Szerintetek választáson hanyadik lesz a fidesz, jobbik és az mszp?
Hogy lesz a százalékos eloszlás?
Vagy az mszp be se jut a parlamentbe?
Melyik párt jut be a parlamentbe?
És te kire szavaznál?
"a 2/3-hoz miért elég az 54%"?
Azért mert nem arányos a választási rendszerünk.Ha a Fidesz listán 54%-ot szerez az a Parlamentben elég a 2/3-hoz,körülbelül 52%-nál billen át a 2/3-ba.40% meg elég a feles többséghez.
Köszi a válaszokat:)
Bár én örülnék ha a jobbik nyerne :)
Fidesz 42%
Mszp 30%
Jobbik 12%-15%
Jobbik 65%
FIDESZ 15%
MSZP 5%
maradék eloszlik a kis pártok közt.
na ,azért 8 évvel ezelött is biztos volt mindenki,hogy a Fidesz nyer(nálunk megszervezték előre az ünneplő bulit)Aztán kopp lett.
Szerintem azok akik 8 éve az mszp-re szavaztak,nem fognak most a fideszre szavazni.Inkább otthon maradnak,egy részük a jobbikra,még egy részük kispártokra szavaz majd.
A fidesz az elmúlt 8 év alatt szavazó vált fiatalok kis részét"szerezte" meg,ahogy elnézem jó részük jobbikos,illenve kisebb pártokban látják a világmegváltást.
Tehát az mszp szavazótábora sokkal nagyobb,a fideszé meg sokkal kisebb,mint ahogy azt reklámozzák.De mindez csak az én véleményem.
Habár én a jobbikra szavazok,nem igazán tudom elképzelni hogy fog állni százalékban,az ismerőseim nagy része szintén a jobbikra fog szavazni,de ez csupán kis része a tortának...mindenesetre kiváncsi vagyok.
Fideszmszp 50
Jobbik 40
tobbi 10
JOBBIK 70%
FIDESZ 30%
vagy
FIDESZ 70%
JOBBIK 30%
KOMCSIK/LIBERÁLTOLVAJOK/BÚZIK/HAZUDOZOK/ÁLLAMELADÓSÍTÓK/KISEMMIZŐK/HATALOMMALDACOLÓK===========0%%%%%%%%%%
Az első megoldás lenne a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!