Ez holokauszt tagadás?
Semmi közöm a politikához, nem is lesz és sajnálam, hogy anno ennyi embert megöltek, de őszintén szólva rohadtul nem érdekel és unalmas, hogy mindenhol ezt kell olvasnom/hallgatnom. A baráti társasággal ültünk össze a gimiben és feljött a téma. Mindenkinek ugyanez volt a véleménye: Ki a f***t érdekel, hogy 70 éve kiirtottak egy csomó embert? Sajnáljuk őket, ahogy az összes többit is az elmúlt 4 ezer évben, de ez van. Elmúlt. Ennyi volt.
Most ezzel bűncselekményt követtünk el?
"Ahan és szerinted nekem ezt honnan kellene tudnom? Nem úgy születtem, hogy ez bennem volt, tehát nem lehet egyértelmű számomra.
[...]
Nem, ez másról szól. Ez arról szól, hogy én nem tagadom, csak ignorálom az ÖSSZES eddigi hasonló történelmi történést, de mivel csak erre van törvény, ezért erről kérdeztem, hogy ez bűncselekmény-e vagy sem."
egyrészt a tagadás nem azt jelenti, hogy valami nem érdekel, hanem, hogy hazugságnak tartod, ez szerintem köztudott
másrészt van egy ugyanilyen törvény a kommunista rendszer által elkövetett szörnyűségekre tehát ez ilyen formában nem igaz, hogy erre az egy eseményre van törvény
Nem foglalkozol vele = tagadás.
Ha nem zenged el minden nap nagy nyilvánosság előtt hogy "hatmillió, hatmillió, hatmillió", akkor egyértelműen tagadsz.
Végülis ez fontosabb mint mondjuk a kenyér ára!
"másrészt van egy ugyanilyen törvény a kommunista rendszer által elkövetett szörnyűségekre tehát ez ilyen formában nem igaz, hogy erre az egy eseményre van törvény"
Lényegtelen itt szőrszálat hasogatni, ettől még semmi nem változik. Nem provokatív és kész.
"Sajnáljuk őket, ahogy az összes többit is az elmúlt 4 ezer évben, de ez van. Elmúlt. Ennyi volt."
Ez a lényeg. Nem bűn.
Ez a világ szégyene, hogy az egyszeri állampolgárnak ilyeneken kelljen gondolkodnia, hogy vajon lecsukják e ezért a véleményéért vagy sem.
A másik, a zsidó holokausztot nem lehet tagadni, vagy esetleg kisebb mértékűnek gondolni, ellenben pl. az örmény népirtást ha jól tudom nyugodt szívvel tagadhatnám és gyanítom van olyan ország is, ami bár elismerte hogy volt, mégsem büntetik ha valaki tagadja, ellenben a zsidó holokauszttal.
Hánynom kell.
így van kedves utolsó!
Nézd meg a 21. válaszolót, nem hiába kapott csak 21%-ot.
Túl elgondolkodtató amit írt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!