A liberálisok támogatják a poligámiát?
A keresztény szemléletet, hogy a házasság egy férfi és egy nő között kell, hogy történjen elutasítják.
De mindig csak a melegházasságot emlegetik.
Mi van azokkal, akik több feleséget vagy több férjet szeretnének? Ez a világban sokkal gyakoribb, mint a homoszexuálisok közötti házasság, de úgy tudom az ő jogaikért mégsem állnak ki az európai liberálisok.
"De mindig csak a melegházasságot emlegetik. "
Mert azon tudnak politikailag lovagolni.
"Ez a világban sokkal gyakoribb, mint a homoszexuálisok közötti házasság,"
Az európai világban pont, hogy nem gyakoribb...
A poligámia mesterségesen termelne társadalmi problémákát
úgye 6 gyerek, 3 kismama, 6 nagyszülő az egyik rákos a másik alzheimeres, cukorbeteg... nyilván a család a saját megélhetésének a kölcségeit nem termeli ki folyton külső társadalmi segitségre szorulnak, míg a homoszászuális házasság 2 termelő emberből áll.
A házasságnak, akárcsak pl. a focinak a társadalom szabhatja meg a szabályait. Lehet gól a kapuba lövés és a kapufa eltrafálása is, ahogy a házasság is lehetne monogám és poligám is. Ez csak a társadalmon függ.
Azonban ahogyan a focinál sem lenne jogszerű azt mondani, hogy a vörös hajúak, kis lábúak vagy akár melegek nem játszhatnak, úgy a házasságnál sem lenne szabad ilyen kizárást alkalmazni. Mert ez már diszkrimináció.
Szerintem ez a különbség a kettő közt.
De ez olyan, mintha korlátoznánk, hogy valakinek hány barátja vagy hány gyermeke lehet.
Ha egy férfit két-három nő is szeret és hozzá akarnak menni feleségül, akkor az államnak szerintem nincs joga ezt megakadályozni és a szerelmük közé állni a maradi, konzervatív szabályozással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!