A poligámia bevezetését miért utasítják el egyhangúan a baloldaliak és a liberálisok szemben a melegházassággal?
A melegházasság melletti fő érv, hogy diszkriminatív, ha csupán a férfiak és a nők házasodhatnak. Az pedig teljesen érdektelen, hogy a nyugati kultúrkörben sosem létezett korábban melegházasság.
Viszont a poligámiát, a bigámiát elutasítják, pedig ezt is lehetne diszkriminációnak tekinteni egy "sajátos" kisebbség tagjai ellen. Ez pedig oly csúnya dolog.
A monogámia teljesen egyértelműen a kereszténység kulturális öröksége a nyugati társadalmakban. Más kultúrkörökben a poligámia volt az általános.
Ha két felnőtt meleg - vagy heteroszexuális egyén - szabad akaratából összeházasodhat a liberálisok szerint, akkor mégis milyen racionális alapon tagadják meg ezt a jogot a többnejűség, vagy a többférjűség, vagy a többtagú biszexuális házasságok híveitől?
A balliberális álláspont az, hogy azért, mert csak a monogám házasság elfogadható, mert ez a Nyugat kulturális öröksége. De könyörgöm, hiszen a Nyugat kulturális öröksége az is, hogy csak férfi és nő köthet házasságot, hát hogy van ez?
Ráadásul hogy lehetne diszkriminatív a melegházasság tilalma, mikor a házasság fogalmába az emberiség eddigi történelme folyamán mindig csak a férfi - nő kapcsolat tartozott bele.
Ilyen joggal soha, semmikor nem rendelkeztek a homoszexuálisok.
Nem hallottam, hogy ellene lennének, viszont támogatom a következetességet. Felnőtt emberek esetén nem kéne két főre korlátozni a házasságot, ha már nemeket sem korlátozzuk.
Az igazi megoldás szerintem a házaság intézményének eltörlése lenne, és mindenki oldja meg ügyvédnél magának a jogi dolgait.
"Az igazi megoldás szerintem a házasság intézményének eltörlése lenne"
Itt a pont. El kéne dönteni hogy mi a házasság. Mert amióta az állam is belefolyt, és jogi intézmény lett, azóta csak diszkrimináció diszkrimináció hátán. Vagy dolgozza ki a jog az összes felállásra vagy ne legyen jogi eset, kizárólag hitbeli. De olyan ne legyen hogy az egyik vallást elfogadom jogilag a másikat nem. Ezt maga a jog is tiltja.
"Az igazi megoldás szerintem a házaság intézményének eltörlése lenne, és mindenki oldja meg ügyvédnél magának a jogi dolgait."
Pontosan, minek szerencsétlenkednek ezzel a "babazsúrral" csak arra jó, hogy egy rakás pénzt kidobjanak az esküvőre a közjegyzőre aztán meg a válóperre, gyerekelhelyezési ügyekre.
Őszintén én abszolút nem támogatom a melegházasságot, de nem azért mint sokan mások, hanem mert szegény homokosok nem tudják, hogy milyen darázsfészekbe nyúlnának, ha nekik is lehetne.
Azért, mert a poligámia miatt növekedni kezdene a népesség.
A liberalizmusnak (illetve, amit annak neveznek) pedig a népesség csökkentése a célja, ezért is engedeik meg az egyneműek házasságát és az abortuszt (mármint az ok nélkülit).
Nem hiába mondta Putyin is (hiába szidják), hogy a liberális államok képtelenek a reprodukcióra, csak a bevándorók miatt nő a népességük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!