Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarorzságon azért nem...

Magyarorzságon azért nem szeretik a romákat, mert nem értik a kultúrájukat?

Figyelt kérdés

A romáknak különleges, egyedi kultúrájuk van.

Bizonyos dolgokra más a reakciójuk, mint a többi embernek.

Elsősorban nem elnyomni, hanem megérteni kellene őket, illetve több lehetőséget adni az önkifejezésre.

A roma kultúra sok tekintetben ellentéte a magyarnak.A magyar az halvérű, mindig rágódik meg görcsöl.

A romák sokkal pozitívabban látják a világot, sokkal vidámabbak, élettel telibbek, viszont egymás tisztelete nagyon erős.

Szerintem sokan irigylik a romáktól, hogy ilyenek, életvidámak, emiatt is utálják őket sokan.

2015. júl. 12. 21:09
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
2015. júl. 12. 21:43
 12/27 anonim ***** válasza:
76%
A roma kultúra három roma rétegre épül, van a rabló gyilkos cigány, van a dögevő cigány, és van a dolgos becsületes cigány, ez utóbbiból nagyon kevés van az előző kettőből viszont sok. Ezek tudatában érthető hogy a Magyarok nem nagyon akarják a roma kultúrát magukévá tenni.
2015. júl. 12. 21:44
 13/27 anonim ***** válasza:
80%
A cigányoknak ösztöneik vannak, nem kultúrájuk.
2015. júl. 12. 22:04
 14/27 anonim ***** válasza:
80%

Melyik kulturális jegyekről beszélünk?

A nyolc gyerekről egy családban vagy a 4-5 fős társaságokról akik összevernek bárkit a mobiljáért, esetleg a biciklilopásról, "büdösmagyarozásról"?

Vannak dolgos cigányok, de azok száma sajnos eltörpül a "másik" tábort erősítők számától.

"A romák sokkal pozitívabban látják a világot, sokkal vidámabbak, élettel telibbek"

Persze ha segélyről van szó a szemüket kisírják, hogy így meg úgy milyen hányatott sorsuk van.

"egymás tisztelete nagyon erős."

A romák az erősebbet tisztelik, aki meg tudja őket verni, vagy azt akinek nagyobb a hatalma mint a sajátjuk. Nincs ebben semmi követnivaló.

2015. júl. 12. 22:10
 15/27 vidéki suttyó ***** válasza:
100%

# 11/14 Időpont ma 21:43

Nagyon jó klip!

Ezt még értékelem is!

Legalább önmagukat adják!

Tényleg jó!

Ha sok tesó(megveszi?") a CD-t talán már nekik lesz..

-inkább a kiadónak- LÓVÉ!

2015. júl. 12. 22:33
 16/27 anonim ***** válasza:
53%
De nagyon is érti mindenki a "kultúrájukat", azért utálják! :D
2015. júl. 12. 23:13
 17/27 anonim ***** válasza:
53%
Sőt, inkább "kultúra" hiánya a jellemző.
2015. júl. 12. 23:14
 18/27 A kérdező kommentje:

Gyomorforgató vélemények hangoztak el.

Egy kisebbséggel nem lehet így bánni, nem lehet csak úgy elnyomni őket, emiatt vannak a bajok.

2015. júl. 12. 23:22
 19/27 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező. Két dolog lehet. Vagy még nem láttál élőben cigányt, vagy te magad is az vagy (esetleg egy harmadik: bérkommentelő vagy).

Támadtak már meg úgy az utcán cigányok, hogy semmit sem csináltam. Tök átlagos, szemüveges egyetemista voltam (még hajam is volt és van) aztán simán nekem jöttek egyik este, amikor mentem haza a vonatról. Még "mocskos" neonáciktól sem kellett soha félnem annyira, mint amennyire a cigányoktól szoktam..

Eltérő kultúra? Mindenképpen, mert magyarok még nem bántottak. Életvidámak? Hát nevettek, amikor nekem jöttek...

Akkora baromság azt rásütni az emberekre, hogy eredendően rasszisták. Az esetek 80-90%-ban egy adott etnikumot mindig a viselkedésük miatt utálnak meg. A kínaiak is totál eltérőek tőlünk, mégsem gyűlöli őket nagyon senki. Miért?

Ráadásul kérdezz meg bárkit nyugaton aki találkozott már velük, hogy mi a véleménye róla. Meg fogsz lepődni. Ugyanaz, mint a kirekesztő magyaroknak. Nem szeretik őket.

Gondolom ismerős néhányaknak:

[link]

2015. júl. 12. 23:29
 20/27 anonim ***** válasza:
55%

Meg egy kis ízelítő az eltérő kultúrából:

https://www.youtube.com/watch?v=Mu1xgKHa-Io

2015. júl. 12. 23:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!