Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van arra esély, hogy valamikor...

Van arra esély, hogy valamikor utolérjük nyugat -európát GDP/fő értékben?

Figyelt kérdés
A mutatóban jelenleg az ötödik legrosszabbak vagyunk és a helyzet nemhiszem, hogy javulni fog. Bár lehet, hogy rosszul tudom és Orbánnak van igaza.

2015. jún. 21. 02:39
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
5%
Még jó, hogy fidesz közeliséggel nem igazán vádolható EU-s bizottság készíti a GDP adatokat.
2015. jún. 21. 07:15
 12/26 anonim ***** válasza:

Az hogy te megteheted hogy francia színvonalon élj az egy dolog. Talán én is, az is egy dolog. Viszont szakmunkásra mindig szükség lesz, és ők meg közel sem élnek olyan színvonalon...

Attól, hogy neked, a fideszes haverjaidnak meg talán nekem is jól megy, attól ez még egy ratyi ország marad...

2015. jún. 21. 07:16
 13/26 anonim ***** válasza:
26%

Aki szakmunkásnak megy, kimondatlanul is elvárja, hogy alá tegyék a munkát és az életszínvonalat. NEM KÖTELEZŐ SZAKMUNKÁSNAK MENNI. El lehet kezdeni tanulni az élet folyamán bármikor. Ráadásul az állam is támogatja.

Persze egyébként relatív, hogy mi a jó meg a rossz életszínvonal. Nettó 150 ami abszolút megkereshető egy jó szakembernek pár év tapasztalattal már elég élhető szint.

Ne keverjük ide pl a betanított munkásokat, meg az se felejtsük el, hogy amit mi nagy magyar valóságnak hívunk az arra a régiókra és közösségekre jellemző, ahol a szakmunkás még képzettebbnek is számít, mert a többségnek semmilyen szakmája nincs.

Amúgy már azt hittem megúszok egy vitát fideszes haverozás nélkül. Úgy tűnik túl naiv vagyok.

2015. jún. 21. 07:27
 14/26 anonim ***** válasza:
91%

Persze, nem kötelező szakmunkásnak lenni, egy darab sem kell az országba.. :D

Tényleg ne keverjük ide a betanított munkásokat, azok szerintem nem kimondottan szakmunkások. Egy normális szakmával és hozzáértéssel rendelkező szakmunkás pár év gyakorlattal a legtöbb helyen nem keres nettó 150 000-ret, legalábbis bejelentve biztosan nem. Nyilván itt is nagy a szórás, mert vannak felkapottabb, jobban fizető szakmák és vannak amik nagyon nem ilyenek. A legtöbb szakmunkás ismerősöm nem keres ennyit.

A fideszes haverok meg ilyenkor járnak minden kormánypárti kommentelőnek xDDD

2015. jún. 21. 07:38
 15/26 anonim ***** válasza:
5%

Szerintem nem jelenti azt, hogy nem kötelező szakmunkásnak lenni, hogy egyáltalán nem kellenek. Lehet itt jönni a joker érvvel, hogy nemlehetmindenkimérnök', de a jelen tendencia úgy áll, hogy nem igazán van túlképzés mérnökből, tehát én mindenkinek javaslom, hogy a szakmájában próbálja meg a felsőfokú papírt, mert egyáltalán nem várható, hogy mindenki így tesz, és majd jól koppan, hogy milyen jól járt volna ha szakmunkás marad.

De egyébként szakmunkásból is hiány van, csak úgy mondom. CNC kezdő fizu kezdő 120 nettó. 2 éves képzés, vagy szakirányú középiskolából 1 év. Érettségi kell hozzá.

Amúgy meg egy szóval nem mondtam olyat, hogy a kormány így meg úgy. Tényeket hoztam fel, és még forrást is, és ha jól emlékszem az egyetlen válasz érv a lepontozás volt.

2015. jún. 21. 07:48
 16/26 anonim ***** válasza:

Itt a joker, hogy nem lehet mindenki mérnök és mindenki CNC gépkezelő. A CNC az egy mondhatni kiemelten jól fizető szakma. Bár érdekes, hogy egyik ismerősöm Pest megyében nettó 250-ért nyomja, a másik Borsodban ugyanazt nettó 120 000-ért ( ez utóbbi már 5. éve, tehát még azt sem mondhatom, hogy kezdő ).

Az is oké, hogy mérnökből hiány van meg van hiány sok egyéb felsőoktatási végzettséget igénylő szakmából is ( sőt ahogy te is hoztad példának a CNC gépkezelőt, egyék szakmunkás ágazatokban is hiány van ). Ha sokan tovább is tudnának lépni, mindenki akkor sem léphet tovább. Akkor ki lesz a pék, a bolti eladó, az autószerelő, a hentes a húsüzemben, a raktáros, a targoncás,a buszsofőr, a kőműves, a burkoló és a többi több tíz/százezer dolgozó, akiknek olyan munkájuk van amit el kell végezni valakinek, de a kanyarban nem keresnek annyit, mint a CNC-s haverom. Azokkal mi lesz?

Te azt mondod akinek van lehetősége menjen és szerezzen magasabb végzettséget, hogy jobban megéljen. Én azt mondom van egy rakás munka, ami nem igényel magas végzettséget de szükségszerűen el kell végeznie valakinek azok megélhetésével mi lesz?

(P.S.: nem én vagyok a pontozógép )

2015. jún. 21. 08:08
 17/26 anonim ***** válasza:
91%

Nincs ebben semmi érdekes. Erről beszélek. Magasabb termelékenységű régiók, pl Budapest több pénzt tud elosztani, mert több a képzett ember, és ahol nincs ott kevesebbet, mint borsodban.

Ezért keresnek többet Ausztriában is, nem másért.

Az össztermék számít. Ha pedig megtörténik a lehetetlen és nem lesz képzetlen munkaerő a piacon, csak a hihetetlen igény rá, akkor majd kinyitjuk a szerb határt.

2015. jún. 21. 08:33
 18/26 anonim ***** válasza:
0%

"Ha pedig megtörténik a lehetetlen és nem lesz képzetlen munkaerő a piacon, csak a hihetetlen igény rá, akkor majd kinyitjuk a szerb határt."

Ha a menekültekre célzol, velük épp az a baj, hogy többségük nagyon is jól képzett, és valóban el tudná venni a munkát a magyarok elől! Akinek van pénze, hogy kifizesse az embercsempészeket, az otthon is a jól keresők közé tartozott, minimum egy szakmával, de gyakran diplomával meg nyelvtudással. Ezt a mítoszt a szakképzetlen bevándorlóhordákról csak a szélsőjobbosok találták ki, hogy lehessen nyugodtan utálni az "afrikai meg ázsiai hordákat", így könnyebb ugyanis megideologizálni a falépítést és hasonlókat.

2015. jún. 21. 09:00
 19/26 anonim ***** válasza:
25%

Ez több, mint valószínű. És tudod miért? Mert aki szakképzett, azelőtt az unió eddig is és ezután is tárva nyitva áll. Tök felesleges ezért a menekült hercehurca.

Már ha egyáltalán igénylik a menekült státuszt, mert tudják, hogy úgysem kapnák meg, ezért simán illegálisan tartózkodnak az adott országban.

2015. jún. 21. 09:13
 20/26 anonim ***** válasza:
0%

Látom utolsó te is nagyon képben vagy a dolgokkal..

Az Iszlám Állam már a szomszéd falu lakosságát ássa el a homokban, és akkor a családfő leül a számítógép elé és a már jó eséllyel elérhetetlen interneten leadja a bevándorlási kérelmét, amit az unió kb. fél év alatt el is bírál, aztán jó esetben befogadnak (vagy nem, garancia nincs rá). Már csak útlevelet, vízumot kell kérned a kormánytól, amihez előtte kb. 4-5 lázadó szervezet területén kell átutaznod.

Vagy helyette fizetsz párezer dollárt a megfelelő embernek és biztonságba kerülsz a családoddal együtt.

Nem tudom, te melyiket választanád..

2015. jún. 21. 10:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!