Puszta képzelgés: Mo-n újra királyság lenne, Ferdinand lenne a király ( magyar királyi herceg, autóversenyző, IV. Károly dédunokája )?
A trónöröklési rend az irányadó.
Amennyiben az édesapja lemond a trónról, úgy valóban Ferdinand Zvonimir a trónörökös.
Csak egy alkalmas ember lehetséges: Orbán Viktor.
Jövőre lesz a koronázás.
'Kizárt dolog, nem kellenek Habsburgok, ugyanis Magyarországnak Császárnő kell az pedig én lennék!'
Ez csak vicc, ugye?
Igen kérdező, még csak puszta képzelgés se. Értem én, hogy nem vagy megelégedve a mai helyzettel, de annak megoldására a legkevésbé a Habsburgok jók. Ezt 400 éven keresztül bizonyították, és ez idő alatt csak kevesen gondolták, hogy a Habsburgok (és minden más fennhatóság) csak rossz lehet.
Ha megoldást akarsz, az nem császársággal, sem királysággal érhető el, hanem a tömeg önön kezébe vett irányításával. De mivel a tömegnek ez terhes (hiszen fogalma sincs, hogyan gyakorolja), ezért az irányítást a külső helyett egy belső diktátornak adta. Ez se lett jó. Egyesek új belső diktátorokat keresnek (persze ők úgy vélik, nem az lesz), majd rájönnek (a fél életük árán), hogy nincs jó diktátor. Csak jó önszerveződés van. Ennek persze egy csomó feltételét ki kell elégíteni, de erről majd másutt.
A királyság, az államforma váltás nem oldja meg a gondjainkat, nem megoldás.
A Habsburgok trónigényét elfogadva a #3 válasz szerint.
A Habsburgok igényét nem elfogadva, az akit megkoronáznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!