Számotokra mit jelent Magyarország európai uniós tagsága?
Azt hogy egy olyan közösség tagjai vagyunk mely a világon a legnagyobb gdp "állítja elő" rengeteg támogatást kaphatunk és a világpolitikába talán jobban belefolyhatunk.
Vezető gazdasági nagyhatalmakkal vállalunk közösséget.
Tényleg, mennyire meghatódva halhatunk éhen!
Ebből nekünk mi a hasznunk? Az átlag ember hány szelet parizert vághatott magának miatta? Lett munkahelye?
Kapcsolódhattunk olyan programokba ami növeli a költségvetést és az életszínvonalat?
Növekvő mezőgazdasági támogatás, épülő utak, felújított terek, nem kell útlevél, hogy utazhassak, könnyebben kapok munkát Németországban, fél évet tanultam külföldön Erasmussal... van itt sok minden, csak szét kell nézni.
Na ez a valami!
A földalapú és eszköz támogatásaink még mindig 30% osak szemben a nyugati 100% al, ami behozhatatlan versenyhátrány!
A felújítások 3× os áron külföldiekkel, munkahely teremtő beruházások helyett? Mi értelme, hogy nem tudjuk fenntartani?
Hát igen külföldön kell dolgozni nem itthon!
Azért elég nagy árat fizetünk, úgy 10000× est hogy néhány diák kinn tanulhasson!
Sok értelme az egésznek!
Ha megnézed, mit írtam: NÖVEKVŐ. Előbb utóbb eléri azt a támogatást, amit a nyugatiak kapnak. De már így is több támogatást kapnak, mint amennyit a magyar állam tudna adni.
Hát a magyar államnak semmibe nem került, hogy én kint tanultam. Fizette az EU a tandíjamat, a szállásomat, plusz még valamennyi jutott a kajára is. Én hozzátettem a tudásomat, kitartásomat, pénzemet, hogy kikerülhessek. A magyar állam semmit nem fizetett (csak az amúgy is járó, tanulmányi alapon járó ösztöndíjamat).
Azóta vállalkozást alapítottam, ami magyarországon és németországon egyaránt vállal munkákat. Magyarországon nem kapnék annyi pénzt, amennyit kint kifizetnének, de így mindenki jól jár, mert a németek olcsón kapnak nyugati minőséget, a magyarok meg normál áron nyugati árut. Ennyi...
Legrosszabbul a 2-4 cm csemege ubi eltűnése érintet.
Jót…hmm…nem tudom…nem nagyon tudnék mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!