A poligámia bevezetését miért utasítják el egyhangúan a baloldaliak és a liberálisok szemben a melegházassággal?
A melegházasság melletti fő érv, hogy diszkriminatív, ha csupán a férfiak és a nők házasodhatnak. Az pedig teljesen érdektelen, hogy a nyugati kultúrkörben sosem létezett korábban melegházasság.
Viszont a poligámiát, a bigámiát elutasítják, pedig ezt is lehetne diszkriminációnak tekinteni egy "sajátos" kisebbség tagjai ellen. Ez pedig oly csúnya dolog.
A monogámia teljesen egyértelműen a kereszténység kulturális öröksége a nyugati társadalmakban. Más kultúrkörökben a poligámia volt az általános.
Ha két felnőtt meleg - vagy heteroszexuális egyén - szabad akaratából összeházasodhat a liberálisok szerint, akkor mégis milyen racionális alapon tagadják meg ezt a jogot a többnejűség, vagy a többférjűség, vagy a többtagú biszexuális házasságok híveitől?
A balliberális álláspont az, hogy azért, mert csak a monogám házasság elfogadható, mert ez a Nyugat kulturális öröksége. De könyörgöm, hiszen a Nyugat kulturális öröksége az is, hogy csak férfi és nő köthet házasságot, hát hogy van ez?
"mégegyszer: nem a rokonok házasságát jelenti a poligámia"
Nem is mondta, hogy azt jelenti. Világosan és e érthetően fogalmazott, hogy szerinte a poligámia pár generáción belül belterjességhez vezethet. Csak azért szólok bele mert jómagam is már egészen elképesztőnek találom azt az értelmezési képtelenséget ami itt a gyakorin is nehezíti a kommunikációt. Állítólag a népesség 25%-a funkcionális analfabéta, hát vagy sokkal súlyasabb a mértéke vagy az a 25% itt koncentrálódik a gyakorin. Minden nap vitába kell valakivel bonyolódnom azon, hogy egyáltalán nem mondtam amit szerinte mondtam, igen fárasztó dolog.
Amúgy ezt én sem értem ,hogy mért nem lehet poligámia , ha egyes emberek így érzik jól magukat legyen. Csak kiskorúnak ne lehessen még szülői engedéllyel sem. És ugyan úgy nő is tarthasson több férjet mint férfi nőt.Meg melegek közül ha valaki akar több férjet akkor lehessen neki és ez ugyan úgy áll a leszbikus nőkre is.
Szerintem is normális lenne ha minden demokráciákban ez törvényes volna ugyan úgy mint a melegházsaság.
Én liberálisnak tartom magam. Ezért gondolom ezt így. Kár hogy ezt az országok kormányai nem így látják. Hozzá teszem meleg férfiként a monogám kapcsolatnak a híve vagyok soha nem élnék poligámiában.
De ez az én személyes döntésem és ezt a döntést mindenkinek meg kellene adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!