Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnátok olyan külpolitiká...

Támogatnátok olyan külpolitikát, hogy ne is az EU-val, ne is az oroszokkal legyünk szorosabb kapcsolatban, hanem Törökországgal, Iránnal és az arab világgal?

Figyelt kérdés
Ezek az országok közel vannak, szeretik a magyarokat, és páratlan gazdasági fejlődést mutatnak. Az emberek kedvesek, szorgalmasak, és nyitottak az új külföldi kereskedelmi kapcsolatok felé. Törökország a kisvállalkozások Mekkája, már az Oszmán idők óta sikeres kapitalizmus van ott, könnyű cégeket alapítani és nyereségesen tartani az alacsony adók és a jó vásárlóerő miatt. Irán az egyik legstabilabb ország a Közel-Keleten, az öbölmenti arab országok pedig gazdagok és sokat költenek a modernizálásra, sok magyar mérnök és munkás mehetne oda jó fizetésért, ha egyszerűbb gazdasági és beutazási rendeleteket vezetnénk be.

2015. júl. 4. 21:12
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
90%

"Biztos nem jártál még ott. Erdogan egy zseni."

Elmenni egy hétre Antáliába és ott élni melósként 65 évig azért nem ugyan az.

Annyira mintaállam Törökország, hogy a munkások nagy részét német bevándorlók alkotják. Vagy keverek valamit? :D

2015. júl. 4. 21:40
 12/26 anonim ***** válasza:
EU és az iszlám között kellene mozognunk szerintem.
2015. júl. 4. 21:41
 13/26 A kérdező kommentje:
Ha annyira rossz hely lenne, a törökök nem lennének ennyire hazafiasak. Ott azt is rossz néven veszik, ha a zászlójukat sértegetik. Atatürk mottója az volt: "Töröknek lenni jó!" és ők manapság is ehhez tartják magukat.
2015. júl. 4. 21:43
 14/26 anonim ***** válasza:
6%

Kamu Európa párti figurák válaszait láthatjuk, akik előbb elfogadnák, hogy előbb eladunk valamit a németeknek nyomott áron, hogy ők felárral keletre értékesítsék, minthogy egy keleti kereskedelmi egyezményünk legyen.

(A nyugat-európaiak kereskednek ezek az országokkal, és elég jövedelmező számukra, lásd, ha mást nem az északi gázvezetéket Oroszországgal, Törökország pedig EU tagjelölt.

Én támogatnám, hogy a kérdésre is válaszoljak.

2015. júl. 4. 21:45
 15/26 anonim ***** válasza:

"Ha annyira rossz hely lenne, a törökök nem lennének ennyire hazafiasak."

Az amerikaiak és a franciák is néha már sovinizmusba hajlóan hazafiasak. Semmi köze a kettőnek egymáshoz.

2015. júl. 4. 21:50
 16/26 anonim ***** válasza:

"Kamu Európa párti figurák válaszait láthatjuk, akik előbb elfogadnák, hogy előbb eladunk valamit a németeknek nyomott áron, hogy ők felárral keletre értékesítsék, minthogy egy keleti kereskedelmi egyezményünk legyen. "

tévedsz. Én örülök mindenféle nyitásnak, ahol magyar terméket, magyar innovációt el lehet adni. Az eu elég telített piac, szuper lenne a tényleg exportpiacot szerezni a magyar termékeknek. Eddig oké a dolog.

Na most nálunk egy hogy néz ki? Minden második ilyen kereskedőháznál/kereskedelmi kirendeltségnél haverok melóznak, gazdasági botrányok vannak és az elmúlt 4 évben lófütyivel sem nőtt az exportunk. Bezzeg Türkmenisztán szintű vezetésünk lassan már van... :D

Nem írok gyártót, de tudok olyan cégről aki tejtermék előállításával foglalkozik és már legalább 10 éve stabilan exportál pl Afganisztánba, Pakisztánba. Nekik nem kellett sem tapsolni, sem kereskedelmi egyezmény meg a tökömtudja mi, megkeresték a saját kis piacukat és felépítették a kapcsolatokat és itthon előállított magyar terméket exportálnak. Ez csak egy volt, de tudnék mondani ezen kívül jó néhány céget akik nem csak a közel-keleti/közép-ázsiai országokba exportálnak, hanem a távol-keletre és Ausztráliába is.

Mondj már nekem az elmúlt 4 évből egy keleti külgazdasági sikersztorit ami a frissen nyitott kereskedőházaknak köszönhető.. :D

2015. júl. 4. 22:23
 17/26 anonim ***** válasza:

"Ha annyira rossz hely lenne, a törökök nem lennének ennyire hazafiasak. Ott azt is rossz néven veszik, ha a zászlójukat sértegetik. Atatürk mottója az volt: "Töröknek lenni jó!" és ők manapság is ehhez tartják magukat."

Magyarországon is ilyen agymosott a lakosság nagy része, de attól még nem mondanám ezt egy remek helynek.

2015. júl. 4. 22:29
 18/26 anonim ***** válasza:

Tisztában vagyok azzal, hogy a kereskedőházak haveri körök építkezései, cégei, de ez a nyugati kereskedőházakkal, expókkal is így van, ha az állam bármilyen formában részt vesz. A kérdés is a kereskedésre, és nem a kereskedőházakra és "egyéb látványos kézfogásos Szíjjártós nyilatkozatokra" vonatkozott.

A Kamu Európaprátiak alatt azokat értem, akik a: "mi csak nyugati demokráciákkal folytassunk kereskedelmi kapcsolatokat, mert aki keletiekkel üzletel az diktátor, és diktatúrát akar" gondolatmenetű embereket értem."

2015. júl. 4. 22:36
 19/26 anonim ***** válasza:
Akkor félreértettelek, bocsi :D
2015. júl. 4. 22:42
 20/26 anonim ***** válasza:
Még soha senkitől nem hallottam, hogy ne kereskedjenek magyar cégek Törökországgal vagy az arab világgal. Irán más tészta, ahol gyereklányokat végez ki az állam, mert például megerőszakolték, azt az országot ki kell közösíteni. A kérdésed szerintem értelmetlen, hivatkozás nélkül meg végképp.
2015. júl. 5. 00:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!