Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Én sajnálom a menekülteket,...

Én sajnálom a menekülteket, de miért nekünk kell még őket is eltartani? Nincs elég bajunk?

Figyelt kérdés

A fizetések a béka segge alatt vannak, 27%-kal a világ legmagasabb adójával "büszkélkedhet" Magyarország.

Katasztrofális állapotok uralkodnak kórházakban, kevés a rendőr, a mentőautó, stb.

Fel nem fogom miért a dolgozó magyar embernek kell még ezeket az embereket is eltartani. Kötelessége az országnak ez, vagy mi?

2015. júl. 13. 17:18
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:

"Kérdezz meg egy határ menti lakost erről most...

Mindenkinek kötelezővé tenném minimum 1 család befogadását, aki mellettük érvel. De komolyan. Lássuk mennyire marad meg a szociális érzékenység..."

miért? akik "mellettük érvelnek", nem amellett vannak, hogy lakjanak együtt magyar családokkal, hanem, hogy ne toloncoljuk ki őket

2015. júl. 14. 15:24
 22/41 anonim ***** válasza:

"ne toloncoljuk ki őket" oké. Itt fognak lakni. Nem táborban, hanem a szomszédodban. A Te lakhelyeden, városodban is fognak élni ki tudja milyen, honnan jött emberek.

Én nem akarok ilyen szomszédokat... ha Te igen, megértem.

Úgy és csakis úgy mondja mindenki azt, hogy igen, mellettük állok, ha bevállalja azt ,hogy esetleg a szomszédjába költözik néhány család.

És ismétlem....nem a jelenlegi néhány 10.000-es létszám a probléma (bár ez is). Hanem az, hogy senki nem áll az útjukba. Jöhetnek napi ezresével amíg el nem fogy Afrika. Mert ugyan mi állítaná meg őket ha azt látják,hogy az EU kellően tehetetlen, ide lehet jönni.

2015. júl. 14. 15:47
 23/41 anonim ***** válasza:
0%

Különben sem értem..de tényleg, pedig próbálom.

"Ne toloncoljuk ki őket".....

Mit szeretnél, mindenkit, aki belép az országba ILLEGÁLISAN, adjunk segélyt, lakhatást, munkát? Annak is, aki visszatoloncolja hozzánk (Ausztria, Németország, Franciaország....) Ha ez 100.000, akkor annyi, ha 500.000 lesz egy év múlva, akkor annyi? Tök mindegy?

Ha nem mindegy, akkor mikor és mi alapján szelektálnál?

2015. júl. 14. 15:51
 24/41 Carragher_x ***** válasza:

A sok külpolitikai szakértő el tudná nekem magyarázni, amit már korábban kérdeztem?:)

Szóval ha a határok nélküli schengeni övezeten belül, úgy hogy az illegálisan itt tartózkodót zárt őrizetbe se lehet venni, szerintetek vissza lehet toloncolni Magyarországra nagy számban s hatékonyan (szóval úgy, hogy itt is maradjon és ne legyen 12 órán belül újra máshol), akkor nekünk is ilyen pofonegyszerű bárki kitoloncolnunk az övezeten kívülre ugye?:)

Másrészt vmelyikőtök tudja egyáltalán miről beszél amikor a visszatoloncolásról beszél? Tudja mi az a dublini rendelet? Tudja, hogy az illetőt az eljárás lefolytatása végett irányítják abba az országba, ahol a menekültkérelmét először beadta? S hogy amennyiben ez egy éven túl van vagy a pillanatnyi tartózkodási országában fel tud mutatni egyetlen rokont, akkor már nem küldhetik sehová, hanem ott kell lefolytatni az eljárást?

Harmadrészt meg a világ legidiótább érvelése, hogy "ha nem értesz velem egyet, akkor fogadj be egyet". Ha meg mégse érted, hogy miért baromság ez az állandóan durrogtatott marhaság, akkor javaslom hogyha olyan k*bszo*ott nagy magyarnak képzeled magad, ha ennyire rettegsz a nemzet sorsáért, akkor fogadj be pár hajléktalant, ne csak a szád járjon!:)

2015. júl. 14. 16:19
 25/41 anonim ***** válasza:

5 ORSZÁGON KERESZTÜL az égegyadta világon senkit sem zavartak

nem a magyar határ menti lakosokra gondoltam...

Amúgy most lett kitéve egy kérdés, és azt mondták, hogy AZ IS BAJ lenne, HA LEGÁLISan jönnének, mert akkor a bőrszíne lenne a baj, a származása lenne, az útlevele lenne a baj, a magyar nyelvtudása lenne a baj, a menekülése lenne a baj.

Most is csak az illegális bevándorlás csak egy fos ürügy.

Nem is akartak volna illegálisan jönni. Nem mazochisták, hogy 2 héten keresztül üszkösödött lábbal menjenek, csak mert az ottani mocskos rezsimjük nem adnak nekik kiutasítási papírt, vízumot nekik, mikor háború van.

És igen orvos, mérnöktől kezdve szakmunkásig mindenki illegálisan jön, mert nincs más választása.

Ők választották, hogy ilyen országba, származásba, bőrszínbe szülessen? Szerintem nem, de javíts ki, ha igen.

És ha titeket ez zavar, akkor menjetek vissza nyugodtan az őskorba mamutot vadászni, akkor nem voltak (talán) bevándorlók. Mert amelyik országba belépsz, vannak.

Amúgy mind az ilyen bevándorlóellenes- szélsőjobb nagyon buta ember. Mert én néztem róluk videót, a mentalitásukon is látni és na szóval az illető annyira buta volt, hogy nem vállalta az arcát. Mondta:

-Volt-e már bajod menekülttel? - riporter

- Há' az én anyámtól elkezdtek kunyerálni a bevándorlók és zsarolni kezdték!- mondta a "tudós"

- És ők bevándorlók voltak? - kérdezi a riporter

- Igen. A cigányokra, hiszen ők is bevándorlók akik Indiából jöttek. (itt besírtam :D)

- Hát jó, de én szír menekültre gondoltam - riporter

- Ja, hát nem! - mondja

Itt és kész végem lett. Ennyit a nagy utálkozókról.

2015. júl. 14. 16:36
 26/41 anonim ***** válasza:
0%

"szóval úgy, hogy itt is maradjon és ne legyen 12 órán belül újra máshol"

Hol van az a máshol? Hová tudjuk mi tovább küldeni őket? Ne haragudj, de ezek nagyon rossz érvek.....Szerbiába? Az sem megoldás, van nekik is elég bajuk.

Dublini rendelet? Persze, hogy tudom, mi. Amit már leírtam korábban. A EU-s nagyhatalmakat védő rendelet, ami lényegében kizárja azt, hogy Anglia, Francia,Német, Ausztria,stb.. országoknak jogilag ki kelljen venni a részét a menekültek kezeléséből. Hiszen nincs az a menekült, aki pl. Angliában teszi be először a lábát az EU-ba... Hacsak nem az USA-ból menekül vagy Kanadából. :D Amire azért vajmi kevés esély van.

Nincs bajom a menekültekkel, ha kontrolláltan, "korrekt" létszámban érkeznek, ahogy eddig is, évtizedek óta. Bajom van viszont azzal, ha napi 1000-en (és ez növekszik) kontroll nélkül, papírok nélkül, orvosi vizsgálat nélkül (jó esetben csak üszkös lábbal, rosszabb esetben a jó ég tudja mivel) járnak kelnek az országban, mintha kiránduláson lennének. Bajom van azzal, ha ezt úgy látják, úgy érzik, mindenféle szankció nélkül megtehetik. Mert akkor nem fog megállni az áradat... És sajnos mi vagyunk, akiknek jogilag kötelességük foglalkozni velük, meg szegény Olaszoknak. Nem a bőrszínnel van a baj, ez baromság. Az puszta véletlen, hogy az országunkban egy adott bőrszínnel vannak tele a börtönök. :D De tényleg nem azzal van a bajom, kicsit sem. Hanem a fent leírtakkal.

Ha gyűlölködő vagyok, mert nem akarom azt, hogy az összes itt ragadjon, romoljon a közbiztonság (mert fog), akkor az vagyok. Debrecenben egy szerény vallási vita miatt szét akarták kapni a várost...de biztos ők csak szegény áldozatok, és mi vagyunk a gonoszok.

Könnyű nem érintett településről okosnak lenni, és húúú de keresztény liberálisnak. Szerintem merőben más véleményen van az, aki Debrecenben a kertkapu melől figyelte, hogy vajon betörnek-e hozzá is 1-2 bottal és szétverik-e a fejét.... Nem biztos, hogy ő ilyen "kultúrájú" (a jó indulatú emberek így hívják) családdal akarna kertszomszéd lenni... Én sem. Akkor gyűlölködő vagyok? Legyen!

Az, hogy nekünk kell eltartani őket (persze, az EU ad sok-sok pénzt, csak ne hozzájuk kerüljenek) az már hab a tortán, de a pénz kérdés kicsit sem érdekel, én nem fogom megérezni a pénztárcámon.

Globális és nagy a probléma. Aki ezt nem látja, és játssza a liberális "szeressünk mindenkit" terézanyát, tiszteletben tartom, meg butaságnak is.

2015. júl. 15. 15:20
 27/41 anonim ***** válasza:
0%

Bocsánat, még annyi az előzőhöz, hogy a kontrollálatlanságban az is zavar, hogy nem tudom, hogy épp milyen előélete van annak, aki esetleg a szomszédom, ne adj Isten letelepedés után munkatársam lesz.

Ugye....ezekben az országokban nagyon kevésért is ölnek.

Olyan természetes az erőszakos cselekedet, mint nálunk a boltban, a pénztárnál a pofátlanul tolakodókkal történő szóváltás.

És nem tudod, hogy kinek mi tapad a kezéhez...

Oké, lehet, hogy ez szélsőséges példa, de reális... Nem beszélve az ISIS-ről ugye, akik így lényegében terroristák tucatjait szórhatják szét az EU-ban, későbbi bevetés céljából.

Egy szóval: Ha nincs kontroll, nincs biztonság, persze én úgy gondolom, hogy ekkora létszámot maximális kontroll mellett sem szabad/lehet kezelni.

2015. júl. 15. 15:28
 28/41 Carragher_x ***** válasza:

"Hol van az a máshol?" - mondjuk ahonnan idekültdél eu-n belül?

"Ne haragudj, de ezek nagyon rossz érvek" - Nem haragszom, mivel ezek nagyon jó érvek. Folyamatosan megy a mantra, hogy "mert majd jól visszaküldik őket az eu-n belül ide". Ez egy baromság, pont azért amit leírtam, sajnálom, hogy nem ment át. Egyszerűen megvalósíthatatlan az, hogy a határok nélküli schengeni övezeten belül, zárt őrizetbe vétel nélküli embereket majd ide-oda küldözgetnek nagyszámban, úgy hogy az illető ott is marad ahol akarják, hogy legyen (esetünkben ugyebár a hozzánk visszaküldött emberekről lenne szó). Ha ez ilyen egyszerűen működne, akkor nekünk sem tartana semmiből hipp-hopp kitoloncolni mindenki, aki nem jogosult az ittlétre.

"Dublini rendelet?" - Örülök, hogy megerősítetted a feltételezésemet, miszerint a leghangosabbak nem tudják, hogy mi ez a rendelet. Ez a rendelet arról szól, hogy az eljárást ott kell lefolytatni, ahol az elkezdődött. Szóval ha vki itt adta be a kérelmét, akkor itt (ezért irányítják/irányítanák vissza az illetőt), ha Ausztriában, akkor meg ott. És bizony vannak elég komoly megkötései is. Ugyanis, ha egy éven túl adta be a kérelmét vagy az adott országban, amely nem eljáró ország, de ő ott tartózkodik, fel tud mutatni egy, azaz 1 legális ott tartózkodó rokont, akkor már az eljárást is ott kell lefolytatni (újra).

"papírok nélkül" - háborús övezetekben nemigazán fognak neked nemzetközi okmányokat kiadni, szóval ezt tök felesleges bárki szemére vetni. 56-ban se vízumokkal meg ellenőrizhető dokumentumokkal menekült innen jóformán senki.

" Mert akkor nem fog megállni az áradat..." - Az áradat akkor fog megállni, ha megszűnik az oka, ez esetekben a töménytelen vérrontás, ami elöl menekülnek.

"Debrecenben egy szerény vallási vita miatt szét akarták kapni a várost" - Egy felgyújtott kuka messze van a "szét akarták kapnia várost" leírástól.

" Szerintem merőben más véleményen van az, aki Debrecenben a kertkapu melől figyelte, hogy vajon betörnek-e hozzá is 1-2 bottal és szétverik-e a fejét" - Melyik debreceni lakosnak verték be a fejét? Ne képzelgésekkel akarj már érvelni...

"Globális és nagy a probléma. Aki ezt nem látja, és játssza a liberális "szeressünk mindenkit" terézanyát, tiszteletben tartom, meg butaságnak is." - Az a probléma, hogy nem igazán vagy képes szélsőségek nélkül gondolkodni. Egyszerűen fel kéne fogni, hogy amikor vki kikéri magának, hogy az ide érkezőket a magyar csürhe mindenféle véglényeknek lehordja, úgy hogy a kultúrájukról, hazájukról, s persze legfőképpen az ideérkezőkről semmit sem tud, csupán vezérei demagógiájának és saját rasszizmussal kevert butaságának engedelmeskedik, az nem egyenlő azzal, hogy vki elvitatja, hogy EU-s (nem tagállami, ez nem egyes tagállamok egyedi problémája, hanem közösségi) probléma a bevándorlás, és ezeket kezelni kell, illetve megoldást kell rá találni, mert nyilván a kontinensnek van egy befogadóképessége.

2015. júl. 15. 16:15
 29/41 Carragher_x ***** válasza:

"nem tudom, hogy épp milyen előélete van annak, aki esetleg a szomszédom, ne adj Isten letelepedés után munkatársam lesz." - a mostaniakról se tudod.

"Ugye....ezekben az országokban nagyon kevésért is ölnek. " - Ugye semmit sem tudsz ezekről az országokról?:) Vki a szádba adott egy mantrát és azt lököd, mint tényt. Igen, most elég kevésért ölnek, épp ezért menekül onnan sok-sok ember, s nem, nem úgy működik pl a líbiai populáció, hogy tetszik a pólód ezért elvágom a torkod.

"Oké, lehet, hogy ez szélsőséges példa, de reális... " - pont azzal van a gond, hogy nem reális, mégis ezekkel a fantazmagóriákkal, extrém általánosításokkal megy a rettegés.

"Nem beszélve az ISIS-ről ugye, akik így lényegében terroristák tucatjait szórhatják szét az EU-ban, későbbi bevetés céljából."

Azokat vízummal beutazókkal és szét lehet szórni, ennyi erővel soha senkit ne engedjünk sehová.

2015. júl. 15. 16:20
 30/41 anonim ***** válasza:

A kontrolban teljesen igazad van, ezt szerintem nem is vitatja senki. Az alapprobléma a kormány kommunikációja az üggyel kapcsolatban, meg az egyéb szélsőséges csoportok hozzáállása, akiknek minden problémájuk abból adódik, hogy vannak cigányok/zsidók/külföldiek/külföldi magyarok/máshogy gondolkodó magyarok/bárki más.

Ezt a költözzön oda érvelést meg hagyjuk már abba, annyira gáz. Mintha nem lehetne véleményem vagy meglátásom, hogyha nem x helyen lakok. Akkor mostantól Kósa is fogja be, csak az mondhat bármit, aki közvetlenül menekülttábor mellett lakik. Sőt, az se, csak aki menekült. Ők az igazi érintettek.

A megoldás nem az, hogy lepasszoljuk más országoknak a menekülteket, mert attól még lesznek. Azt kell elérni, hogy ne kelljen az otthonukból elmenekülniük. Addig pedig ellenőrzött és korrekt körülmények között ellátni őket, segíteni nyelvtanítással és képzéssel beilleszkedni (rengeteg a hiányszakmunkás itthon, itt az alkalom...). Ha pedig a szövetség, aminek mi is tagjai vagyunk, azaz az EU és a NATO méltóztatik nem generálni több háborút, akkor pár éven belül akár haza is térhetnének.

2015. júl. 15. 16:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!