. Az EU nem "csapat" ha gond van, és most gond van. Nem teszünk semmit, csak szedjük ki őket a tengerből aztán majd lesz valahogy. Ez történik...ezt nem látni probléma...vakság...
Persze, én vagyok szánalmasan buta, meg nemtom milyen rasszista....pedig sztem csak reálisan látom
Végigolvastam minden hozzászólásod... igyekeztem (bár ugye nagyon buta vagyok), de nem látom az álláspontod. Azt látom,hogy okoskodsz, lenézel mindenkit, nagy szavakkal dobálózol szakértőként akarsz feltűnni, de álláspontod az nincs. :D Így nincs is mit megcáfolni vagy megerősíteni veled kapcsolatban.
Kérlek oszd meg mérhetetlen tudásod apró szikráját velem úgy, hogy értsem...tudod egyszerűen. :) És igyekszem reagálni rá...
"de álláspontod az nincs." - akkor miért adsz mégis a számba olyat, amit te találtál ki?:D
Mellesleg sajnálom, hogy nem megy az értőolvasás, másképp fel tudnád fogni azt amit korábban írtam:
"amikor vki kikéri magának, hogy az ide érkezőket a magyar csürhe mindenféle véglényeknek lehordja, úgy hogy a kultúrájukról, hazájukról, s persze legfőképpen az ideérkezőkről semmit sem tud, csupán vezérei demagógiájának és saját rasszizmussal kevert butaságának engedelmeskedik, az nem egyenlő azzal, hogy vki elvitatja, hogy EU-s (nem tagállami, ez nem egyes tagállamok egyedi problémája, hanem közösségi) probléma a bevándorlás, és ezeket kezelni kell, illetve megoldást kell rá találni, mert nyilván a kontinensnek van egy befogadóképessége."
Én itt leginkább a pocskondiázó félbolondok marhaságai ellen beszéltem. Mivel az EU befogadóképessége véges, ezért erre nyilván kell megoldást találni. Viszont mint írtam ez nem egyes tagállamok problémája, hanem közösségi kérdés, innentől kezdve pedig egyértelmű, hogy csak közösségi döntés lehet a rá adott válasz, mivel összehangolt koncepció nélkül az egyes tagállamok okoskodása felesleges pénzkidobás. Rengeteg lehetőség működhet, ha jól van kidolgozva, akár egy erősebb határvonal kiépítése, akár táborok létrehozása, akár intervenció...stb De nem tagállami ökörködés, hanem összehangolt munka formájában.
Oké, köszönöm, hogy leírtad.
Lényegében egyetértek azzal amit írtál, mert ennek így kéne működnie. Más kérdés, hogy szerintem sajnos ez nem működik, és ezt tartom aggasztónak.
"Viszont mint írtam ez nem egyes tagállamok problémája, hanem közösségi kérdés"
Igen, mégis saját hatáskörön belül kell cselekedni, mert a közösség ez esetben a homokba dugja a nagy közös fejét, mindenki tologatja a vissza saját hatáskörön belül a problémát a határain kívülre.
Mindig az Olasz példával jövök.... senki, de senki nem akart rajtuk segíteni, és még most se igazán. Aztán amikor az Olasz kormányfő schengeni vízummal fenyegetett (mármint,hogy minden bevándorlónak ad, aztán mehetnek szabadon bármerre), akkor felkapták a fejüket. Ahogy nálunk is.... arányaiban a legnagyobb terhet viseljük, mégis lekaksiznak minket. Néha elhangzanak a médiát megnyugtató "Segítünk a tagországainknak, közösen oldjuk meg a problémát" mondatok az EU parlamentben, de érdemben nem történik semmi.
A törvények, a hivatalos és elvárt menetrendje az lenne a dolognak, amit leírtál. Viszont lássuk be, az EU csak kapkodja a fejét, tárja szét a karját, mi meg építjük a menekülttáborokat egymás után. Egy átlagos évben (mint amilyen a tavalyi is volt) tökéletesen működhet az előírt folyamat. Azonban ez vis major, itt talán össze kéne ülni az EU-nak és valós közteherviselést eszközölni, update-elni a törvényeket és a megállapodást. Jelenleg az az álláspont, hogy nyugatról az átszökött menekülteket vissza kéne küldeni hozzánk, mert jogilag (ahogy írtad is) itt kell levezetni a folyamatot. Na de ez rendben van vis major helyzet esetén? Szerintem nincs.... és ha a következő 1 évben 200.000 bevándorló érkezik? Nekünk meg az Olaszoknak kell megoldani? Az EU majd ad pénzt, csak maradjanak nálunk.
Nem gyűlölködök, nem vagyok rasszista, mindössze nem tetszik, hogy nulla kontrollal jön bárki be ide illegálisan és sétál itt mintha minden tök jó lenne. És mindenhol ott vannak. Hétvégén egy körúti (Bp) kocsmában voltam és a külső sörpadokra lefeküdtek. A biztonsági emberek küldték el őket. Ma reggel már a Lehel út-Róbert K. aluljáróban is láttam egy csoportot... Nem tudom kik, és tudom, hogy senki nem tudja kik ők, honnan jöttek, milyen előéletük volt, mi a céljuk. Ez a baj.
Igen, én abból táplálkozok, amit olvasok, hallok, innen szedtem azt, hogy egy részük érkezik háborús övezetből, a jelentős részük csak gazdasági bevándorló. Nem tudom, hogy Te például honnan veszed, hogy ez nem így van. Más forrásaid vannak ,vagy ismered őket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!