Miért nem akarnak sokan Budapesten olimpiát 2024-ben?
"Miért nem akarnak sokan Budapesten olimpiát 2024-ben?"
Hogy mások miért nem akarnak, azt nem tudom. Én azért nem szeretném megpróbálni, mert egészen minimális (szinte semmi) esélyt nem látok arra, hogy elnyerjük a rendezési jogot, de pusztán a pályázás is horribilis költségekkel járna.
"De nem érzitek, hogy ezzel megmutatnánk az egész világnak, hogy mi magyarok valóban páratlan nép vagyunk? "
De értjük.
Ha a rendezési jog elnyerése garantálva lenne, akkor én kiállnék teljes mellszélességgel a terv mellett, szerintem meg lehetne csinálni az olimpiát profitábilisra (annak ellenére, hogy korábban felhozott londoni példa az ellenkezőjét bizonyítja), illetve a profiton felül is lennének hosszú távú pozitív hozadékai. Viszont nem hiszem, hogy elnyerhetjük, viszont apályázás tuti sokba kerülne.
Egyébként kb pont annyira vagyunk páratlanok, mint bármely más nép.
Nem értem Trianon, hogy jön az Olimpiához, de mindegy is. Magyar vagyok, szeretek büszke lenni rá, ha valamelyik honfitársunk sikereket ér el nemzetközi szinten, akkor madarat lehet velem fogatni. Nagyon örülnék egy esetleges budapesti olimpiának, de jelenleg nem adottak a feltétek hozzá. A fentebb lévő hozzászólók már kifejtették, hogy miért. Álmodozásnak jó, de józan ésszel te is belátod, ha kicsit reálisan gondolkodsz, hogy ennek nincs valóság alapja.
4-es metrót mennyi ideig tartott megépíteni? (teljesen mindegy milyen okokból) Szerinted egy olimpiai helyszín kialakítása meddig tartana? Egész Budapestet át kéne építeni kb.
Kedves kérdező! A görögök 2004-ben rendeztek olimpiát. Látjuk, milyen jól jártak vele.
Nálunk sem lenne másképp.
Kérdező!
Ehhez nem pártállás kell, hanem józan paraszti ész.
Ma Magyarországon akkora a korrupció, a mutyi és a lenyúlások mértéke, hogy maga az olimpia sem lenne ez alól kivétel, sőt. Itt leakasztanak pár száz milliárdot, ott leakasztanak milliárdokat, aztán azon kapjuk magunkat, hogy egyrészt 3-szor többe került az egész, amit a nyereség sehogy sem fedez, másrészt az olimpia után csődöt is jelenthet az ország. Görögország eladósodásához jelentősen hozzájárult az olimpia is.
Egy olimpia akkor hoz nyereséget, ha semmilyen korrupció nem társul semmilyen építéshez, tervezéshez. Ne viccelj már, ma Magyarországon egy nyamvadt tanterem felújításához is 20 millió kell, amiből kb 2 millió megy ténylegesen a tanteremre, 18 millió meg másnak a zsebébe.
Meg aztán nálunk a szó szoros értelemben mindent meg kell építeni. Komplett sportkomplexumok maradnának kihasználatlanul az olimpia után, meg akkor ott van még az olimpiai falu is, meg ráadásul hely sincs hozzá. Aztán ha meg emiatt földeket akarna vásárolni az állam, vérszemet kapna mindenki, és az addigi kb 200 ezer FT értékű föld lenne akkor 20 vagy akár 200 millió.
Ausztriának is lett volna lehetősége olimpiát rendezni, mégsem tették, maga a nép szavazta le, mert azt a temérdek pénzt inkább egy élhetőbb országra szeretnék fordítani.
Ez meg, hogy "megmutathatnánk a világnak...", egy óvodás szintje. Ha itt lenne az olimpia, akkor is magasról tojna mindenki Magyarországra.
Inkább az egészségügyet kéne helyrehozni, mert lassan már egy orvos sem lesz és a betegekre omlanak a kórházak, inkább az egyetemeket, iskolákat kéne gatyába rázni, mert lassan már nemhogy az iskolát, de az óvodát is külföldön kezdi valaki. Normális fizetések kellenek, és alacsony adók, nem pedig olimpia.
Már most milliárdok hiányoznak a költségvetésből, már most bevezetett OV 200 új adót, hát még mi lenne egy ilyen volumenű projektnél. Ez konkrétan pénzügyi csődbe taszítaná Magyarországot, és ezt pártállástól függetlenül mondom.
"megmutatnánk a világnak"
Jah. Megmutatnánk a világnak, hogy korrupcióban holtversenyben vagyunk Ukrajnával és Görögországgal.
Egy kib...szott falusi kicsi utat sem lehet már anélkül lebetonozni, hogy a haver zsebébe ne menjen egy pár milla. OV-ből meg kinézem, hogy Felcsúton, egy nyamvadt 1800 lakosú faluban rendezné az egészet. Na akkor röhögne jót a világ, hogy mi mit meg nem engedünk a diktátorunknak.
Egy ekkora volumenű építkezésnél szerinted nem a haveri cégek nyernének 5-szörös áron? Dehogynem.
Szerinted addig nem lopnának a pénzből, meg az államkasszából? Dehogynem.
Aztán majd szépen azon veszed magad, hogy hónap közepe van, full üres a pénztárcád, mert az összes pénzedet elvitte a 400 új különadó, amit az olimpia miatt vezettek be, hogy természetesen a politikusoknak is jusson, te meg ott állsz éhesen, de nem baj, mert nálunk olimpia lesz.
Hála Istennek nem hülyék az emberek, hogy egy ilyen nagyságrendű eseményt egy kis Közép-Európai országnak adjanak egy minidiktátor kezébe.
"De nem érzitek, hogy ezzel megmutatnánk az egész világnak, hogy mi magyarok valóban páratlan nép vagyunk?
Miért kell folyamatosan ez a kishitűség, hogy a magyarok semmire sem jók és hogy merjünk kicsik lenni?
Ennyire kihalt a magyarságból a tűz, ennyire országrombolóvá vált a lakosság? "
Fentebb leírták mennyibe kerülne, persze minimum a háromszorosa lenne a végeredmény. Van különbség a kishitűség és a között, hogy egy épp vergődő országban 1000+ milliárdos cirkuszt csináljunk a nagy semmire.
"Ezentúl kérem, hogy a balliberálisok ne szóljanak hozzá a cikkhez, csakis a nemzeti érzelmű válaszokat várom, köszönöm!"
Én talán nemzeti érzelmű lennék. Nem az ilyen hülyeségektől fog felemelkedni a nemzet,sajnálom :D
"Mert én nem vagyok magyarellenes és támogatom a Hazám olimpiai rendezésének a jogát?"
többek között ezért vagy sötét.
Ja, hogy provokátor vagy kérdező... nagyon jó...
Fidesznek mindig feljön ezaz Olimpia dolog. Az elmúlt 20 évben mindenki ráfizetett. Mi is rá fogunk.
De sebaj, majd az Olimpiai adóból kifizetjük :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!