Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Menekültügyi kérdés magyarorsz...

Menekültügyi kérdés magyarországon, amely nem volna probléma, ha szabályozott lehetne, ha a kérédst megfelelő szabályozási irányelvek szerint kezelnék. De hogyan?

Figyelt kérdés
Nos. Senki sem mondhatja azt, hogy az európába kényszerből vagy meggazdagodásból menekülő és beáramló menekültek, vagy csak magukat annak vallók egynémelyike rossz, gonosz ember. Szerintem bizonyos társadalmi, pszichológiai és motiválhatósági tények és kritériumok alapján jónéhányukat integrálhatnánk a magyar fogyatkozó társadalomba, megfelelő integráltatási behatások útján. Miért ne? Biztos, hogy sok hasznos fazon van köztük. Akiket meg nem tudnánk integrálni, azoknak segítenénk megfelelő célországot találni. Nem minden rossz, ami pillanatnyilag annak tűnik. Nemde?

2015. júl. 2. 19:38
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

"...szükség van rájuk nyugaton is", tehát ott is kellenek. Akkor talán a nyugaton is használhatóvá válható bevándorlókból a lehető legtöbbet marasztalnunk kéne.

Nyilván tudjuk, megállapíthatjuk, hogy honnan jönnek. A szírek szíriából, így van! Egyetért ezzel minden előre látó, tehát, ha papír nélkül is jön, de nekünk jól jön, akkor nem gond neki okmányokat kiállítanunk.

Anno a jászok, kunok stb hoztak-e magukkal személyit? Persze nem volt. De sokan ezek közük olyan területekről akarnak beáramlani, ahol olyan világ lehet, hogy a személyt igazoló okmányok megléte nem túl fontos.

Nehogy 100 év múlva sírjunk, hogy anno 2015-ben kihagytuk azt a lehetőséget, hogy erre járt jónéhány népcsport, akikkel feltölthettük volna az országot.

2015. júl. 3. 17:40
 22/27 A kérdező kommentje:

És azóta már asszimilálódtak volna.

(Egyébként nem ellenzéki vagyok, hanem konzervatíz liberális szabadgondolkodó keresztény. De liberális konzervatívként is meghatározhatom magamat.)

2015. júl. 3. 17:43
 23/27 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?t=53&v=D29M3PdHnxU

Intergrálni? Ezeket a lényeket? Integrálja őket a "nagy" Nyugat, nekem aztán nem kellenek ilyen genetikai hulladékok.

2015. júl. 3. 18:26
 24/27 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy nem szívderítő a látvány, de látható, hogy összevágott kockákat láthatunk ott. Forróbb vérmérsékletűek, de a civil életben lehet, hogy mások. A videón is látni, hogy sok közöttük a passzív résztvevő. Meghát hogyan viselkedjen az, akinek otthon sem volt semmilye, meg máshol sincs? Valószínű, hogy nem irodalmi művek tanolmányozásával fogja tölteni az idejét.

Én azt mondtam, hogy a köztük levő számunkra jókat érdemes volna beolvasztani társadalmunkba.

2015. júl. 4. 17:24
 25/27 A kérdező kommentje:

Na meg a korábban kommentelő társunk is említette, hogy kéne építőipari munkás, vendéglátóipari dolgozó. Szerintem ezek az emberek is dolgoznának.

Persze lehet, hogy csak állomásnak tekintik magyarországot. De belehetne vezetni az időhöz kötött ideiglenes letelepedést (akkor segítünk nekik, ha legalább öt évig kötelezően magyarországon dolgoznak és élnek). Ezalatt az idő alatt integrálni lehetne őket.

2015. júl. 4. 21:23
 26/27 anonim ***** válasza:

Az integráció sajnos nehéz dolog, Nyugaton is elbuktak vele, úgy tűnik. Kétszereplős a dolog, nem csak a bevándorlóknak kell hasonulni, a befogadóknak is az érkezőkhöz.

Pl. amit a franciáknál látunk, hogy az alacson státuszú bevándorló alkalmazkodott, a lakosság elfogadta. A gyerekek, unokák viszont már ott születtek, annyit akarnak mint az őshonos franciák, azok viszont továbbra is bevándorlóként kezelik őket, kinézik őket. Aztán láttuk mi ennek a vége, elszabadultak a szélsőségek mindkét oldalon.

Ehhez képest mi a felmérések szerint sokkal kevésbé vagyunk befogadóak. Még a cigánysággal se tudtunk mit kezdeni az elmúlt 25 évben, pedig velük sokkal könnyebb lenne mint egy bevándorlóval (nyelv, szokások... stb.)

2015. júl. 4. 22:09
 27/27 A kérdező kommentje:

Igen ez igaz. Pedig égetően szükség lenne a cigánysággal jobb kapcsolatot kialakítani. Elvégre is honfitársaink.

Nekem volt is néhány roma származású kollégám. Szinte mindegyikkel nagyon jól kijöttem. Nem nehéz velük összebarátkozni.

2015. júl. 27. 22:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!