Mit szóltok ahhoz, hogy elárasztanak a menekültek?
Ausztria bejelentette, hogy visszaküldik hozzánk azon menekülteket, akiknek Magyarországon már kértek menedékjogot. Több százezret küldhetnek vissza hozzánk.
https://www.youtube.com/watch?v=So7i1k9sPgQ
Nem menekült STÁTUSSAl, hanem leadott menekült státusi KÉRELEMMEL. Nagyon nem ugyanaz a kettő, én is szeretnék mondjuk egy 1 milliárdos jól diverzifikált részvény portfóliót, aminek a hozamából ellennék életem végéig, de attól még nem kapom meg.
A kérelmet mindenki leadja, az is, aki 100%-ra tudja, hogy esélytelen a státusra, mert amíg az eljárás folyik, addig nem lehet kidobni. Nem sokan fognak közülük státust kapni, valószínűleg azért is szöktek tovább, mert tudták, hogy úgysem fognak kapni (akit meg ugye nem találnak meg, azt nem lehet kidobni).
Figy, ha annyira rettegni akarsz, akkor rettegj felőlem, aztán várd a fidesztől és a Bölcs Vezetőtől a megoldást a nem létező problémára. Látom, hogy te már előre eldöntötted, hogy mi hogyan van, a valóság meg nem nagyon érdekel. Nem is miattad írom ezt, csak hogy a többi esetleges kételkedő nehogy azt higgye, hogy tényleg százezrével kell befogadnunk a menekülteket.
Ami leírja, azt hogy az osztrákok visszaküldik azokat, akik nálunk kérelmet adtak be, aztán átszöktek hozzájuk. Mi meg elutasítjuk a kérelmüket és hazaküldjük őket.
Mert ez van a cikkben leírva. Nem hiszem, hogy ez bárkinek az életét komolyan befolyásolná a bevándorlási hivatalban dolgozókén kívül, nekik egy kicsit be kell gyorsítaniuk majd.
Hát rohadtul nem küldhetjük őket Szíriába, mert háborús övezet.
Felfogod végre? Nagy politológus gittrágás szakirányon...
1. A mostani menekültek nagy része Koszovóból jött, ahová minden további nélkül vissza is lehet őket küldeni.
2. Az hogy "háborús övezet"-ből jött még nem feltétlenül generál jogot a menekült státusra. Azt kell bizonyítania a kérelmezőnek, hogy az ő élete közvetlen veszélyben van adott politikai, vallási vagy népcsoporthoz tartozása miatt. Akármennyire furcsa, de Szíriába is vissza lehet küldeni embereket. Ha mondjuk ő keresztény, vagy yazidi, és az IÁ elfoglalta a faluját, akkor már nem annyira, de egyébként simán.
3. Attól még, mert próbálsz magabiztos, lekezelő stílusban írni fingod sincs az egész helyzet realitásáról, illetve jogi dimenzióiról. Ez még önmagában nem probléma, én sem értek a terméktervezés keresleti és gazdaságossági problémáihoz, csak nem csinálok úgy, mintha igen.
Az IS csak egy milliós menekült tömeget tol maga előtt. Gondolod az nem fog eljönni soha?
A lekezelő stílus meg... nem tudom ki jött ide érvek nélkül, hogy ő politológiát tanul (egyébként már nem először), úgyhogy neki kijár a riszpekt meg a tévedhetetlenség joga.
"figyelsz arra amit nem én, de mondjuk tényleg hozzáértők mondanak? " 12:13
Nem hoztam volna fel a dolgot, ha nem mondod, hogy szagértőkre kéne figyelnem (aztán linkeltél szakértők helyett egy sima online médiumot), nem érvként használtam.
Nem kell az én nem létező tekintélyem tiszteletben tartani, egész nyugodtan meg lehet cáfolni (a tudomány erről szól, cáfolat nélkül mindenki csak verné a farkát és örülne milyen okos), de ha alapfogalmakkal nem vagy tisztában és összevissza beszélsz, akkor nem fog menni. Ha egy kicsit funkcionalista aggyal belegondolsz, ha tényleg ekkora tömegeket kéne befogadnunk, akkor lehet nem abban merülne ki a kormány tevékenysége, hogy uszítsa az embereket, hanem valamit intézkednie kéne. Megerősíthették volna a határőrséget, bővíthették volna bevándorlási hivatalt, létrehozhattak volna a menekültek elhelyezését felügyelő intézményrendszert, forrásokat különíthettek volna el a célra. De nem történt semmi. Csak nemzeti konzultáció meg hisztizés a médiában. Te komolyan veszel egy olyan embert, aki nyavalyog, hogy milyen szar neki, mekkora problémája van, de semmit sem tesz, hogy megoldja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!