Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Menekültügyi kérdés magyarorsz...

Menekültügyi kérdés magyarországon, amely nem volna probléma, ha szabályozott lehetne, ha a kérédst megfelelő szabályozási irányelvek szerint kezelnék. De hogyan?

Figyelt kérdés
Nos. Senki sem mondhatja azt, hogy az európába kényszerből vagy meggazdagodásból menekülő és beáramló menekültek, vagy csak magukat annak vallók egynémelyike rossz, gonosz ember. Szerintem bizonyos társadalmi, pszichológiai és motiválhatósági tények és kritériumok alapján jónéhányukat integrálhatnánk a magyar fogyatkozó társadalomba, megfelelő integráltatási behatások útján. Miért ne? Biztos, hogy sok hasznos fazon van köztük. Akiket meg nem tudnánk integrálni, azoknak segítenénk megfelelő célországot találni. Nem minden rossz, ami pillanatnyilag annak tűnik. Nemde?

2015. júl. 2. 19:38
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Szeptemberben költözöm Pestre, egyébként továbbtanulni. Nem ma kezdtem állást keresni a 20 km-el odébb lévő városban, választ csak onnan kaptam, ahol etikettből mindenkinek küldenek valamit.

Pedig szerintem megfeleltem a hű de magas elvárásoknak, egy 8 általánost megkövetelő meló is megtenné most már. Egyszerűen sokan voltunk rá és másra esett a választás.

2015. júl. 2. 20:43
 12/27 anonim ***** válasza:
Sokra megyek a somogyi egyébként többnyire tapasztalatot és szakképzettséget kérő munkákkal. Nekem csak érettségim van, és sajnos még nem vagyok mérnök.
2015. júl. 2. 20:45
 13/27 Shai-Hulud ***** válasza:

Akkor ne a somogyi, hanem az országos listáról válogass.

Van érettségid, ami azt jelenti, hogy értelmes ember vagy, nem igaz, hogy egyáltalán nem találsz semmilyen munkát.

Azt elhiszem, hogy csak olyan van, ami nem tetszik, vagy ami a tudásodnál jóval alacsonyabb szintű, de azért lehet találni munkát - és ha már krumplihámozóként dolgozol, nem halsz éhen addig, míg találsz valami számodra is megfelelő munkát.

Igen, tudom, hogy nem egyszerű találni egy olyan munkahelyet, ahol az ember el tudja képzelni a jövőjét. De azért az sem igaz, hogy egyáltalán nincs álláslehetőség Magyarországon.

Van, csak legfeljebb nem olyan, mint amilyet szeretnél.

2015. júl. 2. 20:58
 14/27 anonim ***** válasza:
boldogan hámoznék krumplit, de ezeket jellemzően csökkent munkaképességűekkel töltik fel (az adókedvezmény miatt)
2015. júl. 2. 21:05
 15/27 A kérdező kommentje:
Szerintem Pesten érdemes próbálkozni. Sokan vidékről mentek oda dolgozni és megélnek. Ezt a sorsot én is ismerem. Merem javasolni. Jofogas.hu Nézz szét.
2015. júl. 2. 21:28
 16/27 A kérdező kommentje:
Visszatérve az általam feltett erdeti kérdésre, szerintem megjegyzendő, hogy bevándorlásügyileg mindenképpen figyelembe kell venni az ország gazdasági, társadalmi és társadalmi-pszichológiai terhelhetőségét is. De emberségesnek és humánusnak is kell lennünk. Nem mehetünk el azok mellett, akik valójában rászorult menekültek, mint ahogy a szamaritánus sem tette ezt anno.
2015. júl. 2. 21:35
 17/27 anonim ***** válasza:

Elméletileg jó a megoldás, de gyakorlatilag meg kivitelezhetetlen. Nincs egy robotunk aki megmondja hogy ki jó vagy rossz, és ki dolgozna, ki i tegrálható, és ki kerülne abba a közösségbe ami mai mapig sok problémát okoz és nem integrálódik.

És akkor ennek két megközelítse van, egyet se engedünk be, vagy mindenkit. A mindenkivel már egyből tucatnyi schengeni törvényt rúgnánk fel, így egy mindenki számára igazságos döntés marad, ami talán kevesebb problémával jár mint az előző, az hogy senkit se. Aztán hogy ezt hogy fogják kivitelezni, arra kíváncsi vagyok. De tudnod kell, hogy ha befogadjuk őket, akkor már kitenni nagyon nehézkes, nem úgy fog menni hogy ha nem viselkedsz mész vissza Indiába. A törvény szerint az adónkból börtönbe kell kerljenek.

2015. júl. 3. 00:28
 18/27 anonim ***** válasza:
Azt se tudod honnan jött, nincsenek papírjai. Miért fogadná bárki is vissza őket?
2015. júl. 3. 00:29
 19/27 anonim ***** válasza:
dehogynem tudjuk... jellemzően szírül beszélnek, nem magyarul, ahogy erre az ellenzék remekül rá is világított :)
2015. júl. 3. 00:52
 20/27 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy akikre szükségünk lenne, azokra szükség van Nyugaton is. Így értehtő módon, hozzánk magyarokhoz hasonlóan ők is továbbállnak, amint tehetik.

Csúnya dolog az agyelszívás, dehát ez van :(

2015. júl. 3. 07:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!