Miért köpi magát szembe azzal Magyarország, hogy az (elmaradott) oroszok felé húz?
Pontosan, a piacuk miatt.
Magyar termékek 1-2 kivételtől eltekintve, nem versenyképesek nyugaton.
Próbálj meg holland vagy német piacra betörni.Nem fog sikerülni.
Ácsi! Ki beszélt itt exportról? Szerintem a kérdező nem így értette. Úgy értette, hogy az orosz rendszer imádata, meg diktátorokkal való barátkozás nem éppen a legjobb dolog.
Legalábbis én így értem. És helyeslem is, hogy ebből a szempontból nyugat a jobb.
Export meg más téma. Igazából annak semmi köze a politikához. Majd a cégek eldöntik hogy hova exportálnak...Ja várjá, olyan ennek az országnak nincs.
Csak az amerikai kultúra engedi meg az "üzletelünk, mert épp érdekegyezőségünk van, és te vagy a legolcsóbb, legjobb..." jellegű kereskedelmet.
A keletieknél ugyanúgy kell a politikai/személyes kapcsolat is hozzá. Az oroszoknál a politikai kapcsolat szükséges a piacok eléréséhez, a német hozzáálláson is látszik ez.
A távol keleten, már-már szélsőséges esetek is vannak, házadba beköltöző üzletfelek, speciális ajándékok, szokások.
"Mert kinek szeretnéd eladni a magyar piac termékeit? A németeknek, akik amúgy is ide ömlesztik a szarjaikat? Igen, biztos kapva kapnak majd az alkalmon."
Vicces, hogy egyébként Magyarország legnagyobb külkereskedelmi partnere valóban Németország.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!