Na most a híradások miért nem híreznek arról, hogy a cigányok megint működtek, vagyis tisztesságes, becsületes emberek vagyis romák, mert nem cigányok?
Annál azért jobban tisztelhetnéd amagyar nyelvet, mint hogy egy ilyen mondatot leírsz...
Egyébként milyen nemzetiségüek voltak, akik pl. a BKV-tól hoztak el milliárdokat?
Mert csak akkor számítanak a számukra a cigányok, amikor anyagi vagy politikai hasznuk származik belőlük.
Mert nem a problémák és a megoldások a fontosak a számukra, és a cigányokat csak akkor veszik elő amikor hasznuk van belőle. A hétköznapok problémáival és a helyzet gyökereivel sem akarnak foglalkozni, mert az csak kellemetlen lehet a számukra.
"Egyébként milyen nemzetiségüek voltak, akik pl. a BKV-tól hoztak el milliárdokat?"
Nem cigányok, de nem is magyarok...
Annál azért jobban tisztelhetnéd amagyar nyelvet, mint hogy egy ilyen mondatot leírsz...
Egyébként milyen nemzetiségüek voltak, akik pl. a BKV-tól hoztak el milliárdokat?
Azért kellet így megfogalmazni ,hogy mindenki értse.Mivel a tévékben is úgy vannak megfogalmazva a hírek ,full idiótául.
Aki nem szereti a cigányokat, annak természetes célja feketíteni őket (bár inkább magukat feketítik...). Akinek meg érdeke "tisztítani" őket, azok meg elhallgatnak ezt-azt...
Mennyire buta vagy te!
Az igazság az nem feketítés, ahogy a valóság elhallgatása sem segítség, mindkettő a problémák konzerválása és elmélyítése. 30 éve folyik ez a politika és nem lehet úgy tenni mintha nem létezne.
Gondolkodj, akiknek a kárára tevékenykednek a cigányok azoknak a szemébe kösz? Hiszen ha nem léteznek a problémák, akkor nincsenek károsultak sem, és minden mehet tovább. Nem tudom hogy a hozzád hasonlóak hogyan akarnak problémákat megoldani úgy hogy nem teszik láthatóvá, de gyanítom hogy sehogy. Elhiszem hogy a cigányok nagy részének és bizonyos politikai köröknek megfelel ez a helyzet, de a többségi társadalom, főleg a vidéki, szeretné már a megoldásokat is látni.
Én már jó régen voltam általános iskolás, akkor egy cigány osztálytársam volt általános elsőben. Mindenkivel erőszakoskodott, szünetekben mikor nem figyelt rá a tanár, akkor hazaszökött, és szemtanúja voltam, mikor visított a fájdalomtól, mert a védőnő a többi szülő követelésére tetvetlenítette. Első év végén szerencsére átrakták gyépébe, hiszen amúgy is tele volt egyessel meg igazolatlan hiányzással. És ez csak egy cigány volt.
Hogy a mai gyerekek milyen körülmények lehetnek, abba jobb bele se gondolni. Már buktatni is csak beleegyezéssel lehet, nemhogy eltanácsolni. És mennyivel több "megélhetésből szült" cigány van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!