Valaki meg tudná nekem ezt magyarázni?
Gimnazista diák vagyok, történelem szakos osztályba járok. Feltűnt, hogy már évek óta a csapból is a holokauszt folyik. A hírportálok naponta raknak ki róla cikkeket, mindig van valami megemlékezés. Mondjuk engem nem zavar de például arról, hogy ugyancsak többszázezer magyar halt meg a fronton vagy gulagban, a töredékét hallani. Ez miért van? Vagy például most trinanon kapcsán is azt olvastam, hogy túl kéne rajta lépni. Akkor a holokauszton nem lehetne túllépni? Nem fog megtörténni úgysem újra, a közeljövőben legalábbis biztos nem.
A másik, hogy a baloldali pártok/lapok miért nem emlékeznek meg a többi XX. századi magyar tragédiákról ennyire vagy egyáltalán nem? Soha sem tudtam felfogni. Miért mindig csak a holokauszt?
Elsővel értek egyet, manapság ha kicsit felhördülsz a holokausztnál már le is vagy szólva (a jelentősége valóban nagy a dolognak, de ezzel az erőltetéssel ellentétes hatást váltanak ki a legtöbb emberben), ha pedig meg mersz mukkanni hogy de Triannon már lassan száz éve volt és lehet hogy bele kéne törődni (annak ellenére hogy tényleg igazságtalan volt), már ugranak is rád turbómagyarék hogy mit képzelsz magadról, te nem is vagy igazi magyar.
Mintha egyesek nem tudnának inkább előre tekinteni, folyton a múlton keseregnek. Túl sokat.
Kérdező, neked is elmondom, hogy legutóbb tudod mikor futottam bele a holokausztba?
Amikor kb. egy héttel ezelőtt megkérdezték miért folyik a csapból is.
Azelőtt szintén akkor találkoztam vele amikor az ment, hogy a csapból is ez folyik.
Szóval magyarázd már meg, hogy ha annyira a csapból is ez folyik, akkor miért van az, hogy én 10 esetből kilencszer akkor találkozom vele, amikor azt magyarázzák, hogy a csapból is ez folyik? :-D
"Akkor a holokauszton nem lehetne túllépni? Nem fog megtörténni úgysem újra, a közeljövőben legalábbis biztos nem."
Ebben meg annyira nem lehetsz biztos sajnos, nézz csak körül jobban...
Legközelebb figyelj oda jobban történelemórán, és megérted, hogy kiknek a kezében van a média, a pénz, a hatalom, és rögtön megérted, miért a holokauszt a legemlékezetesebb dolog a történelemben.
Bár mondjuk mivel az iskolában is ködösítik a valóságot, ezért sajnos nehéz rájönni. A valóságban szidhatsz mindent és mindenkit, kivéve egy bizonyos réteggel kapcsolatos kérdéseket, amiket nem kezdek ecsetelni, mert még törlik a kérdést. Nesze neked szólásszabadság!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!